Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ:772ΞΝ-0ΝΕ) εντάχθηκε η πράξη Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δήμου Σαρωνικού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» στον Άξονα Προτεραιότητας «02- Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής» συνολικού προϋπολογισμού 61.500€.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών αποκομιδής των απορριμμάτων μέσω της προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής διαχείρισης των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαρωνικού, με την ενεργοποίηση υπηρεσιών προς τους δημότες και κατοίκους. Ειδικότερα, το σύστημα αποτελείται από τρία μέρη, τον εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί στα οχήματα του Δήμου, το λογισμικό διαχείρισης των οχημάτων και ενημέρωσης των δημοτών και την κεντρική βάση δεδομένων.

Μέσω του συστήματος αυτού θα επιτευχθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους αποκομιδής απορριμμάτων, ενώ συγχρόνως θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω διαδικτυακής υπηρεσία οι δημότες για τα δρομολόγια, το πρόγραμμα των οχημάτων αλλά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους. Οι υπηρεσίες του Δήμου μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα μπορούν να ενεργούν άμεσα, να λαμβάνουν στατιστικά στοιχεία και να σχεδιάζουν τον προγραμματισμό έγκαιρα και με ακρίβεια.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μια από τις βασικές υπηρεσίες του Δήμου. Ο ορθότερος και αποτελεσματικότερος προγραμματισμός θα συμβάλλει αφενός στην εξοικονόμηση δαπάνης, θα προσφέρει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των κατοίκων και επιπλέον θα βελτιώσει ουσιαστικά την καθημερινότητα και κατά συνέπεια την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 311 επισκέπτες και κανένα μέλος