Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, για μη εφαρμογή της οδηγίας, που αφορά την παρακολούθηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων...

 

Κατηγορούμενοι στην Ευρώπη για τους υδάτινους πόρους

 

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, για μη εφαρμογή της οδηγίας, που αφορά την παρακολούθηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο επίτροπος για θέματα περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, τονίζει ότι η χώρα μας δεν έχει υποβάλει σωστή περιβαλλοντική και οικονομική αξιολόγηση των υδάτινων συστημάτων.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων περιοχών ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στ. Δήμας επισείει τον κίνδυνο για την ποιότητα των υδάτων στον Ασωπό και στο Κορωπί, τα οποία έχουν μολυνθεί με τοξικά βαρέα μέταλλα, σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Νομάρχης και η ερευνητική επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου, είχαν δώσει συνέντευξη τύπου (είχαμε δημοσιεύσει σχετικά) και  είχαν διαβεβαιώσει ότι η περιοχή ελέγχεται. Εχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και δεν εγκυμονείται κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων, δεδομένου ότι η περιοχή υδρεύεται όπως όλο το λεκανοπεδίο από την ΕΥΔΑΠ.

Μέσω δε της βιολογικής τροφικής αλυσίδας, το εξασθενές χλώριο μετατρέπεται από τα φυτά σε τρισθενές, που είναι ακίνδυνο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 582 guests και κανένα μέλος