Το ιστορικό, οι δημοσιεύσεις μας, η απόφαση του δικαστηρίου και η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Παλλήνης

Σε δραματική κατάσταση βρέθηκε ο Δήμος Παλλήνης, στο τέλος Ιανουαρίου 2015, όταν τους κοινοποιήθηκε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, η οποία εκδίκασε αποζημίωση υπέρ της εταιρείας Reds, 4 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό είναι απόφαση μετά από δικαστικές διεκδικήσεις της Reds πουέχει περάσει στην ιδιοκτησία της το Κτήμα Καμπά στην Παλλήνη.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί η ΕΒΔΟΜΗ από τις αρχές τους 2000 όταν η εταιρεία προσπαθούσε να περάσει μελέτες για δημιουργία ενός πολυκέντρου Mall στην καρδιά της Κάντζας.

Συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις αλληλοκατηγορούνται για λάθος ενέργειες, κωλυσιεργίες, παραλείψεις που οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Το ζητούμενο είναι ότι ο Δήμος έχασε πολλαπλά, γιατί η εταιρεία και το σχέδιό της πέρασε στην περιοχή και θα αποζημιωθεί για την καταστροφή που δημιούργησε!... Επειδή όμως η ιστορία διδάσκει, ας κάνουμε μία αναδρομή.

Η εταιρία Reds κατέχει το Κτήμα Καμπά στην Παλλήνη, το οποίο αγοράστηκε πριν δύο περίπου δεκαετίες από εταιρεία συμφερόντων του Μπόμπολα. Η έκταση, τότε, ήταν χαρακτηρισμένη ως αγροτική γη...

Με ενέργειές της η REDS, μετέτρεψε την αγροτική γη σε χώρο δημιουργίας πολυκέντρου με το σύστημα ΠΟΑΠΔ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων).

Το Τρίγωνο Καμπά, το οποίο ανήκει στην ευρύτερη έκταση της γνωστής περιοχής Καμπά, ιδιοκτησίας της REDS A.E- και πρώην ΚΑΜΠΑΣ Α.Ε - εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης με το από 4 Ιανουαρίου 1999 Π.Δ (ΦΕΚ Δ, Αρ.Φυλ. 26/ 25/1/1999) Και με την υπ΄ αρ. 1/2001 πράξη εφαρμογής ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Ετσι άνοιξε ο δρόμος για κατασκευή ενός πολυκέντρου, μέσα στην καρδιά της Κάντζας, στην Παλλήνη, καταστρέφοντας μια πανέμορφη και ήσυχη περιοχή.

Και εδώ άρχισε ένας αγώνας των πολιτών για να σταματήσουν την καταστροφή, πράγμα που μάλλον δεν το απέτρεψαν.

Πριν όμως περιγράψουμε το χθές, πρέπει να πούμε ότι ο Δήμος πρέπει να πληρώσει 4 εκατομμύρια στην Reds, μετάτηναπόφασητουδικαστηρίου.

Στις 29/1/2015 ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, η οποία εκδίκασε αποζημίωση υπέρ της εταιρείας Reds 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και με βάση το νόμο 1337/1983, από τα 47 στρέμματα της ως άνω εταιρίας τα 24,4 αποδόθηκαν στο δήμο ως εισφορά σε γη.

Ο τότε Δήμος Παλλήνης εκτός της παραπάνω έκτασης, με σύμφωνη γνώμη της εταιρίας, χρησιμοποίησε επιπλέον 8,8 στρέμματα για να χτισθούν σχολεία που είχε ανάγκη η περιοχή.

Πώς έγιναν όμως όλα αυτά;

Ας ανατρέξουμε στο αρχείο μας

Οταν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για την πώληση του Καμπά και τη δημιουργία πολυκέντρου, άρχισαν τα προβλήματα. Αντιδράσεις, κινητοποιήσεις. Από το 2008 οι κάτοικοι έτρεχαν για να σώσουν την περιοχή.

Η REDS στο μεταξύ κατέθεσε φάκελο στη Νομαρχία για έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης.

Ανατρέχοντας στο αρχείο μας θα κάνουμε μία μικρή αναδρομή:

Τον Οκτώβριο του 2007 στο Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση με την οποία διαφωνούσε στην κατασκευή του μεγάλου έργου και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Τον ίδιο μήνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του κι αυτό στην κατασκευή του έργου.

Η Reds προχώρησε σε ...παροχές (παγίδες) για να “γλυκάνει” το χάπι και το έχαψαν.

Η αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας για την κατασκευή κάποιων δρόμων, προσφέρεται τώρα σαν αντισταθμιστικό μέτρο και μάλιστα για δρόμους που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του εμπορικού κέντρου.

Παρά το ότι κατατέθηκαν προτάσεις για ημερίδες, συνεργασία με τη Νομαρχία και παρεμβάσεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ με ευθύνη της τότε Δημοτικής Αρχής δεν προχώρησαν.

Τουναντίον, τον Απρίλιο του 2008 η REDS άσκησε αίτηση προσδιορισμού τιμής μονάδος στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ξεκινώντας έτσι τη διεκδίκηση της αποζημίωσής της!

Και στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 δικάστηκε η υπόθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Την ώρα που προσπαθούσε η Reds να περάσει τα σχέδιά της από το Δήμο και τη Νομαρχία, διεκδικούσε δικαστικά αποζημιώσεις!

Ο Δήμος συνεδρίαζε και ξανασυνεδρίαζε και τελικά υπέκυψε...

Κτήμα ΚΑΜΠΑ: η κατασκευή πολυκέντρου καταστροφική για την Παλλήνη

Μάρτιος 2009

Ο Συνδυασμός   «ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» με επικεφαλής τον Αναστάσιο Μπουντουβά, όταν ήρθε ο φάκελος της Reds στο Δημοτικό Συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει, κράτησε αρνητική στάση, τονίζοντας ότι είναι αντίθετος με την κατασκευή αυτή και την επιχειρούμενη αλλοίωση του περιβάλλοντος που θα επιφέρει. Την αντίθεσή του αυτή την εκφράζει καθαρά και σταθερά μέχρι τέλους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Απρίλιος 2009

Ώρα ευθύνης και δράσης για το Κτήμα Καμπά Παλλήνης

Η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής βγαίνει με ανακοίνωση και καταγγέλει:

Σπασμωδική η αντίδραση που εκδηλώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης το 2007 ενάντια στο σχέδιο της εταιρείας για την ανέγερση εμπορικού κέντρου μέσω της διαδικασίας των ΠΟΑΠΔ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων), ενός νόμου δηλαδή που θέλει την τελική έγκριση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, έφερε ουσιαστικά τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς δόθηκε στην εταιρεία η δυνατότητα να επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση μετά από διαπραγματεύσεις επί των σημείων διαφωνίας αναιρώντας ουσιαστικά το σκεπτικό της απόφασης. Από τότε και εν μέσω χορηγιών από πλευράς REDS προς τον Δήμο Παλλήνης και ενός ιδιότυπου παζαριού, η στάση της συμπολίτευσης άλλαξε το 2008 και πλέον αναμένεται μέσα στον Απρίλιο, η ψηφοφορία για την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

STOP στο ΚΑΜΠΑREds ήταν ο τίτλος της ΕΒΔΟΜΗΣ

Μάιος του 2009

Με πανό προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Παλλήνης φορείς και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως θέμα συζήτηση και απόφαση για το Κτήμα Καμπά... και τη Reds.

Η Reds, της οποίας η πρόταση «αξιοποίησης» δεν έγινε αποδεκτή επανήλθε με νέα, με περισσότερα «δώρα» στο Δήμο και στην περιοχή....

Η αντιπολίτευση δεν μπήκε στην αίθουσα συνεδριάσεων, έτσι που απετράπη η συνεδρίαση, γιατί όπως μας δήλωσε τότε ο δήμαρχο Σπύρος Κωνσταντάς «Απαρτία είχαμε, αλλά δεν θέλαμε σε καμμιά περίπτωση να συνεδριάσουμε χωρίς τη μειοψηφία».

Είχε δηλώσει μάλιστα «ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα γινόταν συζήτηση πάνω στη νέα πρόταση των επενδυτών, η οποία είναι καταφανώς καλύτερη από την προηγούμενη, με άλλο προσανατολισμό και περισσότερους κοινόχρηστους χώρους».

ΗΔημοτική Αρχή επανήλθε σε νέα συνεδρίαση (27/5/09) με το θέμα στην ημερήσια διάταξη «συζήτηση και λήψη απόφασης επί του αιτήματος της Κάντζας Εμπορικής Α.Ε. για την οριοθέτηση περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων τριτογενούς τομέα στο Κτήμα Καμπά», οπότε ο κόσμος είχε έρθει ιδιαίτερα εξαγριωμένος.

Η συνεδρίαση διακόπηκε όταν μία κυρία πέταξε ένα ποτήρι νερό στο δήμαρχο!

27 Ιουλίου 2009 Γράφαμε:

Η “κερκόπορτα” άνοιξε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

Αιφνιδιαστικά και ενώ σύσσωμος ο κόσμος της Παλλήνης ζητούσε ενημέρωση για την εξέλιξη του κτήματος Καμπά, η Δημοτική Αρχή συνεδρίασε την Τετάρτη 8 Ιουλίου με πρώτο θέμα την: «Εκφραση θέσεων και απόψεων επί του με αρ. πρωτ. 2293/15.6.09 εγγράφου του Ο.Ρ.Σ.Α. (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας) σε σχέση με τις διαδικασίες του κτήματος ΚΑΜΠΑ».

Αναιρεί τον εαυτό του ο Δήμαρχος;

Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι που εμπόδιζαν τότε τη συνεδρίαση γιατί δεν πίστευαν ότι ήταν μία συνεδρίαση ενημέρωσης. Όπως γράφαμε τότε (30 Μαϊου, φ.585) στην “7η” σε συζήτηση που κάναμε στο γραφείο του Δημάρχου με τον ίδιο, είχε πεί: «Εχω έρθει μέσα με όλα τα ΦΕΚ, με όλους τους νόμους για να κάτσω να ενημερώσω τον κόσμο».

Η τόση βιασύνη, μέσα σε ένα μήνα τρεις φορές συνεδρίαση για το κτήμα Καμπά, κάτι υποδηλώνει.

Και η επιβεβαίωση ήρθε με την απόφαση της Τετάρτης 27/6

Την απόφαση ψήφισαν εννέα σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κάποιοι απουσίαζαν και μερικοί έχοντας διαφορετική θέση για το θέμα, και τρεις της μειοψηφίας (Μαρία Λεβαντή, Γ. Σμέρος και Κ. Χατζησταματίου). Οχι ψήφισαν Θ. Γκοτσόπουλος και Αν. Μπουντουβάς και ο Δ. Νάτσης, ενώ η Πόπη Ζινέλη και Γ. Μερτζάνος ψήφισαν λευκό.

Kι αφού έκανε τη δουλειά της η Reds, πέρασε το σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψεύτικες υποσχέσεις, στη συνέχεια παρενέβη στον Οργανισμό Αθήνας και άλλαξε το σχέδιο! Προεκλογική περίοδος βλέπεις...

16.9.09 Αλλαγή χρήσης στο Κτήμα Καμπά!!! γράφαμε:

Aρον – άρον, ο ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος(!) Αθήνας) αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη 16.9.09, την αλλαγή χρήσης γης του Κτήματος Καμπά (ιδιοκτησίας REDs) από ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) σε ΠΟΑΠΔ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων), προκειμένου να ικανοποιηθεί το κερδοσκοπικό αίτημα της ιδιοκτήτριας εταιρίας, για την κατασκευή του μεγαλύτερου Εμπορικού κέντρου στη Ν. Ευρώπη!!, όπως καταγγέλλουν και οι κάτοικοι (blogspot.com pallini-perivallon).

Oι κάτοικοι κάνουν έκκληση στον Πρόεδρο Δημοκρατίας να μην υπογράψει σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αλλά...

03 Αύγουστος 2012

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μερτύρης, χτυπάει τα “καμπανάκια” για τις απαιτήσεις της Reds, η οποία αφού έκανε τη δουλειά της και πέρασε το σχέδιο που ήθελε, από εκεί που θα χάριζε ζητάει και 4,5 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις από το Δήμο!

Τι λέει μεταξύ άλλων ο Π. Μερτύρης:

Είναι προφανές πως στο θέμα που έχει προκύψει με την «Reds» και τις διεκδικήσεις της από τον Δήμο Παλλήνης, ο Δήμος υφίσταται μια ξεκάθαρη αδικία. Το ζήτημα πλέον, πέρα από ηθικό, είναι και κοινωνικό, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά καταστάσεις που βιώνει στις μέρες μας ο τόπος και ο κάθε Δήμος της χώρας ξεχωριστά.

Διεκδικεί από τον Δήμο Παλλήνης αποζημίωση των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για το κτήμα Καμπά.

Ο Δήμος Παλλήνης, αποδείχθηκε πέρα για πέρα συνεργάσιμος και της έδωσε την άδεια για την υλοποίηση του έργου της, παρ’ ότι ήταν ξεκάθαρο, αφενός πως θα υπήρχε περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή, αφετέρου ότι θα πλήττονταν και η τοπική αγορά της Παλλήνης.

Η επιβράβευση όμως από πλευράς «Reds» για την συνεργασία αυτή που επέδειξε ο Δήμος, είναι οι σημερινές άδικες, αήθεις και αντικοινωνικές αξιώσεις της…

Επαληθεύθηκε ο Π. Μερτύρης

Σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2015, η REDS κοινοποίησε απόφαση του Εφετείου Αθηνών σε βάρος του Δήμου Παλλήνης, οφειλής ύψους 4.019.000 € προς την REDS.

Τι λέει όμως ο τέως δήμαρχος, τον Ιούλιο του 2013, Σπύρος Κωνσταντάς, που στη δική του θητεία δώσανε το “πράσινο φως” στην Reds.

6 Ιουλίου 2013

Ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς
δίνει τη δική του αλήθεια για REDS

«Eπί δημοτικής μας αρχής, πραγματοποιήθηκαν στο Τρίγωνο Καμπά έργα που ήταν όνειρο πολλών χρόνων αλλά και πολλών γενεών.

[....] Τότε ο Δήμος Παλλήνης δεν είχε τότε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης ελεύθερο και πετύχαμε να χωροθετήσουμε τα σχολεία, το κέντρο Πολιτισμού στις Αποθήκες Καμπά, τον χαρακτηρισμό της βίλας Καμπά με ΦΕΚ για πολιτιστική χρήση και μια μεγάλη έκταση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Αυτή είναι η αλήθεια και μπορώ να αποδείξω αυτά που λέω ανά πάσα στιγμή!

Δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί του κ. Ζούτσου και του κλειστού κυκλώματος εξουσίας που διοικεί μας οδήγησαν στην οικονομική απαίτηση της εταιρίας των 4 εκατομμυρίων που μεταφράζεται σε 8.841 επί 450€ το τ.μ. μας κάνει το ποσό των 3. 978.450 ευρώ.

Μάιος 2013

Κακή και αργοπορημένη η διαχείριση του δημάρχου στο θέμα της REDS για το τρίγωνο Καμπά στην Κάντζα, με αποτέλεσμα την δέσμευση ενός μεγάλου ποσού του δήμου, σημειώνει σε άρθρο που δημοσιεύσαμε ο Νεκτάριος Καλαντζής, Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης.

Ο νυν δήμαρχος Αθαν. Ζούτσος δίνει κιαυτόςτη δική του αλήθεια για την Reds

12 Ιουλίου 2013 Οι “αμαρτίες” της REDS

Για το Τρίγωνο ΚΑΜΠΑ και την απαίτηση της REDS ο κ. Κωνσταντάς θα πρέπει, πριν θέσει ερωτήματα για το θέμα, να μας απαντήσει:

1) ποιός ήταν δήμαρχος Παλλήνης το 2001 που εκδόθηκε η Πράξη Εφαρμογής του Τριγώνου της Κάντζας δημιουργώντας την υποχρέωση αποζημίωσης της REDS για 8.841 τετραγωνικά μέτρα τόσο από επιπλέον ρυμοτόμηση όσο και παράνομη τακτοποίηση άλλων ιδιοκτητών στην ιδιοκτησία της;

2) ποιός ήταν δήμαρχος Παλλήνης τον Απρίλιο του 2008 που άσκησε η REDS στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση προσδιορισμού τιμής μονάδος ξεκινώντας έτσι τη διεκδίκηση της αποζημίωσής της για την οποία προσποιείται ότι τάχα πληροφορήθηκε το 2012;

3) ποιός ήταν δήμαρχος Παλλήνης στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 που δικάστηκε η υπόθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών χωρίς ο δήμος να εξετάσει μάρτυρα υπεράσπισης και ποιός ήταν δήμαρχος Παλλήνης τον Ιανουάριο 2010 που δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμ. 48/29 Ιανουαρίου 2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία ορίσθηκε η τιμή αποζημίωσης της REDS σε 450 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο;

Ο κ. Κωνσταντάς όμως θα πρέπει επί πλέον να μας εξηγήσει με ποιό δικαίωμα και ποιο σκεπτικό ζητούσε ως δήμαρχος Παλλήνης, και χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποκατασταθούν στην ιδιοκτησία της REDS δύο ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων υποσχόμενος και δεσμευόμενος ότι αντίστοιχη έκταση θα έπαιρνε η REDS από την πολεοδόμηση του μεγάλου ακινήτου της στην Κάντζα (Κτήμα Καμπά); (υπ' αριθμ. πρωτ: 706/8-11-2001 απάντηση της ΚΑΜΠΑΣ- REDS στο υπ' αριθμ. πρωτ: 4793/4-10-2001 έγγραφο δημάρχου Παλλήνης).

Ακόμη οφείλει να μας εξηγήσει ο κ. Κωνσταντάς γιατί δεν προέβη, όπως υπoχρεούτο, κατά τη διάρκεια της θητείας του (2007-2010) σε σύνταξη διορθωτικής πράξης για την αποκατάσταση της άνω παρανομίας που συντελέσθηκε σε εκτέλεση αυτών των συμφωνιών του, αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ με έγγραφό του το οποίο πρωτοκολλήθηκε στο δήμο Παλλήνης στις 24-11-2006 (Γραφείο Δημάρχου) ανέφερε ρητά ότι απαιτείται διορθωτική πράξη διότι η έκταση επιφανείας 3.423,3 τ.μ. (μέρος από το σύνολο των 8.841 τ.μ.) για την οποία αποζημιώνεται η REDS από το δήμο «ρυμοτομήθηκε κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων καθ' ότι δεν αποτελεί ούτε απαλλοτρίωση, ούτε εισφορά γης και δεν ενδιαφέρει αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και κατά συνέπεια ο σχετικός ισχυρισμός ότι “…δεν προκύπτει ανάγκη σύνταξης διορθωτικής πράξης για άλλο λόγο” δεν ευσταθεί»;

Ασκήσαμε όλα τα ένδικα μέσα

Και καταλήγει ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, ότι αντίθετα με όσα καταμαρτυρεί ο Σπ. Κωνσταντάς, άσκησε όλα τα ένδικα μέσα κατά της διαταγής πληρωμής με την οποία κατασχέθηκαν 4.020.000 ευρώ από τα Τραπεζικά διαθέσιμα του δήμου και πέτυχε την ακύρωσή της με την υπ΄ αριθμ. 1474/26-3-2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

“Ολα θα πάνε καλά” ...

Σήμερα ο Παν. Μερτύρης καταμαρτυρεί βαρύτατες ευθύνες στο δήμαρχο Αθ. Ζούτσο, γιατί τους καθησύχαζε ότι όλα θα πάνε καλά: «Όλοι οι δημότες θυμούνται την επιθετική στάση του δημάρχου και την βεβαιότητά του ότι η υπόθεση - με τον τρόπο που την χειρίστηκε ο ίδιος- είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα!»

Και όπως σημειώνει μέσα από το pallinipress.blogspot.gr/. ζητούσε απόφαση του Δ.Σ. του δήμου Παλλήνης, που να εξουσιοδοτεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που έχει ο δήμος για την συγκεκριμένη υπόθεση!

Τόνιζε δε πως «Εμείς, είτε γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, είτε όχι, θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να μάθουν οι δημότες, ποιος/ποιοι, καθιστούν τον δήμο μας υπό πτώχευση!»

Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου
καλεί και εγκαλεί την Reds

Ωστόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παλλήνης συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο (3 Φεβρουαρίου) με πρώτο θέμα τη Reds και αφού έγινε διαλογική συζήτηση από όλες τις παρατάξεις πήραν ομόφωνη απόφαση, η οποία θα αποτελεί «και επίσημη δημόσια πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης προς τη REDS A.E. για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ως άνω διαπαραταξιακή επιτροπή».

Η απόφαση

Α) Καταγγέλλει ανεπιφύλακτα την ακολουθούμενη πρακτική και τη στάση της REDS Α.Ε. κατά του Δήμου Παλλήνης

Β) Καλεί δημόσια την εταιρεία REDS A.E. να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει, με πρωταρχικό σκοπό την αποζημίωση της σε γη και σε κάθε περίπτωση να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια ικανοποίησης των απαιτήσεων της βάσει δικαστικών αποφάσεων η οποία θα επιφέρει βίαιη ανατροπή στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου.

Γ) Καλεί όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ κ.ά.), να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος.

Δ) Συγκροτεί διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, με πρόεδρο τον Δήμαρχο.

Ε) Εξουσιοδοτεί την άνω διαπαραταξιακή επιτροπή για κάθε ενέργεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών στη κατεύθυνση διεκδίκησης των αιτημάτων μας, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στ) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό: 004/2015.
 
 
 
Αννα Μπουζιάνη
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 483 επισκέπτες και κανένα μέλος