Από τις “φθινοπωρινές” ημέρες, περάσαμε σε έναν άγριο χειμώνα, αφού μέσα σε μία εβδομάδα, ένα παγωμένο ρεύμα έφερε χιόνια μέχρι τη θάλασσα. Πολλά νησιά είδαν χιόνι μετά από δεκαετίες, ενώ στα άσπρα ντύθηκε και η Αθήνα.

Η Bόρεια και Δυτική Αττική δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χιονιού. Και το χιόνι έφερε και πάγο, έτσι που οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι και από πεζούς και από οχήματα.

Από την Κηφισιά και πάνω, Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Διόνυσο, Σταμάτα, Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, προς Πάρνηθα, στους Θρακομακεδόνες, τη Φυλή η χιονόστρωση ήταν πιο πυκνή. Τα σχολεία στις περισσότερες πόλεις της Βορειοδυτικής Αττικής δεν λειτούργησαν Πέμπτη και Παρασκευή.

Η Περιφέρεια Αττικής στις χιονοπτώσεις, (χιόνι, παγετός, ισχυροί άνεμοι) τέθηκε σε ετοιμότητα από 29 Δεκεμβρίου 2014 έως 03/01/15 και στο δεύτερο από 05/01/14 έως και 9/1) χωρίς ενδιάμεσα να σταματήσει την ρίψη άλατος για τον πάγο τις βράδυνες και πρωινές ώρες. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 2.500 τόνοι αλατιού, καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων Περιφερειακών Ενοτήτων, ΔΕΣΕ, ΔΚΕΣΟ) υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους Δήμους έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων για την φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν αυτά.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της, ήταν από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις τους οι πολίτες.

Παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις μέσων και τις αντικειμενικές δυσκολίες, οι οδικές αρτηρίες και οι παράπλευροι της εθνικής οδού δρόμοι διατηρήθηκαν ανοικτοί και με την άριστη συνεργασίας της με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 148 guests και κανένα μέλος