Ο Δημοσθένης Δόγκας επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” στο Δήμο 3Β, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, για τις εκατό πρώτες ημέρες ανάληψης ευθύνης στη Δημοτική Αρχή, ως αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή του στα καθήκοντά του ως δημοτικός σύμβουλος, με πρόθεση μιας εποικοδομητικής παρουσίας και παράλληλα άσκησε έντονη κριτική για επιλογές και παραλείψεις της Δημοτικής πλειοψηφίας, σε θέμα ουσίας όπως ο προϋπολογισμός, η νήσος Υδρούσα, η Παράκτιος Μέτωπο Α.Ε.

Ο Δ. Δόγκας συμμετέχει σε πολλές επιτροπές, στις οποίες ανεδείχθη μέσα από ψηφοφορίες ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, (Εκτελεστική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέλος ΔΣ ΟΑΠΠΑ, Επιτροπή Προσδιορισμού Τιμήματος Εκμετάλλευσης Ακινήτων ΟΑΠΠΑ, Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).  

Στις μέχρι σήμερα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αναφέρθηκε ο Δ. Δόγκας ανέδειξε θέματα όπως:

― Τις δρομολογημένες επενδύσεις στη Νήσο Υδρούσα.
― Την αναγκαία διευθέτηση ρεμάτων του Λυκορέματος, του Κόρμπι και Χερώματος.
― Την ανάγκη δημιουργίας επίσημου και πιστοποιημένου δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
― Το πρόβλημα συγκέντρωσης καθ’ υπέρβασιν αδέσποτων σκύλων στην κατασκήνωση της Εκκλησίας στο Καβούρι.
― Την κατάργηση άνευ προειδοποίησης των γραμμών των αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν το Δήμο.
― Το μείζον ζήτημα ασφάλειας για τους πεζούς στη λεωφόρο Βάρης, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο συμπολίτη.
― Τη μη έγκαιρη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, προκειμένου ο προϋπολογισμός του  2015 να έχει αποτυπωμένη την γνώμη των τοπικών φορέων.
― Τη μη συγκεντρωτική αγορά φωτιστικών στύλων και ειδών που είχε τελικώς υπέρμετρο κόστος για το Δήμο.
― Την κακή πρακτική των απευθείας αναθέσεων μελετών που δεν οδηγούν σε έργα.
― Τη μη πρόβλεψη κονδυλίου για τον καθαρισμό των ακτών.
― Την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για τη συνολική διαχείριση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα.
― Τον υπαρκτό κίνδυνο υπερχρέωσης του Δήμου λόγω της δικαστικής διένεξης με τη ΜΕΕΚΒ.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους και απάντησε ευθέως και ξεκάθαρα χωρίς να μασήσει τα λόγια του.

Η ΕΒΔΟΜΗ (Αννα Μπουζιάνη) ρώτησε τον Δ. Δόγκα για τη διημερίδα που ετοιμάζει ο Δήμος με την Περιφέρεια και αν έχει γνώση του θέματος, αφού μέχρι την Τρίτη 9/12 που δόθηκε η συνέντευξη δεν γνωρίζαμε τίποτα γι’ αυτό.

Ο Δ. Δόγκας διαφώνησε, γιατί δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους δημότες, τους επιστήμονες και τους συλλόγους της πόλης. “Αντιθέτως”, είπε, “πρόκειται μάλλον για το σερβίρισμα μιας άποψης, της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, που θα τοποθετηθεί επισήμως στη διημερίδα” και πρόσθεσε: «πρόκειται για εκδήλωση που “κανονίστηκε πίσω από κλειστές πόρτες”. Δεν χρειαζόμαστε κανένα Παράκτιο Μέτωπο για να κρατήσουμε καθαρές τις παραλίες μας».

«Η κτήση των ακτών είναι δημόσια και η χρήση τους ανήκει διαχρονικά στους κατοίκους της περιοχής και του Λεκανοπεδίου», είπε ολοκληρώνοντας.


Η επίθεση Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Ερωτηθείς από vimaonline.gr (Νικόλας Κονταρίνης) για την οξύτητα των εκφράσεων του δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου απέναντί του στα δημοτικά συμβούλια απάντησε σχολιάζοντας:

Τέτοιες εκφράσεις “δεν συνάδουν με τη θέση ενός δημάρχου”, ειδικά αφού ανάλογες συμπεριφορές προσβάλλουν μεγάλες ομάδες εθελοντών του τόπου και της χώρας μας, όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. “Μια δημοτική αρχή που αναδείχτηκε με μόλις οκτώ ψήφους διαφορά είναι άσχημο να εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά”. ...“Εμείς θέλουμε να δείξουμε έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό”, κατέληξε.


Οχι στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας

Tη γνώμη του ζήτησε (Ηλίας Ζαχαριάδης) για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, που όπως είπε προωθεί ο δήμαρχος.

Ο Δημοσθένης Δόγκας δήλωσε ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας επισημαίνοντας ότι “αφαιρεί ένα μεγάλο κομμάτι πλούτου του Δήμου το οποίο καρπώνεται κάποιος ιδιώτης”. Σχολίασε επιπλέον το γεγονός ότι σε σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσε επί του προϋπολογισμού, ως προς τα ποσοστά διάρθρωσης των απορριμμάτων, η δημοτική αρχή έδειξε άγνοια. Ο Δ. Δόγκας σημείωσε ότι “ο κόσμος θέλει να είναι καθαρός ο τόπος, χωρίς να τον νοιάζει ποιος καθαρίζει”. Ομως για την παράταξή μας (Δημοτική Βούληση), συμπλήρωσε, προέχει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, ανάλογου σε αριθμό με τον αριθμό των δημοτών. Και κάλεσε τη δημοτική αρχή να χρησιμοποιήσει τα προνόμια της “κάρτας του δημότη” με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών, κάτι που αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί για κάθε διεκδίκηση επιπλέον προσωπικού.


Ναι στους εθελοντές καμπινίστες, αλλά με την παρουσία του Δήμου

Ερωτήσεις του έθεσαν (Κονταρίνης, Μπουζιάνη) και για το πρ. κάμπινγκ Βούλας όπου το διαχειρίζεται μία ομάδα εθελοντών (καμπινίστες).

Ο Δημοσθένης Δόγκας υποστήριξε ότι ο χώρος χρησιμοποιείται λάθος και ότι θα έπρεπε να παραδοθεί στη δημοτική αρχή. “Είναι συνδημότες μας που θέλουν το καλό, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να καπηλεύεται ένα δημόσιο χώρο, χρησιμοποιώντας τον κατά το δοκούν”, είπε.

Υπογράμμισε δε ότι είχε πρώτος θέσει ερώτημα στη δημοτική αρχή, με αφορμή τη λειτουργία “κοινωνικού φροντιστηρίου” εντός του πρώην κάμπινγκ, σημειώνοντας ότι: «το Κοινωνικό Φροντιστήριο για να λειτουργεί ιδανικά δεν μπορεί να γίνεται ούτε σε έναν “αυτοδιαχειριζόμενο χώρο” χωρίς καμμία πιστοποίηση, ούτε όμως και με τον τρόπο που μεθόδευσε η δημοτική αρχή, χωρίς να γίνεται γνωστό ποιος ωφελείται και από ποιον. Χρειάζεται ένα κανονικό φροντιστήριο με ανοιχτές διαδικασίες και όχι εξυπηρετήσεις μέσω της αντιδημάρχου. Δηλαδή ένας μικροπολιτικός μηχανισμός που λειτουργεί ρουσφετολογικά».
 
Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος