Συνεδρίαση με σοβαρά θέματα δεν είχε η Βάρη, αλλά η συζήτηση σε προ ημερησίας ερωτήσεις κράτησε μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Για τα νερά στον Ασύρματο από τον Δημήτρη Αναστασίου, για τη στάση μπροστά στου Ζάχου στη Βάρκιζα που έχει πέσει το σκέπαστρο, για τη Μηλαδέζα, για το Κόρμπι, για το ΚΑΠΗ για, για...

Μακρά η συζήτηση και για τις προσλήψεις τεσσάρων ατόμων που θα στελεχώσουν την Δημοτική Αστυνομία. Ακόμα βρίσκονται στη διαδικασία της επιλογής.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κυπριώτης, ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο η προκήρυξη της Περιφέρειας 4 θέσεων μονίμων δημοτικών αστυνομικών, λέγοντας πως: Από την ενέργεια αυτή προέκυψαν άλλα θέματα που πλήττουν το κύρος των δημοτικών υπαλλήλων. 

Προ ημερησίας 

Αιτήματα των κατοίκων της Μηλαδέζας αναφέρθηκαν από τον Δ. Κυπριώτη. Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας τα χαρακτήρισε δίκαια, αλλά ζήτησε λίγο χρόνο γιατί η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν επιτρέπει ανοίγματα, αλλά υποσχέθηκε ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν έργα οδοποιίας. 

Καίει υλικά οικοδομών 

Κάτοικοι του Κόρμπι κατήγγειλαν γείτονά τους, γιατί χρησιμοποιεί ξυλόσομπα και καίει διάφορα οικοδομικά υλικά (παλιά ξυλεία, κουφώματα μπογιατισμένα, εφημερίδες, όπως σημειώνουν στην καταγγελία τους που παρουσίασε ο Δ. Κυπριώτης στο Δ.Σ.) με αποτέλεσμα να ρυπαίνει το περιβάλλον με κίνδυνο βλάβης των ίδιων και των οικογενειών τους και ζητούν την παρέμβαση αρμοδίων οργάνων. Απευθύνθηκαν στη Νομαρχία, στην Αστυνομία. Ολοι δήλωσαν αναρμόδιοι.

Κάτοικος που παρίστατο στο Δ.Σ. δήλωσε ότι του πρότειναν να του αγοράσουν ξύλα αλλά ο γείτονας αρνήθηκε! 

Ο Δήμαρχος ζήτησε χρόνο, για να διερευνήσει το θέμα και να βρει λύση, γιατί κρίνει σοβαρό θέμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος. 

Και νέο λεωφορείο 

Δύο οχήματα απέκτησε ο Δήμος μετά και τη δεύτερη δωρεά από τον Αθ. Μαρτίνο. Η δεύτερη δωρεά είναι ένα λεωφορείο 17 θέσεων.

Υπέρτατο όργανο ενός Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Δημαρχιακή Επιτροπή. 

Θέματα που άπτονται ειδικού «βάρους» και κρίνει η Δημαρχιακή Επιτροπή σοβαρά, μπορεί να τα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει. Πόσο μάλλον για απλά θέματα όπως η δωρεά ενός λεωφορείου και η άδειά του, που ήρθε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βάρης. 

Το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης στη Βάρκιζα κυρίως, μετά την μονοδρόμηση της οδού Παναγούλη στη Βουλιαγμένη με κατεύνση προς Βάρκιζα, απασχόλησε το Δ.Σ. Βάρης, γιατί αποκόπτεται η επικοινωνία της Βάρκιζας και θα δημιουργηθεί ιδιαίτερη συμφόρηση στα σύνορά της με τη Βουλιαγμένη.

Μετά από συζήτηση με σκεπτικισμό, ανέλαβαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι Δήμαρχοι για να βρουν λύση που δεν θα προκαλέσει έμφραγμα.

Για το θέμα όμως θα αναφερθούμε αναλυτικά στο επόμενο τεύχος. 

Απαράδεκτα για πεζούς Πεζοδρόμια! 

Την απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων, περιέγραψε ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας, που βιώνουν οι πολίτες που περπατούν στα πεζοδρόμια.

Υπάρχουν τρεις κανονισμοί πεζοδρομίων σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους 1989, 2000, 2007. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην Υπηρεσία η οποία δεν ξέρει πώς να λειτουργήσει!

Οι κανονισμοί πεζοδρομίων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν εφαρμόζονται από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων.

Ο νέος κανονισμός (2007) ορίζει ότι δεν πρέπει να φυτεύονται δέντρα σε βάθος 1.20 μέτρα πεζοδρομίου.

Για μεν τους νέους ιδιοκτήτες, μπορούν να παραλαμβάνουν τις προδιαγραφές απο την υπηρεσία του Δήμου, για εκείνους όμως που έχτισαν μετά το 2007, και δεν τήρησαν τις προδιαγραφές των πεζοδρομίων, θα υποχρεωθούν να προσαρμοστούν.

Αυτή ήταν η πρόταση του Δημάρχου. Και πρότεινε να συσταθεί μία Επιτροπή Ελέγχου που θα αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους και με τον ίδιο το Δήμαρχο.

Ακολούθησε μία συζήτηση με προβληματισμό, γιατί είναι άδικο, όπως ελέχθη, να λειτουργήσει μονομερώς ο έλεγχος.

ΟΔ. Αναστασίου επεσήμανε ότι υπάρχει ένας κανονισμός και δεν υιοθετεί την άποψη ότι δουλειά των συμβούλων αυτή. "Οσα έγιναν μετά απ' αυτή την απόφαση και δεν τήρησαν τις προδιαγραφές να παρέμβει ο Δήμος και να τους επιβάλλει να τα αλλάξουν" και παράλληλα να συγκεντρώσει η υπηρεσία τα προβλήματα και να γίνει μια τροποποίηση Κανονισμού. Ετσι όπως έρχεται η Επιτροπή θα περιπλέξει το θέμα, κατέληξε ο Δ. Αναστασίου.

Ελ. Αργυρουδάκης: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο δημότης πρέπει να φυτέψει στο πεζοδρόμιο και όχι μέσα στο οικόπεδό του! Πρέπει να μπει μία τάξη.

ΟΔ. Κυπριώτης έκρινε άτυπη και παράνομη μια τέτοια επιτροπή και θα είναι λάθος να συσταθεί.

Τέλος  αποφάσισαν να αναβάλουν το θέμα για να γίνει μία πιο ουσιαστική πρόταση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 guests και κανένα μέλος