Συμπαραστάτη του Δημότης και της Επιχείρησης εξέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο 3Β, την Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Πολλοί οι υποψήφιοι για έναν θεσμό που στο Δήμο 3Β, δεν λειτούργησε γιατί στην πρώτη θητεία του Καλλικρατικού Δήμου 3Β, δεν κατάφεραν να εκλέξουν, παρ’ ότι ήταν μόνον δύο υποψήφιοι.

Στην παρούσα λοιπόν συνεδρίαση οι υποψήφιοι “Συμπαραστάτες” ανήλθαν στους οκτώ (παλιοί και νέοι) και είναι οι παρακάτω με αλφαβητική σειρά:

Διονυσόπουλος Χρήστος, Ελευθερίου Σωτήρης, Κουτρουβίδου Τίνα, Λεμονάκης Δημήτρης, Νιτερόπουλος Γιάννης, Περράκη Παναγιώτα, Πετράκος Χρήστος και Στεφανίδης Μιχάλης.

Ολοι παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση και έλαβαν για λίγο το λόγο, όπου εξέθεσαν τις απόψεις τους και τις περγαμηνές τους και πράγματι ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες από τους περισσότερους.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν 29 σύμβουλοι (από τους 33). Οι απόντες ήταν από τα έδρα της αντιπολίτευσης.

Για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημοτή και της Επιχείρησης (Σ.τ.Δ.&τ.Ε.) στο Δήμο 3Β, έπρεπε να λάβει τα 2/3 του σώματος, δηλαδή 22 ψήφους.

Στην πρώτη συνεδρίαση έλαβαν:

Ελευθερίου Σωτήρης 10, Κουτρουβίδου Τίνα 4, Λεμονάκης Δημήτρης 3, Νιτερόπουλος Γιάννης 5, Περράκη Παναγιώτα 3, Πετράκος Χρήστος 1 και Στεφανίδης Μιχάλης 3 (Ο Χρ. Διονυσόπουλος δεν έλαβε κανέναν ψήφο).

Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος ζήτησε εικοσάλεπτη διακοπή, προκειμένου να συσκεφθεί με την παράταξή του και στη συνέχεια με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Η πρώτη ψηφοφορία κατέδειξε τη γραμμή που υπήρχε και που συζητιόταν από εβδομάδες νωρίτερα, αλλά προφανώς υπήρχαν αντιρρήσεις και από την πλειοψηφούσα παράταξη, όπως διαφάνηκε άλλωστε και από την ψηφοφορία.
 

Σωτήρης Ελευθερίου

eleftheriouΕτσι, αφού κανένας δεν συμπλήρωσε τον απατούμενο αριθμό, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε με τους 6 υποψήφιους, αφού οι δύο απέσυραν την υποψήφιότητά τους (Περράκη Π. & Πετράκος Χρ.).

Η δεύτερη ψηφοφορία ανέδειξε (Σ.τ.Δ.&τ.Ε.) τον Σωτήρη Ελευθερίου με 23 ψήφους και ο επόμενος Μ.Στεφανίδης έλαβε 3, η Τ.Κουτρουβίδου έλαβε 2, και ο Γ.Νιτερόπουλος 1. Οι υπόλοιποι κανέναν.

“Ερμηνεύοντας” τις ψηφοφορίες θα λέγαμε ότι στη δεύτερη ψηφοφορία ψήφισαν 19 σύμβουλοι της πλειοψηφίας τον Σ. Ελευθερίου, οι δύο του Δαβάκη (ο ίδιος και ο Σπ. Βαλάτας) και οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Θ. Ματόπουλος και Δημ. Δόγκας.

Αυτό βγαίνει και από τη δήλωση του Δημάρχου, μετά την εκλογή, που δήλωσε: «ευχαριστώ δημόσιατους επικεφαλής των παρατάξεων τον κο Δαβάκη, τον κ. Ματόπουλο και τον
κο Δόγκα που έδειξαν πνεύμα συνεργασίας και βγήκε Συμπαραστάτης του Δημότη».
 

Υπήρξε γραμμή ...Δαβάκη
 
davakis-proedreioΗ γραμμή που σημειώνω παραπάνω προήλθε αρχικά από τον Δ. Δαβάκη, που πρότεινε τον Σωτ. Ελευθερίου, ως υποψήφιο και συμφωνήθηκε με το Δήμαρχο να μην κατεβάσει δικό της υποψήφιο η πλειοψηφία.

Ετσι πήρε δέκα ψήφους ο Σ. Ελευθερίου στην πρώτη ψηφοφορία και ακολούθησε η ...σύσκεψη.

Ο Σωτήρης Ελευθερίου ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές στην παράταξη του Δ. Δαβάκη, ενώ στις προηγούμενες (2010) στην παράταξη του Γρ. Κωνσταντέλλου.

Είναι αυτοδιοικητικός και ευχόμαστε να ανταποκριθεί στο θεσμό του Σ.τ.Δ. &τ.Ε., γιατί η τρανταχτή πλειοψηφία, ανά το πανελλήνιο έχει καταδείξει ότι όπου εξελέγη Σ.τ.Δ.&τ.Ε. λειτούργησε περισσότερο ως “γλάστρα”...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 guests και κανένα μέλος