2 νεκροί και 9 τραυματίες

Ελικόπτερο χτύπησε σε γερανό και έπεσε κοντά σε σταθμό του τρένου στο Vauxhall, στο κέντρο του Λονδίνου, την Τετάρτη στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Αλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η αστυνομία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Tο ελικόπτερο χτύπησε σε γερανό στην κορυφή του συγκροτήματος κτιρίων St. George' s Tower, πολύ κοντά στο Vauxhall (δύο γέφυρες νότια του Κοινοβουλίου) περίπου στις 8 το πρωί τοπική ώρα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Από τα όσα συνάγονται με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, το ελικόπτερο φαίνεται ότι χτύπησε σε γερανό που έφτανε μέχρι την κορυφή κτιρίου και έπεσε σχεδόν κατακόρυφα στο δρόμο, κατά μήκος του οποίου σκορπίστηκαν τα φλεγόμενα συντρίμμια του.

Χτυπώντας τον γερανό, μέρος του γερανού φαίνεται επίσης να κόπηκε και να χτύπησε τους πάνω ορόφους του κτιρίου, σηκώνοντας σκόνη, πριν πέσει και αυτό στο έδαφος.

Tα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν, βάσει πληροφοριών από την αστυνομία, ότι μέσα στο ελικόπτερο βρισκόταν μόνο ο πιλότος ενώ χτυπήθηκαν δύο αυτοκίνητα.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό πάνω από το σημείο και φλόγες στον δρόμο, όπου προφανώς έπεσε το ελικόπτερο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο οι φλόγες εκτείνονται σε γραμμή μήκους περίπου ενός οικοδομικού τετραγώνου.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την πτώση του ελικοπτέρου στο κεντρικό Λονδίνο, έπειτα από την πρόσκρουσή του σε γερανό,  με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχει τίποτε που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

TOBHMA.GR

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 164 guests και κανένα μέλος