Το θέμα αφορούσε καθιέρωση εξαίρεσης από την εφαρμογή πενθήμερης εργασίας και καθορισμό 12ωρης ή 24ωρης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου.

Εργαζόμενοι δουλεύουν 12ωρα και 15ωρα για να καλύψουν τα κενά.

Το κόστος των υπερωριών, όπως είπε ο δήμαρχος, είναι 77.000 € κατ’ έτος και δεν επαρκεί.

Την απορία του εξέφρασε ο Δημοσθ. Δόγκας για τις διπλοβάρδιες σε εργαζόμενους που αναφέρθηκε η πλειοψηφία, λέγοντας:

«Με το σκεπτικό ότι δουλεύουν διπλοβάρδιες, απορώ πως μπορείτε να αιτιολογείτε με ψυχρό νού, ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα δουλεύουνε και Κυριακές και αργίες. Θα ήθελα μία απάντηση».

Ο Δήμαρχος “σήκωσε το γάντι”, απάντησε με καυστικότητα και διεμείφθη ένας οξύς διάλογος: «Σας ερωτώ λοιπόν επειδή ήσασταν και υποψήφιος δήμαρχος, μπορείτε να μου πείτε κ. Δόγκα με ποιον άλλο τρόπο θα μαζέψετε τα σκουπίδια. Εκτός κι αν είστε κι εσείς οπαδός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, γιατί εκεί το πάει η κυβέρνηση. Ηκυβέρνηση θέλει να μη μπορούμε να μαζέψουμε εμείς τα σκουπίδια με το υφιστάμενο προσωπικό...

...Αν είστε οπαδός αυτής της άποψης, να το δηλώσετε. Δεν θα κάνετε όμως κριτική εκ του ασφαλούς», ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του δημάρχου.

Ο Δημοσθ. Δόγκας ζήτησε επί προσωπικού το λόγο. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά η πρόεδρος του έδωσε το λόγο.

«Τώρα προσπαθείτε για δεύτερη φορά να με ερμηνεύσετε; Μπορείτε να το κάνετε αυτό στα παιδιά σας.

Οταν συμφωνώ να πάρουμε προσωπικό και μάλιστα μόνιμο δεν μπορείτε να με κατηγορείτε ότι είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κάτι που δεν φαίνεται ούτε στο πρόγραμμά μας» απάντησε ο Δ. Δόγκας.

Ο δήμαρχος το συνέχισε: «Κύριε Δόγκα όταν τοποθετείστε θα ακούτε και πολιτική κριτική. Σας είπα ότι αυτό που είπατε είναι ανεδαφικό και ανερμάτιστο. Αυτό είναι πολιτική κριτική!

Δεν έχετε καταλάβει πού είσαστε. Οταν μιλάτε κύριε Δόγκα θα παίρνετε και απαντήσεις. Εδώ δεν είμαστε Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, είμαστε δημοτικό συμβούλιο».

Ο διάλογος έληξε, αφού ο Δημ. Δόγκας, έδωσε τέλος και δεν απάντησε, στην όντως προσωπική αιχμή του δημάρχου.

Βέβαια μπορεί να θιγεί το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων!

Αννα Μπουζιάνη


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος