Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει την απένταξη τριάντα εννέα έργων των Δήμων από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ», παρά τις αντίθετες πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Σκρέκα.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας, είχε δεσμευτεί σε πρόσφατη συνάντησή τους, ότι τα συγκεκριμένα έργα των Δήμων δεν θα απενταχθούν, ότι θα εξασφαλίσει την ομαλή συνέχισή τους, καθώς επίσης, ότι σε συμφωνία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), που είναι και ο αρμόδιος Φορέας υλοποίησης του Προγράμματος, θα επιταχύνει την υλοποίηση των έργων που βρίσκονται σε φάση συμβασιοποίησης, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό πιστώσεις ύψους 52 εκ. ευρώ.

Η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για «εμπαιγμό» προς την Αυτοδιοίκηση και μεγάλη απώλεια εξασφαλισμένων έργων, φιλικών προς το περιβάλλον.

Τονίζει δε, ότι για τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης του Προγράμματος δεν ευθύνονται οι Δήμοι, αλλά οι σύνθετες και γραφειοκρατικές διαδικασίες προέγκρισης δημοπράτησης των υποέργων, η αδυναμία, αρχικά, πολλών Δήμων να διασφαλίσουν την απαιτούμενη ιδία συμμετοχή (δόθηκε λύση με το Ν. 4203/2013) και οι αδυναμίες που εμφάνισε ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ σε σχέση με τις τελικές εγκρίσεις τευχών που υπέβαλαν οι Δήμοι.

Η ΚΕΔΕ ζητά την άμεση επανένταξη των έργων και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από το νέο ΕΣΠΑ.

Επίσης στη νέα Προγραμματική Περίοδο η διαχείριση του Προγράμματος να γίνει εξ ολοκλήρου από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και όχι από το Κ.Α.Π.Ε.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 επισκέπτες και κανένα μέλος