Ξενάγηση στο κτήμα Τατοΐου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 28/2/2015 από το Σωματείο «Φίλοι Κτήματος Τατοΐου» μετά από πρωτοβουλία του προέδρου των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου Κυριάκου Ζηκίδη και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, της Περιφερειακής Συμβούλου Ανατ. Αττικής Ιωάννας Τσούπρα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Δήμου Διονύσου Ευάγγελου Λυρούδια, του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Ράικου και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας ΚρυονερίουΔημήτρη Χριστόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης που έγινε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου Βασίλη Κουτσαβλή, οι περιηγητές αντίκρισαν μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και παρακμής με κύριο χαρακτηριστικό τα ερειπωμένα και λεηλατημένα κτίρια και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου.

Κοινή θέση όλων των παραβρισκόμενων ήταν ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του κτήματος με ταυτόχρονη ανάδειξη της μεγάλης περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και ιστορικής του αξίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής δήλωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες αποκατάστασης και αξιοποίησης του χώρου και δεσμεύθηκε για την εύρεση του φορέα διαχείρισης του κτήματος που θα είναι εκείνος που u’ αναλάβει τη διαδικασία για την αξιοποίηση του και την ανάδειξη του φυσικού και μνημειακού του στοιχείου. Η αξιοποίηση των στοιχείων της ιστορικής και πολιτιστικής του φυσιογνωμίας και του εξαιρετικού φυσικού κάλλους, θα αναδείξουν το κτήμα σε σημαντικό πόλο έλξης του κοινού.

Το κτήμα Τατοΐου βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας και εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου. Εκτείνεται σε 42.000 στρέμματα μοναδικής φυσικής ομορφιάς, που περιλαμβάνουν κυρίως πεύκα και εντός του κτήματος βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 260 guests και κανένα μέλος