Οπως γράφαμε στα δύο προηγούμενα φύλλα μας, ο Δήμος Παλλήνης καλείται να καταθέσεις 4,5 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία Reds που έχει αγοράσει το Κτήμα Καμπά και προχωράει στην κατασκευή ενός MALL.

Αυτό προέκυψε με προσφυγή της Reds στα δικαστήρια κατά του Δήμου Παλλήνης.

Η υπόθεση της Reds έχει μακριά ιστορία που χρονολογείται μία δεκαπενταετία, και όπως έχουμε γράψει, αν και όταν χτίσει το MALL θα επιφέρει κατάφωρη επιδείνωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Μετά τις κινητοποιήσεις του Δήμου (πανό στους δρόμους, μαύρες σημαίες, κινητοποιήσεις Δήμου και πολιτών), η Reds αποφάσισε να συναντηθεί με το Δήμο.

Ετσι την περασμένη Πέμπτη συναντήθηκαν και προτάθηκε από το Δήμο να τους δώσει γη αντί για χρήματα.

H Reds ζήτησε από την πλευρά της να πάρει γη από την κοινόχρηστη που οφείλει να δώσει στο Κτήμα Καμπά, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης ζήτησε να κατεβάσει ο Δήμος τα πανό και τις σημαίες όσο διαρκεί ο διάλογος, κάτι που επίσης δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ετσι στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσους, εισηγήθηκε όσο διαρκεί ο διάλογος να μην κατέβουν οι σημαίες και τα πανό και να δώσουν γη σε άλλη περιοχή.

Συγκεκριμένα πρότεινε να δώσουν γη στην Reds, από την τράπεζα γης του Δήμου σε δύο πολεοδομικές ενότητες. 4 οικόπεδα στου Βακαλόπουλου και άλλα 4 στην Ανω Μπαλάνα. “Αυτά καλύπτουν την υποχρέωσή μας και θα επανέλθουμε σε συζήτηση με τη Reds μετησυγκεκριμένηπρόταση, εξήγησε ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, τονίζοντας ότιόπουβεβαίωςμπορούμεναασκήσουμεένδικαμέσα· δενθασταματήσουμε.

Με την πρόταση συμφώνησε το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης (3 παρατάξεις) πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής τον Ν. Γαβρά που διαφώνησε γιατί θεωρεί ότι «η γη δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα και μάλιστα τη στιγμή που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στην Παλλήνη. Να βάλουμε τον κόσμο μπροστά και να διεκδικήσουμε» τόνισε.

Μία δεύτερη πρόταση είναι να περιμένουν να πάρουν γη από το Διοικητικό Κέντρο του οποίου το σχέδιο προχωράει στην Παλλήνη.

Το λόγο πήραν και κάτοικοι από το ακροατήριο.

Στην προ ημερησίας συζήτηση, άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο, αυτό της Παλλήνης, αναλώθηκε με τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης. Δημοτικοί σύμβουλοι διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους, γιατί διάβασαν σε μέσα ενημέρωσης σχόλια εις βάρος τους και αντιστρόφως.

Ο Ν. Γαβράς σχολίασε άρθρο του Β. Δημητριάδη που σιγοντάρησε και ο Π. Μερτύρης, αλλά και άλλοι σύμβουλοι για ηλεκτρονικά μέσα.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 431 επισκέπτες και κανένα μέλος