«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι από τη συνάντηση η οποία αυτή τη φορά διεξήχθη σε φιλικότερο και ηπιότερο κλίμα. Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι το γεγονός ότι ενώ η συνάντησή μας είχε προγραμματισθεί για μισή ώρα διήρκησε τελικών 60 λεπτά» δήλωσε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. Νίνα Γκατζούλη, μετά τη συνάντηση που είχαν, μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) Θ. Σουρόπουλο, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε. Μάθιου Νίμιτζ, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009...

Παμμακεδονική Η.Π.Α. και Σ.Α.Ε. συνάντησαν τον Μάθιου Νίμιτζ

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ για το «Μακεδονικό» και επιφύλαξη

Αχαλίνωτη προπαγάνδα των Σκοπίων


«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι από τη συνάντηση η οποία αυτή τη φορά διεξήχθη σε φιλικότερο και ηπιότερο κλίμα. Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι το γεγονός ότι ενώ η συνάντησή μας είχε προγραμματισθεί για μισή ώρα διήρκησε τελικών 60 λεπτά» δήλωσε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. Νίνα Γκατζούλη, μετά τη συνάντηση που είχαν, μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) Θ. Σουρόπουλο, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε. Μάθιου Νίμιτζ, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009.

Ο Μ. Νίμιτζ, αφού άκουσε με προσοχή τον Πρόεδρο του Σ.Α.Ε., απάντησε ότι αυτός είναι «απλά, υπάλληλος του Ο.Η.Ε.» και συμβούλευσε «να απευθυνθούν στην Αμερικανική διακυβέρνηση και σε χώρες της Ευρώπης, κυρίως στη Γαλλία και Γερμανία, καθώς έχουν μεγαλύτερη ισχύ και επιρροή από τον ίδιο στο θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ.

Με ιδιαίτερο νόημα ο κ. Νίμιτς είπε ότι «με την αλλαγή της Αμερικανικής διακυβέρνησης τα πράγματα θα μπορούσαν να λάβουν διαφορετική τροπή».

«Οι δύο ηγέτες της Παμμακεδονικής και του Σ.Α.Ε. στάθηκαν κυρίως στο θέμα της Σκοπιανής προπαγάνδας η οποία πλέον ξεπέρασε κάθε όριο και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σε


καμία περίπτωση ο απανταχού Ελληνισμός δεν θα δεχθεί τα περί δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνικότητας. Ο Μ. Νίμιτζ προσπάθησε να υποβιβάσει τη σημασία του γεγονότος λέγοντας ότι πρόκειται απλώς για έναν επιθετικό προσδιορισμό για χρήση στα Ηνωμένα Έθνη. Η Ν. Γκατζούλη τον προβλημάτισε όταν του επεσήμανε τις συνέπειες που θα είχε η παρουσία «Μακεδονικού» Στρατού στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη».

Η πρόεδρος τέλος της Παμμακεδονικής «επέδωσε στον Μ. Νίμιτς σχετικό υπόμνημα και έθεσε υπόψιν συγκεκριμένα εγχειρήματα Σκοπιανών αλλά και Αμερικανών καθηγητών διαστρέβλωσης της Μακεδονικής ιστορίας. Επίσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την Γκέυ Μακ Ντούγκαλ η οποία κατ’ εντολή του Ο.Η.Ε. βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για να διερευνήσει καταγγελίες για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των μειονοτήτων που τάχα διαβιούν ιδιαίτερα στο χώρο της Μακεδονίας και Θράκης».

Ο πρόεδρος του Σ.Α.Ε. αφού δήλωσε ότι στηρίζει τις θέσεις της Παμμακεδονικής, καθώς εκφράζει την ελληνοαμερικάνικη κοινότητα στο σύνολό της, συμπλήρωσε: «Η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α. έχει κάνει εξαιρετική εργασία στις Η.Π.Α. αναφορικά με την αντιμετώπιση της Σκοπιανής προπαγάνδας και πάντοτε σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία της Ουάσινγκτον προωθεί τις Ελληνικές θέσεις, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνισμό».

12 Φεβρουαρίου Επανέναρξη συνομιλιών

Δήλωση STETINIUS και το

υπόμνημα της Παμμακεδονικής


Ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων την 12η Φεβρουαρίου πρέπει να υπομνησθεί στη νέα Κυβέρνηση των Η.Π.Α. η αμερικανική θέση αμέσως μετά τη γέννηση του ομόσπονδου κρατιδίου των Σκοπίων εντός του κόλπου της πρ. Γιουγκοσλαβίας του Τίτο. Ο τότε Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Ed. Stetinius,  με την 868014/1944 εγκύκλιό του δήλωσε:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρώα γη» ή «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση» είναι αδικαιολόγητη, δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαφαίνεται, στην παρούσα αναβίωσή της, πιθανός μανδύας για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας».

Και προειδοποιούσε ότι η κυβέρνηση Ρούσβελτ των ΗΠΑ είναι έτοιμη να λάβει τα «αναγκαία μέτρα» υπέρ της Ελλάδας.


Τι άλλαξε αλήθεια από τότε; Μόνο το καθεστώς, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η αποθράσυνση των Σκοπίων με νέες απαιτήσεις, για «μακεδονική» γλώσσα κλπ και η έκταση της κλοπής και της πλαστογράφησης της ιστορικής πραγματικότητας.

Τα ιστορικά ντοκουμέντα και η ιστορία η ίδια δεν είναι «ιστορίες». Είναι τα πιστοποιητικά γέννεσης, ανάπτυξης, πολιτισμικής προσφοράς, δράσης και υπόστασης ενός έθνους. Χωρίς την «ιστορία» της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, απλά, ΔΕΝ θα υπήρχαν Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Χωρίς τα θεμέλια και τη δομή της ιστορίας δεν θα υπήρχε το εποικοδόμημα του «σήμερα». Θα αμφισβητούνταν τα πάντα. Τα πάντα θα ήταν ρευστά και έωλα.

Αλλά και το υπόμνημα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ προς τον Νίμιτζ – παρεμφερές είχε δοθεί και στον Ομπάμα προεκλογικά – πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη και από την Ελληνική κυβέρνηση.


Στο υπόμνημα μεταξύ άλλων, τονίζεται:

«Εκφάζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη νέα έκθεση του «International Crisis Group” (ICG), με έδρα τις Βρυξέλες, στο θέμα της διαφωνίας Αθηνών και Σκοπίων για την ονομασία της π.Γ.Δ.Μ. και το οποίο καταλήγει προτείνοντας την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ως το καταλληλότερο όνομα για διεθνή χρήση», […] «Η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δίνει την εντύπωση ενός διαιρεμένου κράτους, το οποίο θα πρέπει να ξαναενωθεί στο μέλλον». Και καταλήγει: «Κάθε προσπάθεια, ανεξαρτήτως από το που προέρχεται, να χαρισθεί η «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους κατοίκους της π.Γ.Δ.Μ. απορρίπτεται από όλους τους Έλληνες» όπως και το Σ.Α.Ε. στο σύνολό του.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 156 guests και κανένα μέλος