Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής ο Βασίλης Οικονόμου, έχει την αίσθηση της ελευθερίας έκφρασης και δράσης που του στερούσε η κομματική πειθαρχία. Ελευθερία που απέκτησε με τίμημα τη διαγραφή του ως γνωστόν, από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, γιατί η συνείδησή του δεν του επέτρεψε να υπερψηφίσει το μνημόνιο.

Έτσι, την περασμένη Δευτέρα, σε μια συγκέντρωση πολλών προσωπικοτήτων και προβληματισμένων πολιτών, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, ο Β. Οικονόμου που ήταν ο κύριος ομιλητής, πάνω στο πολιτικό πρόβλημα που δημιούργησε η κύρωση του Μνημονίου με την Τρόικα, από την Ελληνική Βουλή, ο Βουλευτής εξήγγειλε την ίδρυση ενός «Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης», με τίτλο, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ».

oikonomou-1Ομιλητές ήταν, ο εκδότης του περιοδικού «Money Review», Β. Χωραφάς, ο οικονομολόγος καθηγητής ΑΣΟΕ Κ. Μελάς, ο Δημ. Βερβεσός, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στη νομική πλευρά του Μνημονίου και ο Β. Οικονόμου που επικεντρώθηκε στην πολιτική πλευρά του θέματος.

Συνοπτικά, οι ομιλητές διαπίστωσαν και τεκμηρίωσαν ότι:

― Το μνημόνιο και οι εξ αυτού αποφάσεις και δράσεις της κυβέρνησης ΔΕΝ πρόκειται να φέρουν εξυγίανση και ανάκαμψη της οικονομίας, αφού το δημόσιο χρέος, μέχρι το 2014 θ’ αυξηθεί σε τρομακτικά ύψη, παρά την σχετική μείωση των ελλειμμάτων, ενώ ο λαός και η οικονομία θα δεινοπαθεί.

― Η υπερψήφιση και κύρωση του Μνημονίου πάσχει νομικά και πολιτικά και για το λόγω αυτό, ειδική επιστημονική ομάδα του Δ.Σ.Α. μελετά τους τρόπους αντίδρασης του νομικού και πολιτικού κόσμου, για την ανατροπή του Μνημονίου.

― Ενώ ο Β. Οικονόμου επικεντρώθηκε όπως είπαμε στο σκέλος των πολιτικών επιπτώσεων και εξελίξεων.

Αφού υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει απόκλιση 180 μοιρών από τις πολιτικές και ιδεολογικές αρχές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος – «αυτά που είπαμε τον Οκτώβριο του 2009, δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά που κάνουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του επεσήμανε ότι: «με άλλη εντολή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας από τον ελληνικό λαό και άλλο είναι το Πρόγραμμα που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση. Η δικαιολογία ότι γίνεται αυτή η στροφή για την σωτηρία της πατρίδας είναι παραπλανητική και αποτελεί άλλοθι, το οποίο όμως δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση».

Η πολιτική του κ. Παπανδρέου, είπε, οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στη συντριβή. Δεν είναι βέβαια πολιτική ΠΑΣΟΚ, αλλά νόθα πολιτική.

«Προεκλογικά παρουσιάσαμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης το οποίο και oikonomou_2ρεαλιστικό ήταν και εφαρμόσιμο ακόμα και στις σημερινές συνθήκες. Ποιος λόγος οδήγησε στην απόφαση μιας κλειστής κυβερνητικής ομάδας να διαπραγματευτεί τις εντολές του ελληνικού λαού και τελικά να προχωρήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που αποφάσισε ο ελληνικός λαός».

«Η κυβέρνηση δεν έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση ν’ ακολουθήσει την σημερινή πολιτική της», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τέλος συμπέρανε ότι θα υπάρξει «ένα προσκλητήριο δυνάμεων της δημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς και θα είναι μια απάντηση και μια εναλλακτική λύση, γιατί ποτέ δεν υπάρχει το κενό στην πολιτική».

Έτσι έθεσε ως πρώτη ιεράρχηση την κάλυψη αυτού του πολιτικού κενού που υπάρχει σήμερα στην Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη και έθεσε ως άμεσο στόχο την συνεννόηση και την ενωτική κίνηση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς ενόψει την Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου ως μια πρώτη κίνηση ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και της απεμπλοκής της χώρας από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου για τις μεσαίες και τις λαϊκές τάξεις.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 guests και κανένα μέλος