Τον απολογισμό και ισολογισμό του 2006 έκλεισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Κερατέας την περασμένη Τρίτη 14/10.
Ηταν μια εκκρεμότητα που είχε αφήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ένα πρόβλημα που παρέλαβε η νέα. Και λέμε πρόβλημα γιατί ανέλαβε ένα μεγάλο χρέος της τάξεως του 1.331.005,55€...

Με συναίνεση ψηφίστηκε ομόφωνα

ο απολογισμός του 2006 στην Κερατέα


Τον απολογισμό και ισολογισμό του 2006 έκλεισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Κερατέας την περασμένη Τρίτη 14/10.

Ηταν μια εκκρεμότητα που είχε αφήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ένα πρόβλημα που παρέλαβε η νέα. Και λέμε πρόβλημα γιατί ανέλαβε ένα μεγάλο χρέος της τάξεως του 1.331.005,55€. Χρέος προς την ΕΥΔΑΠ 2.675.011,73€, αλλά και ένα χρέος 622.027,52€, χωρίς παραστατικά! Που δεν ήταν καταγεγραμμένα πουθενά.

Ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, με γνώμονα το καλό του Δήμου, προχώρησε με συμβιβαστική λύση, και ομόφωνα το Δ.Σ. ψήφισε τον απολογισμό και ισολογισμό του, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Ηδη πήρε ένα δάνειο και πλήρωσε ένα μέρος στην ΕΥΔΑΠ και έκανε διακανονισμό του χρέους, πλήρωσε κάποιους πιστωτές και άρχισε να μπαίνει ένα νοικοκύρεμα στο Δήμο.

Ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Λεβαντής ομολόγησε ότι δεν είχε πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην ΕΥΔΑΠ το 2005 και 2006, παρά το ότι είχε έσοδα από την ύδρευση (προεκλογική περίοδος γαρ)…

Τα οικονομικά του Δήμου είναι στριμωγμένα, εισροές δεν βλέπει από πουθενά ο Δήμαρχος, αφού όπως είπε «Πήραμε επίσημα το μήνυμα από έναν μαινόμενο Περιφερειάρχη, ότι δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε μία δραχμή αν δεν δεχθούμε τη χωματερή».

Η εικόνα που παρουσιάζει ο απολογισμός είναι:


Εσοδα Τακτικά     5.717.871,92€

Εσοδα Εκτακτα    836.851,20€

Εισπράξεις από δάνεια     265.676,93€

Χρ. Υπόλοιπο    804.418,39€

Σύνολο    7.624.818,44€


Εξοδα    7.157.845,22€


Ετσι οι οικονομικές υποχρεώσεις προς πληρωμή που είχε ο Δήμος την 31.12.2006 ανέρχεται σε 3.734.607,16 €


Ομόφωνα ψηφίστηκε και ο Ισολογισμός του 2006, ο οποίος έκλεισε με ζημία 1.331.005,55€.

Στις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών αναφέρεται ότι ο Δήμος είχε σχεδόν διπλάσιες υποχρεώσεις από το ενεργητικό του.

Η αυξημένη ζημιά της χρήσης αποδίδεται στις προσλήψεις προσωπικού (μισθοδοσίες), καθώς επίσης κάποια μικρά έργα κλπ.

Διατηρεί δε επιφυλάξεις ως προς την ορθή και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου για την περίοδο αυτή.


Ο δημ. Σύμβουλος Ελευθεριάδης μια που μιλούσαν για τα οικονομικά και τα δάνεια και τους τόκους του δανείου, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κρίση δεν έχει έρθει ακόμη, τώρα έρχεται, που θα λείψουν τα χρήματα. Δεν έχει γίνει καμία μείωση παραγωγής. Σε Δήμους ζημιογόνους θα πρέπει να δουλέψουν και να σκέπτονται ως ανώνυμες εταιρίες. Ερχονται δύσκολοι καιροί».


5 εκατομμύρια ζητούν από υπάλληλο

Η οικονομική Εφορία Λαυρίου, η οποία διαχειριζόταν τα οικονομικά του Δήμου Κερατέας την περίοδο 1991-1999 πλήρωσε πέραν του ταμείου κοντά 5 εκατομμύρια δραχμές και σήμερα καλείται η αρμόδια υπάλληλος να τα πληρώσει!

Ετσι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού εξήγησε ο Δήμαρχος ότι έγιναν πραγματικές πληρωμές καθ’ υπέρβαση του ταμείου του ΚΑΠΗ από την Εφορία, και δεν πρέπει να πληρώσει ο υπάλληλος, πρότεινε να εγκρίνουν τους απολογιστικούς πίνακες, όπως και έγινε.


Στην περιοχή Πόγκα θα γίνουν επεμβάσεις για σηματοδοτήσεις σε ορισμένους δρόμους ακτίνας περίπου 3χλμ. και θα περιλαμβάνει ποδολατόδρομο, πεζοδρόμια και χώρο περιπάτου βάσει των βιοκλιματικών κανόνων.


Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης στο Κτηματολόγιο μέχρι τέλος του έτους, αποφάσισαν να ζητήσει ο Δήμος γιατί ούτε το 20% δεν έχει πάει από την Κερατέα.


Τιμή στον Γιάννη Μέγγουλη


Με πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Πέτση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον Κερατιώτη δρομέα και αθλητή του Γυμναστικού Συλλόγου, Γιάννη Μέγγουλη.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε, ότι με παρέμβασή του στην ιστοσελίδα του Δήμου ο Γιάννης Μέγγουλης έχει μπει ως μια σημαντική προσωπικότητα της πόλης.

Η τιμητική απονομή θα περιλαμβάνει και μια προτομή και η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Γυμναστικό Σύλλογο και τον Κεραυνό.

Ο Γ. Πέτσης αισθάνεται δικαιωμένος γιατί έχει κάνει χρόνια αγώνες για την αναγνώριση του Ι. Μέγγουλη, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο τ. δήμαρχος Κ. Λεβαντής.

Ο γυιος  και η ανηψιά του Γ. Μέγγουλη βρίσκονταν στο ακροατήριο· κατασυγκινημένος ο γυιος είπε στο σώμα, ότι τα αντικείμενα του πατέρα του, κειμήλια της οικογένειας, είναι στη διάθεση του Δήμου.


80.000 ευρώ αποδέχθηκε το Δ.Σ. δωρεά της Τράπεζας Eurobank ως πυρόπληκτος Δήμος προκειμένου να γίνει κάποιο έργο. Η ίδια τράπεζα έχει κάνει και παλιότερα δωρεά για κράνη, στολές κλπ.


Τον Δήμαρχο Αναβύσσου κατηγόρησαν ότι δίνει παροχές νερού μέσα στα όρια του Δήμου Κερατέας. Ηδη ο δήμαρχος Κερατέας έχει κάνει έγγραφη διαμαρτυρία στον Δήμαρχο Αναβύσσου, ο οποίος του είπε να κάτσουν να δουν το θέμα.

Βέβαια οι οικιστές, ενοχλήθηκαν, και έστειλαν «μία κατάπτυστη επιστολή», χαρακτηρισμός του Δημάρχου, όπου απειλούν να πάνε σε άλλο Δήμο!

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 208 guests και κανένα μέλος