Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης την περασμένη Δευτέρα (19/5), με λίγα θέματα και τρέχοντα. Ερωτήσεις προ ημερησίας δεν υπήρξαν και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα. Παρούσα στη συνεδρίαση και η πρόεδρος των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤοΣυΝ) Μάλλη Κατ...
Από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης την περασμένη Δευτέρα (19/5), με λίγα θέματα και τρέχοντα. Ερωτήσεις προ ημερησίας δεν υπήρξαν και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα. Παρούσα στη συνεδρίαση και η πρόεδρος των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤοΣυΝ) Μάλλη Κατ.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τον επαναδιαγωνισμό για την αγορά μηχανοκίνητων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, όπως εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηδαβιτίδης.
Η απόφαση για την προμήθεια είχε παρθεί στις αρχές της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής (2006) Ο διαγωνισμός έγινε το 2007. Ενσταση κατά του διαγωνισμού έχει μπλοκάρει την εξέλιξή του.
Εν τω μεταξύ νεότερα στοιχεία και εμπειρία δύο χρόνων (είχαν αναλάβει μόνο 2,5 μήνες), όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, τους οδηγεί στην αλλαγή της προμήθειας.
2 απορριμματοφόρα
1 καλαθοφόρο
1 πλυντήριο κάδων
1 ανοιχτό φορτηγό
Ο Δημ. Αναστασίου επεσήμανε ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και πρέπει να λάβει απόφαση η Δημαρχιακή Επιτροπή, άλλως δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει (ο παλιός είναι αλλιώς). Πρέπει να κλείσει το διαγωνισμό η Δ.Ε. για να προχωρήσει σε νέον.
Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας καυτηρίασε τον τρόπο ενστάσεων «υπάρχει σύστημα για να μπλοκάρονται οι διαγωνισμοί», τόνισε και διάβασε το όνομα κάποιου ενδιαφερόμενου που είχε κάνει ενστάσεις σε μια σειρά Δήμους, μεταξύ αυτών και του Δήμου Βάρης.
«Αναγκάστηκα να εισηγηθώ να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ακύρωσης του διαγωνισμού», είπε για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει και να προχωρήσει ο νέος. Τόνισε δε ότι έχουν γίνει αναβολές της εκδίκασης της ένστασης και τραβάει σε μάκρος.


Τα λάθη:
– Η ένσταση που έγινε είχε βάση, αφού η επιτροπή του διαγωνισμού ήταν 3μελής, ενώ έπρεπε να είναι 5μελής.
– Στο διαγωνισμό, ανταποκρίθηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, όπως ελέχθη στο συμβούλιο.
Αυτά είναι λάθη, που έπρεπε η ίδια η υπηρεσία να τα είχε επισημάνει και να ακυρώσει – ιδιαίτερα μετά την ένσταση – το διαγωνισμό. Η Δημοτική Αρχή, τότε, μόλις είχε αναλάβει και δικαιολογείται.
Εχουν περάσει κοντά δύο χρόνια και φοβούμαι ότι θα λήξει η δημοτική θητεία και τα μηχανήματα δεν θα έχουν αγοραστεί.
Το θέμα αναβλήθηκε για τυπικούς λόγους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 guests και κανένα μέλος