Σε τρεις συσκέψεις προχώρησε η  Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) με τον Αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.
Βασικό αντικείμενο των συσκέψεων ήταν η άμεση επίλυση του προβλήματος της έλλειψης διαχειριστικών σχεδίων για τους βοσκοτόπους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους στη νέα προγραμματική περίοδο.
Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ειδική νομοθετική ρύθμιση καθώς δεν υπάρχουν χαρακτηρισμένοι βοσκότοποι όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Απλά χρησιμοποιούνται για βόσκηση όλες οι ακαλλιέργητες εκτάσεις, οι οποίες όμως είναι ιδιωτικές. Με τη ρύθμιση αυτή θα μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι της Αττικής να λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα.
Για τον λόγο αυτό, ο Π. Φιλίππου ζήτησε συνάντησημε τον Αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να βρεθεί λύση στο μείζον αυτό ζήτημα, που απασχολεί έντονα τους κτηνοτρόφους της περιοχής και είναι και διακριτική μεταχείριση σε μία ενιαία κατηγορία επαγγελματική.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος