Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Οι πρώτες βοήθειες στο φαρμακείο» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατ. Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο αμφιθέατρο της κεντρικής υπηρεσίας του κέντρου, με σκοπό την ενημέρωση των φαρμακοποιών, ώστε να μπορούν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, από τις οποίες έχει πολλές η Ανατ. Αττική.

Αυτή η ανάγκη είχε διαπιστωθεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΑΑ.
 
Στην ημερίδα ανταποκρίθηκαν πάρα πολλοί φαρμακοποιοί από την Ανατ. Αττική, όπου  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ σημαντικές διαλέξεις από εκπαιδευτές (γιατρούς και διασώστες) του ΕΚΑΒ πάνω σε θέματα όπως «Βασική υποστήριξη λειτουργιών της ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή», «Οξείες παθολογικές καταστάσεις», «Πρώτες βοήθειες σε τραυματισμούς» κ.α.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων – στον ξεχωριστό ρόλο του φαρμακοποιού της γειτονιάς που πολλές φορές είναι ο πρώτος άνθρωπος που συναντά κανείς καθημερινά σε ό,τι έχει σχέση με τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει και είναι αυτός που δίνει τις πρώτες βοήθειες.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με το ΕΚΑΒ προς όφελος των πολιτών και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ανάλογες δράσεις σε άλλους χώρους του κλάδου της υγείας.
Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν επίσης η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία - Καλλιόπη Αναλογίδου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 234 guests και κανένα μέλος