Μια γρήγορη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/10 στη Βουλιαγμένη.
Τα θέματα ρουτίνας, όπως συνηθίζει η Βουλιαγμένη: διαμορφώσεις πεζοδρομίων από τους ιδιοκτήτες, αποκλεισμό δρόμων με κολωνάκια κλπ....

  • Και πάλι το Καβούρι

Από το Δ.Σ. Βουλιαγμένης

Μια γρήγορη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/10 στη Βουλιαγμένη.

Τα θέματα ρουτίνας, όπως συνηθίζει η Βουλιαγμένη: διαμορφώσεις πεζοδρομίων από τους ιδιοκτήτες, αποκλεισμό δρόμων με κολωνάκια κλπ.

To 10ο και 11ο θέμα του συμβουλίου, που αφορούσαν αιτήσεις προσκύρωσης τμημάτων οικοπέδων, αναβλήθηκαν γιατί δεν υπήρχε εισήγηση από την αρμόδια υπηρεσία.

Αποζημίωση ζητάει κάτοικος για φθορά του αυτοκινήτου του από τη μπάρα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος για τον αποκλεισμό της οδού. Βέβαια εδώ και καιρό πλέον την έχουν καθηλώσει, δεν λειτουργεί γιατί χάλαγε πάρα πολύ συχνά.

Ετσι χαλασμένη, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος, κάποιοι κάτοικοι ενεργοποιούν το μηχανισμό και τη χρησιμοποιούν με αποτέλεσμα να παθαίνουν ζημιές στα οχήματά τους.

Εν ολίγοις ο δήμαρχος είπες «ας αναζητήσουν αλλού τους υπεύθυνους και όχι στο Δήμο». Βέβαια ο Διον. Γεωργουλόπουλος επεσήμανε ότι αφού η μπάρα έχει τοποθετηθεί από το Δήμο, όφειλε ο Δήμος να φροντίσει να την έχει απενεργοποιήσει για να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο κάτοικος εάν προσφύγει στη δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι θα βρει το δίκηο του.

Δύο θέματα που ταλανίζουν χρόνια κατοίκους της Βουλιαγμένης και τη γραμματεά του Δ.Σ. πηγαινοέρχονται συχνότατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αναβάλλονται.

Άλλη μια φορά λοιπόν αναβλήθηκαν τα θέματα που κρατούν «ομηρους» κατοίκους που αν και ιδιοκτήτες, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδιοκτησία τους, παρά τις δικαστικές αποφάσεις…


Και πάλι το Καβούρι


Τη λήψη απόφασης να κινηθούν δικαστικά για να προασπίσουν τα συμφέροντα του Δήμου, ζητούσε το προτελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ που έχει προσφύγει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και μετά να προχωρήσουν. Κατηγόρησε για άλλη μια φορά το σύλλογο Περιβάλλοντος, που επιχειρεί να ρίξει το Διάταγμα/04 που κατά την άποψη του Δημάρχου προστατεύει το Καβούρι.

«Το ότι συνεχίζει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος τον αγώνα του κατά του πρασίνου του Καβουρίου, είναι όντως περίεργο και μακροχρόνια θα αναζητηθούν ευθύνες», κατήγγειλε ο Δήμαρχος.

Ο Γ. Καμπάνης, αναρωτήθηκε: «Η Βουλιαγμένη ήταν κάποτε όλη δάσος. Να πάρουμε απόφαση να τους κυνηγήσουμε και γιατί; Γιατί κοιτάνε το περιβάλλον;»

Ο Σωτ. Ελευθερίου έδωσε μία άλλη διάσταση: «εγώ να δεχθώ ότι είναι δασικό. Είναι μια περιοχή που είναι ανοιχτή και πάει  όλος ο κόσμος. Δεχόμαστε να έχει ένα VC να πηγαίνει ο κόσμος; Το δεχόμαστε. Ενα αποδυτήριο για να ντύνονται; το δεχόμαστε, Ενα αναψυκτήριο για να πάρουν ένα νερό;».


Για το θέμα θα επανέλθουμε άλλωστε γιατί, μας μπέρδεψε ο Δήμαρχος. Ενώ δείχνουν ότι Δήμαρχος και Σύλλογος αγωνίζονται υπέρ του πρασίνου και του δασικού (δεντροφυτεύσεις πρόσφατες του Δήμου) δεν μπορούν να βρουν τη χρυσή τομή και να συμπορευθούν.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 451 επισκέπτες και κανένα μέλος