Τιμήθηκαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 από το Δήμο Κρωπίας, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας-πυρόσβεσης & πολιτικής προστασίας Υμηττού, Μεσογείων και Νοτιοανατολικής Αττικής, πρόσωπα και δωρητές- χορηγοί, τοπικοί σύλλογοι Κορωπίου για την προσφορά τους την αντιπυρική περίοδο του 2014. Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές αυτή η ετήσια βράβευση είναι εκδήλωση «ουσίας και όχι εντυπώσεων».

markopoulo 1617Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού – Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας Θοδωρής Γρίβας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και συντόνισε την εκδήλωση. Η τελετή βράβευσης ξεκίνησε με ένα ερασιτεχνικό video, δημιουργία του φίλου της ομάδας Παναγιώτη Χατζηλάμπρου, με το έργο της δασοπροστασίας-πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας το 2014. Κύρια θέματα, ήταν η αναδάσωση στο Παλάτι, οι εκτεταμένοι καθαρισμοί στο Παλάτι, Άγιο Νικόλαο και Ντούκα,, η συμβολή της ομάδας στα περιστατικά πυρκαγιών (κύριο συμβάν στην Κερατέα), ατυχημάτων, και πλημμυρικών περιστατικών.

OMADA-BARHSDSC 1636Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αείμνηστου αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Κωνσταντίνου Μαγγανά- παρουσία της οικογένειάς του-που έφυγε πρόσφατα και εντελώς απροσδόκητα από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2014. Ο Δήμος Κρωπίας συμπαραστέκεται στο βαρύ πένθος της οικογένειας και του Δήμου Μαρκοπούλου, γνωρίζει ότι ο πόνος της απώλειας δεν μπορεί να απαλυνθεί με «λόγια και βραβεία» αλλά οφείλει να τιμήσει την μνήμη του σε άλλο χρόνο και όπως αξίζει στο έργο και την προσφορά του, στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της ενίσχυσης της εθελοντικής ομάδας Μαρκοπούλου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, έλαβε το λόγο και ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και των Διοικήσεων Αττικής εξήρε για άλλη μια φορά την συμβολή, της Π.Υ Κορωπίου και της Διοίκησης Ανατολικής Αττικής και των εθελοντικών ομάδων στην άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή. Σήμερα βραβεύουμε, το έργο του Π.Σ, την αυτοθυσία των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και των εθελοντών δασοπυρόσβεσης που διακινδυνεύουν κάθε χρόνο τη ζωή τους. Βραβεύουμε συλλόγους, σωματεία και δωρητές-χορηγούς για τη συμβολή τους στο έργο μας. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της ελληνικής κοινωνίας, της κοινωνίας που αγωνίζεται για να προστατέψει τα δημόσια αγαθά και να επιβιώσει» δήλωσε.

Ο κ.Κιούσης έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-ΒουλιαγμένηςΓρηγόριο Κωνσταντέλο. Ο κ.Κωνσταντέλος εξήρε, μεταξύ άλλων, το επίπεδο ετοιμότητας του Π.Σ και το ήθος των εθελοντών δασοπροστασίας και επέμεινε στην ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στο έργο της πολιτικής προστασίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτριος Μάρκου ενώ οι Δήμαρχοι, Λαυρεωτικής Δημήτριος Λουκάς και Σαρωνικού Γεώργιος Σοφρώνης δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω δημοτικών τους υποχρεώσεων.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής Αττικής, στο χαιρετισμό της εκφράστηκε με θερμά λόγια για το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Κρωπίας καθώς και των εθελοντικών ομάδων στο αντικείμενο της πολιτικής προστασίας. Τέλος μετέφερε και μια ευχάριστη είδηση που όπως είπε αφορά χρηματοδοτική ενίσχυση με την έγκριση ποσού 154.000 χιλ. ευρώ -ήδη υπογεγραμμένη από τον ΥΠ.Ανάπτυξης-για αντιπλημμυρικό έργο που εξελίσσεται στο Κορωπί.

Ο αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ, Κώστας Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του συνδέσμου Νίκο Χαρδαλιά, εξήρε, μεταξύ άλλων, τις χρόνιες προσπάθειες του Δήμου Κρωπίας στην στήριξη του εθελοντισμού και των φορέων πρόληψης και δασοπυρόσβεσης και υπενθύμισε τις καταστατικές και ιδρυτικές αρχές του Συνδέσμου αποτιμώντας θετικά τη συμβολή του στην υπεράσπιση του Υμηττού. Τέλος, δώρισε στο Δήμαρχο Κρωπίας και στην εθελοντική ομάδα μια νέα βιβλιογραφική έκδοση του Σ.Π.Α.Υ, το δίγλωσσο εγχειρίδιο «Δασοπροστασία και Εθελοντισμός», την επιμέλεια του οποίου είχε η δασολόγος Βασιλική Δημητρίου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θοδωρής Γρίβας έκανε μια σύντομη εισήγηση που περιελάβανε, το ιστορικό της δημιουργίας για πρώτη φορά στον Δήμο οργανωμένης ομάδας και την αποτίμηση του έργου της και των δημοτικών υπηρεσιών, την αντιπυρική περίοδο του 2014. Μια αποτίμηση, με 121 περιστατικά πυρκαγιάς και ατυχημάτων και με σπουδαία αποτελέσματα αποτροπής εξέλιξης πυρκαγιών σε μέτωπα. Σημαντικό ήταν το έργο της δημοτικής αρχής και της ομάδας στον τομέα της πρόληψης: εκτεταμένοι καθαρισμοί Παλάτι, Αγ.Νικόλαος, Ντούκα, απομάκρυνση τόνων μπαζών, διανοίξεις κλειστών δρόμων, συλλογή ξερής καύσιμης ύλης, εκτεταμένες αποψιλώσεις σε συνεργασία με ΣΠΑΥ, εξοπλισμός από ΣΠΑΥ, αναβάθμιση ραδιοεπικοινωνίας, ενημερωτικές εκστρατείες, νέες τοποθετήσεις 3 δεξαμενών νερού στο Σέσι και Κόντρες, αναδάσωση στο Παλάτι, δημιουργία 3 χώρων δασικής αναψυχής στο Παλάτι, πλύσιμο οδοστρωμάτων, περιπολίες πυρασφάλειας και αποτροπής παράνομων καταλήψεων δημοτικών και δημοσίων χώρων, κοινωνική πρωτοβουλία για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, οργάνωση, εποπτεία και μέτρα ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες περιβαλλοντικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου. Ενώ για άλλη μια χρονιά έγινε εκπαίδευση εθελοντών και υπαλλήλων στην Π.Υ. Τέλος ο κ. Γρίβας αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της περιβαλλοντικής αποκατάστασης της παλιάς χωματερής που δημοπρατήθηκε, την Τρίτη 14 Μαΐου 2013. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το έργο ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2014 με την εκτεταμένη και μελετημένη φύτευσή του που ήδη πραγματοποιείται.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Τζοίτης εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα και την ηγεσία του -καθότι έκτακτοι λόγοι επικαιρότητας δεν επέτρεψαν την παρουσία του Αρχηγού και του Διοικητή Αττικής. Ο κ.Τζοίτης έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό. Επανέλαβε ότι τα πληρώματα της Αν.Αττικής καλούνται να δράσουν σε μια από τις πλέον δύσκολες περιοχές και εκ των ενόντων είναι από τα καλύτερα-εκπαιδευμένα πληρώματα. Τέλος και παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες του Αρχηγού του Π.Σ, αντιστρατήγου Βασίλη Παπαγεωργίου και του υποστρατήγου του Π.Σ, Διοικητή Περιφερείας Αττικής Δημοσθένη Αναγνωστάκη.

Ο Διοικητής της Π.Υ Κρωπίας Σπυρίδων Πέτρου στο χαιρετισμό τουεξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς με τις απώλειες στις περιοχές διοικητικής ευθύνης του να περιορίζονται σε 30 στρέμματα αγροτοδασικές εκτάσεις εκ των οποίων τα 15στρ. στην Παιανία. Για τις προσπάθειες όλων των δυνάμεων, ανδρών και εθελοντών και ιδιαίτερα για ένα συμβάν δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και υπερήφανος.

Την αιρετή περιφέρεια Αττικής και την αρμόδια υπηρεσία εκπροσώπησε ο κ. Αναστάσιος Γιώτης. Η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας, περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω άσκησης των καθηκόντων της στην περιφέρεια.

 

Βραβεύθηκαν:

το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας στο πρόσωπο του αρχηγού του Π.Σ, αντιστρατήγου, Βασιλείου Παπαγεωργίου,(το παρέλαβε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής), η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρωπίας και για πρώτη φορά η ομάδα εθελοντών και υπαλλήλων δασοπροστασίας και πυρόσβεσης Δήμου Κρωπίας (το παρέλαβε ο κ.Σπυρίδων Κοσμάς).
 

Απονομή τιμητικού επαίνου.

panelΑπονεμήθηκε τιμητικός έπαινος σε δωρητές και χορηγούς του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Κρωπίας : Ανδρέα Κούκα, Διονύση Μποτώνη, εθελοντή Δήμου Κρωπίας και μέλους της ομάδας του Αιγαίου, τον Λάκη Στεργιόπουλο, τον Ηλία Σαλαμούρα, στα super Market, ΑΒ Βασιλόπουλος(το παρέλαβε ο Γ. Μαρίνης), My Market –Metro Α.Ε., Μίνι Μάρκετ Γεωργίας Λάππα, και Μίνι Μάρκετ Λευτέρης, τον Κωνσταντίνο Τασιόπουλο, την εταιρία χημικών τουαλετών Europrise, το προϊόντα Ζύμης Νικολού, την εταιρία ΚΑΖΑΚΟΣ CATERING και στον νεαρό Παναγιώτη Χατζηλάμπρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους διοργανωτές για την Ελένη Χατζηγιάννη, και τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης οικοπέδου για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας που πέρσι της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

Απονεμήθηκε τίτλος τιμής ένεκεν: στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στον Σ.Π.Α.Υ και τους εργαζομένους του (το παρέλαβε ο αντιπρόεδρος ΣΠΑΥ κ. Κ. Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης), στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής, σε δημοτικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας (παρέλαβαν οι Δήμαρχοι και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι), το Δασονομείο Κορωπίου, στους αγροτικούς συλλόγους Κορωπίου (Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορωπίου, και Κεκρωπίας) στον Κυνηγετικό σύλλογο Κορωπίου για τη συνεχή δασοφύλαξη του Υμηττού και τη διαχρονική περιβαλλοντική του δράση (παρέλαβε η Μαίρη Βαρνάβα), στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (παρέλαβε ο πρόεδρος του ΣΡΕ, Παναγιώτης Λάιος), στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κορωπίου, και στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου(ΣΕΟ).

Επίσης, απονεμήθηκε τίτλος τιμής ένεκεν στις δημοτικές εθελοντικές ομάδες που παρευρέθηκαν: Βάρης (παρέλαβεΓ. Γραμματικός, κΠαπαζαχαρίας, Μπαλοδήμος), Βούλας (παρέλαβε ο αντιδήμαρχος 3Β Σωτηρόπουλος), Γλυφάδας (παρέλαβε οΦωκάς), Σαρωνικού-Καλυβίων (το παρέλαβε ο Δημ. Σόφος), Μαρκοπούλου (το παρέλαβε η Χασάπη και αντιπροσωπεία της εθελοντικής ομάδας), Παιανίας (το παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πρίφτης), Ε.Ο.Δ.Καισαριανής (το παρέλαβε ο Γ. Κακκής), Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα, Λαυρεωτικής (ομάδα εθελοντών Μαρκάτι-Θορικού και Δήμου), Σπάτων-Αρτέμιδος (το παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Π.Λάμπρου). Επίσης, στις ομάδες, εθελοντική ομάδα Κουβαρά (το παρέλαβε ο Δημ. Σόφος), Επίλεκτοι Μαρκοπούλου-Κουβαρά (παρέλαβε Χουχούλης)και την Ε.Ο.ΜΑ.Κ (παρέλαβε ο κ Γ.Αδάμ).

Τέλος, απονεμήθηκε τίτλος τιμής ένεκεν κυρίως σε τοπικούς συλλόγους του Κορωπίου για τη συμμετοχή τους στην αντιπυρική προστασία: Προοδευτικός- Εξωραϊστικός Αγ. Μαρίνας, Αγ.Γεωργίου Κορωπίου, Αλθέας, Αγ.Δημητρίου Αλυκού, ΝΑΟ «Κέκροψ», Σύνδεσμος Οικιστών Αμπελώνα, Εξωραϊστικός Κίτσι Κορωπίου «Η Άνοιξη», Αι Γιάννη – Λαμπρικών, Βίλιζας, Αγίου Νικολάου, Πευκώνα, Ποντίων Κορωπίου, Ηπειρωτών Κορωπίου, Επιμορφωτικός Σύλλογος «Αριστοτέλης», οι Διαλεκτικοί Όμιλοι, ο σύλλογος «Δημοσθένης» ενώ αναφέρθηκαν και άλλοι σύλλογοι, εθνικοτοπικοί και τοπικοί φορείς της περιφέρειας Κρωπίας που δεν μπόρεσαν να παραστούν ή δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.

Παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης, ο Δήμαρχος 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτριος Σπ.Μάρκου, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ Κώστας Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ Ανατολικής Αττικής Αθ.Τζοίτης, ο Διοικητής Π..Υ Κρωπίας, Σπυρίδων Πέτρου, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής κ.Α. Γιώτης, οι αντιδήμαρχοι Κρωπίας, Ανδρέας Ντούνης, Θοδωρής Γρίβας, Νίκος Γιαννάκος, Αντώνης Κορωνιάς, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίαςΠαιανίας, Κωνσταντίνος Πρίφτης, ο αντιδήμαρχος 3Β κ.Σωτηρόπουλος, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Σπατών-Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κορωπίου Αθηνά Κιούση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΜανώλης Γρινιεζάκης,οι δημοτικοί σύμβουλοι Κρωπίας της συμπολίτευσης, Αγκυ Λειβαδίτου, Δήμητρα Μιχαιρίνα, Δημήτρης Λέκκας, Κώστας Κιούσης, Εμυ Γκιόκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Κορωπίου, Παναγιώτης Τσιμπικτσιόγλου και Διονύσης Κερασιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης 3Β Βασίλειος Παπαμιχάλης, ο π. αντιδήμαρχος Κρωπίας Αθανάσιος Πουλάκης, ο ιδιοκτήτης-διευθυντής των εκπαιδευτηρίων «Γείτονα», Ελευθέριος Γείτονας, η καΔέσποινα Αφεντούλη, π. περιφερειακή σύμβουλος Αττικής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων του Κορωπίου και πολίτες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 512 guests και κανένα μέλος