Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική “εκστρατεία” στην Ινδία που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών επί των οικονομικών υποθέσεων Πέτρος Δούκας, την περασμένη εβδομάδα (11-15 Νοεμβρίου), επικεφαλής πολυμελούς πολυκλαδικής επιχειρηματικής αποστολής...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική “εκστρατεία” στην Ινδία που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών επί των οικονομικών υποθέσεων Πέτρος Δούκας, την περασμένη εβδομάδα (11-15 Νοεμβρίου), επικεφαλής πολυμελούς πολυκλαδικής επιχειρηματικής αποστολής.

Προπομπός της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στις αρχές Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας είχε σύντομη συνάντηση με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας kamal Nath.

O Ινδός Υπουργός επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Ελληνα Υπουργό και τη συνοδεία του. Χαρακτηριστική ήταν η προτροπή του προς τον Υφυπουργό: “Αδράξτε την ευκαιρία”, αφού στόχος της ελληνικής αποστολής ήταν η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και φυσικά και των επιχειρηματιών των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις του ο Ινδός Υπουργός επεσήμανε τη συνέπεια που δείχνει η ελληνική ηγεσία με τις επισκέψεις στην Ινδία και τόνισε ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τον Ιανουάριο, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτήν την επαφή”, πρόσθεσε ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας ενώ ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι “επισκεπτόμαστε την Ινδία για να ανοίξουμε δρόμους και να πολλαπλασιάσουμε τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις. Τα αποτελέσματα αυτής της ενδυνάμωσης των οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων θα είναι άμεσα ορατά», πρόσθεσε ο Πέτρος Δούκας.

Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί η έναρξη των εργασιών της 5ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας - Ινδίας με συνπροέδρους τον Ελληνα Υφυπουργό Εξωτερικών και τον Υφυπουργό Εμπορίου της Ινδίας Jairam Ramesh, όπου υπογραμμίστηκε το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για συνεργασία σε μια σειρά από τομείς όπως: η βιομηχανία, η μεταλλουργία και οι κατασκευές, ο αγροτικός τομέας και τα αγροτικά προϊόντα, η επενδυτική συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών σε ινδικά ναυπηγεία και η ναυπήγηση ελληνικών πλοίων σ’ αυτά, η συνεργασία στον τουρισμό τόσο σε επίπεδο διακίνησης τουριστών όσο και στην επένδυση Ελλήνων ξενοδόχων στην Ινδία, η συνεργασία σε νέους δημιουργικούς τομείς της οικονομίας, όπως η μόδα και η προώθηση στο ευρύ κοινό της Ινδίας αλλά και στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα.

 

Επιχειρηματικό Forum

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελγί επιχειρηματική συνδιάσκεψη με εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του Ινδο-ελληνικού μικτού επιχειρηματικού συμβουλίου Sudhir Jalan και του Γενικού Γραμματέα και διευθυντή διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ Αθαν. Λαβίδα και άλλων ομιλητών.

Ακολούθησε κεντρική ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών Πέτρου Δούκα για τα επιτεύγματα και τους στόχους της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές της ελληνο-ινδικής επιχειρηματικής συνεργασίας.

Μεγάλη σημασία είχαν την ημέρα αυτή οι κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις των μελών της επιχειρηματικής αποστολής με Ινδούς ομολόγους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ορισμένες απ’ αυτές απέβησαν ιδιαίτερα καρποφόρες και άλλες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης και των διαπραγματεύσεων.

Το άνοιγμα και οι προοπτικές της τεράστιας ινδικής αγοράς επεσήμανε στη Βομβάη ο Υφ. Εξωτερικών. “Εχει ιδιαίτερη σημασία να μας δείτε ως ευκαιρία συνεργασίας ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων και όχι ως απειλή”, υπογράμμισε ο Π. Δούκας απευθυνόμενος πάλι προς τους Ινδούς επιχειρηματίες, οι οποίοι πραγματοποίησαν περισσότερες από 220 συναντήσεις με Ελληνες επιχειρηματίες.

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από επιχειρηματίες επισκέφθηκε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου, την ΤCS, όπου έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίας, ενώ το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο επίτιμος γενικός Πρόξενος Α. D. Mango.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος