Στο φύλλο 633 της «Εβδόμης», 15 Μαϊου 2010, στην σελ. 11, είχαμε δημοσιεύσει τις άκρως συμφέρουσες προτάσεις στηρίξεως της ελληνικής οικονομίας, που είχαν υποβληθεί στον Γ. Παπανδρέου από Κίνα, Ρωσία και Αραβικά Εμιράτα, τις οποίες ο πρωθυπουργός απέρριψε συλλήβδην, επιβεβαιώνοντας ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στον γνωστό τριαδικό εσμό βρυκολάκων, ήταν διατεταγμένη υπηρεσία. Οι σχετικές πληροφορίες που σας μεταδώσαμε -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- έχουν κατακλύσει από τις αρχές του έτους τον διεθνή Τύπο, τον μη διαπλεκόμενο με την «Δικομματισμός Ε.Π.Ε.» ελληνικό Τύπο και πληθώρα ελληνικών και ξένων ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Δύο μέρες πριν το δημοσίευμα της «Εβδόμης», το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της Πέμπτης 13 Μαϊου είχε εκτενώς αναφερθεί στις κινεζικές προτάσεις.

 

Συνέντευξη του διακεκριμμένου Αμερικανού πολιτικο-οικονομικού αναλυτή J. Bugajski στην

Κορίνα Σαμάρκου, «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», Σάββατο 8 Μαϊου 2010.

( Ο J. Bugajski θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων Αμερικανών ειδικών αναλυτών σε θέματα διεθνών σχέσεων για την Ν.Α. Ευρώπη και με την ιδιότητά του αυτή έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικούς οργανισμούς των Η.Π.Α. Στη συνέντευξη στην «Ισοτιμία», αφού καταθέτει τις απόψεις του για τις γεωστρατηγικές, πολιτικές και διπλωματικές συνέπειες που θα υποστεί η Ελλάδα λόγω της δυσχερούς οικονομικής της θέσης, απαντά και στην επίμαχη ερώτηση της Ελληνίδας δημοσιογράφου για τις ρωσο-κινεζικές προτάσεις, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την ύπαρξή τους. Κατά το κοινώς λεγόμενο «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»).

 

Ερ.: Πριν από λίγους μήνες, η ελληνική κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να πουλήσει ομόλογα στην Κίνα, ενώ ο ξένος Τύπος μεταφέρει σενάρια ακόμα και για δάνεια από τη Ρωσία. Πως βλέπετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Απ.: Εάν η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί χρήματα με καλό επιτόκιο, χωρίς πολιτικούς όρους και χωρίς συνθήκες που να επηρρεάζουν την ασφάλεια της χώρας, δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνει. Προσωπικά, ανάμεσα στις δύο επιλογές θα προτιμούσα την λύση του δανεισμού από την Κίνα. Εξάλλου είναι κάτι που συνηθίζουν να κάνουν και οι Η.Π.Α. Οι Κινέζοι έχουν αγοράσει πολλά αμερικανικά ομόλογα, γιατί διαθέτουν τεράστια ρευστότητα και όταν την δανείζουν, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα. Αντίθετα, στην περίπτωση των Ρώσων θα πρέπει κανείς να είναι πιο προσεκτικός. Η Ρωσία δεν έχει μεγάλη ρευστότητα αφού η κυβέρνηση ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού της πλούτου για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της στην κρίση, ενώ και με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν τα τελευταία δύο χρόνια, είναι σαφές ότι τα έσοδά τους είναι χαμηλότερα από ό,τι θα ήθελαν. Αλλά ακόμα και όταν δίνουν την όποια ρευστότητα διαθέτουν, το κάνουν με πολιτικούς όρους, όπως έδειξε το παράδειγμα της Ουκρανίας.

 

(Σημ. «ΕΒΔΌΜΗΣ» : Ο επί σειρά ετών σύμβουλος αμερικανικών κυβερνήσεων J. Bugajski μεταφέρει εδώ την γνωστή αμερικανική ανατριχίλα για μιά περαιτέρω σύσφιγξη σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας. Η επί ενοικίω ανανέωση ελλιμενισμού του ρωσικού στόλου στην Κριμαία, εύλογα ενόχλησε τους Αμερικανούς, αλλ’ ουδόλως έβλαψε την Ουκρανία, αφού πέραν του κατ’ έτος παχυλότατου ενοικίου θα προμηθεύεται ρωσικό αέριο σε προνομιακότατες τιμές. Ομοίως, η δυνατότητα επισκευής ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Νεώριο Σύρου, θα δυσαρεστούσε μεν τις προσφιλέστατες στον Γ. Παπανδρέου Η.Π.Α., αλλά πέραν των οικονομικών ωφελών μας θα έκοβε δραστικά τον βήχα των Τούρκων στο Αιγαίο.).

 

Στην επόμενη «ΕΒΔΟΜΗ»: Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να μην ενεργοποίησε δελεαστικότατη πρόταση μεγάλου αμερικανικού πιστωτικού ιδρύματος, την πόρτα του οποίου είχε ο ίδιος χτυπήσει!!!

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 guests και κανένα μέλος