Αποχώρησε η αντιπολίτευση

 

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσε ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, στις 19 Δεκεμβρίου με θέμα τον Απολογισμό πεπραγμένων του 2013.

Τον απολογισμό που θα έπρεπε να κάνουν κάθε χρόνο οι Δήμαρχοι, δηλαδή.

Με την έναρξη της συνεδρίασης η μείζονα αντιπολίτευση «Πρωτοβουλία Πολιτών» διαφώνησε με τον χρόνο και τον τόπο, κατέθεσε σχετική ανακοίνωση και αποχώρησε.

Σημειώνει δε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Φαίνεται ότι τα υψηλά ποσοστά που κατέκτησε η παράταξη της πλειοψηφίας στις εκλογές, την οδηγεί στην πλάνη ότι έχει πράξει τα πάντα σωστά και είναι αρκετή μία τυπική και με απόντες τους πολίτες διαδικασία. Αν πραγματικά τους ενδιέφερε η ουσιαστική ενημέρωση, θα είχαν φροντίσει εγκαίρως για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου και πρόσκλησης των Δημοτών, γιά να παρευρεθούν σε μιά απο τις σημαντικότερες διεργασίες για τους Δημότες.  

Θα ήταν σωστό πέρα από μία απλή αναφορά στα πεπραγμένα του 2013, ενώ ήδη σε λίγες μέρες μπαίνουμε στο 2015, να αναδειχθούν τα ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, δίνοντας τους την ευκαιρία,να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν».

Η άλλη παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν προσήλθε καθόλου. Ετσι ο απολογισμός έγινε με τους συμβούλους της πλειοψηφίας μόνον.

Η διαφοροποίηση είναι ότι μετά τις εκλογές, στην παρούσα συνεδρίαση, συμμετείχαν πολλοί νέοι σύμβουλοι που δεν ήταν το 2013 και άκουσαν θέματα που ίσως δεν τους ήταν γνωστά.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που δεν συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο από επιλογή τους και είναι αρκετοί (Πουλάκης, Λάμπρου, Κόλλιας, Σπέλλας, Ντούλης, Ντούλας)

Ο Δήμαρχος Δημ. Κιούσης, εξήγησε ότι γίνεται τώρα ο απολογισμός και όχι 6 μήνες νωρίτερα που ορίζει ο Κώδικας, λόγω των εκλογών του Μαϊου.

Μίλησε γι’ αυτά που έγιναν και αυτά που πρόκειται να γίνουν. Για την κυκλοφοριακή μελέτη, για τη διαχείριση των απορριμάτων, για την ασφυκτική κατάσταση που έχει φέρει τους ΟΤΑ η κεντρική διοίκηση και στο τέλος έδωσε το λόγο στους αρμόδιους αντιδημάρχους για τα πεπραγμένα τους.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που ο Δήμος έχει οργανώσει, αφού η κρίση έχει φέρει σε τραγική κατάσταση πάρα πολλούς κατοίκους και είναι απολύτως αναγκαίo και γίνεται προσπάθεια για ακόμη περισσότερες. Ετσι οργάνωσαν Δημοτικά Ιατρεία και Φαρμακείο.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει ο Δήμος λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού ένα μεγάλο μέρος συνταξιοδοτείται και ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να προσλάβει μέχρι το 2016!

Σημείωσε ότι η γραφειοκρατία αντί να μειωθεί δεκαπλασιάστηκε και σπαταλώνται αμέτρητες ώρες στην μετά Καλλικράτη εποχή. Υπήρχαν καλύτεροι και συντομότεροι τρόποι, αλλά δεν θέλει η Κεντρική Διοίκηση και συνέχισε:

«Σ’ εμάς στόχευαν από την αρχή του Μνημονίου για να καλύψουν δικά τους λάθη. Οχι πως δεν υπήρξε στο παρελθόν κακοδιαχείριση, αλλά όχι όπως τα παρουσιάζουν», επεσήμανε.

Aναφέρθηκε στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων και το κόστος που προκύπτει από τις καταστροφές στα σχολεία είναι πολλαπλάσιο.

Στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και έμεινε “απροστάτευτη” η πόλη, αφού σαν Δήμος δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να εποπτεύσει την κεντρική λεωφόρο που καθημερινά ασφυκτιά από την άναρχη κυκλοφορία και το παρκάρισμα.

Ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η Κυκλοφοριακή Μελέτη της Βασ. Κων/νου, αλλά μένει λίγο πίσω λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων και της ανασκαφής που γίνεται. Θα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες και τα έργα αποχέτευσης και μετά θα μπουν οι πινακίδες μονοδρόμησης, ενώ παράλληλα πρέπει να γίνουν δύο κόμβοι στην οδό Αττικής και προς Μαρκόπουλο.

Εριξε το βάρος της καθυστέρησης του σχεδίου 3ης γειτονιάς τις Αγίας Μαρίνας στον Υπουργό που επί 7 μήνες το έχει στο συρτάρι του...

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ντούνης αναφέρθηκε στις σχολικές εγκαταστάσεις, ότι είναι όλες καλά συντηρημένες και έχουν πληρότητα υλικών.

Ξεκίνησε η κατασκευή του Γυμνασίου - Λυκείου στο Κίτσι.

Λειτουργεί η δια βίου μάθηση για ενήλικες.

Ο Αντιδήμαρχος Θοδωρής Γρίβας υπεύθυνος στην Τεχνική Υπηρεσία το 2013, όπως σημείωσε «Η Πολιτική Προστασία ξεκίνησε το 2013, αναπτύχθηκε το 2013 και πλέον είναι πολύ καλά οργανωμένη και σε δικό της χώρο που παραχώρησε η δημότισσα κα Πουλάκη, σύζυγος του τέως Αντιδημάρχου Πουλάκη.

Τοποθετήθηκαν 4 δεξαμενές νερού, για ανεφοδιασμό από ελικόπτερα.

Εγιναν αποψιλώσεις δασικών οδών.

Τόνισε με έμφαση ότι «Κανένας από τους εθελοντές δεν παίρνει χρήματα. Εχουν μεράκι και προσφέρουν από το πρωί ως το βράδυ. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι τους θεωρούν ότι “δεν είναι στα καλά τους”. Εκεί ξημεροβραδιάζουν στα πόστα»!

Ο τέως Αντιδήμαρχος Μανώλης Γρινιεζάκης σημείωσε ότι έχουν πρόβλημα τις χωροθετήσεις διαχείρισης των απορριμμάτων τονίζοντας: «Δεκάδες δεσμεύσεις. Ηδη το Αεροδρόμιο ζητάει 13 χλμ. περίμετρο. Ετσι φτάνουμε μέσα στα σπίτια της Αγίας Μαρίνας».

Αναφέρθηκε στις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χάνει ο Δήμος από το κράτος, μηνιαίως καθώς και για τα καθυστερούμενα που επιστρέφει η ΔΕΗ που αυτή τη στιγμή αριθμούν τις 500.000 ευρώ.

«Καταπάτησαν το ακατάσχετο της μισθοδοσίας. Παιδιά που είχαν δουλέψει για τις εκλογές, τους κατάσχεσαν τα χρήματα και προείσπραξαν όλο τον ΕΝΦΙΑ, ενώ είχαν κάνει δόσεις. Στα δέκα έγγραφα απαντούν στο ένα. Κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτούς», κατέληξε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος