Ασύμφορη η Δημοτική Συγκοινωνία στο Κορωπί! 

Το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δήμου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου (19/11), επισημαίνοντας στο Δήμαρχο ότι ήταν μέσα στο προεκλογικό του πρόγραμμα. 

Κ. Δήμου: Κύριε Δήμαρχε τη Δημοτική Συγκοινωνία την είχατε και στα δύο προεκλογικά προγράμματά σας.

Δήμαρχος: Ναι, αλλά στην πορεία φάνηκε ασύμφορη. 

Δ. Κιούσης: Εχετε κάνει οικονομοτεχνική μελέτη και το λέτε αυτό; 

Δήμαρχος: Όχι, το γνωρίζω από άλλους Δήμους!

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη έκταση που κατέχει το Κορωπί με αποστάσεις 20 και 30 χιλιομέτρων (106 στρέμματα) και για να στηθεί Δημοτική Συγκοινωνία στο Κορωπί - όπως είπε - είναι μία μικρή ΕΘΕΛ και τα κόστη μεγάλα. Ποιος θα τα πληρώσει;

O Σωτ. Λάμπρου πάντως του έδωσε μία λύση, Βλέπει 3 Δημοτικά λεωφορεία, αντί της δημοτικής επιχείρησης των πολλών διευθυντάδων και πολλών τεχνοκρατών. 

Κοινοφελής Δημοτική Επιχείρηση - Πρόγραμμα διετούς δράσης 

Ψηφίστηκε το πρόγραμμα διετούς δράσης της νέας δημοτικής επιχείρησης. {Η προηγούμενη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κορωπίου (ΔΕΑΚ) έκλεισε υποχρεωτικά για να ευθυγραμμιστεί ο Δήμος στο νέο νόμο, που θέλει κοινωφελείς επιχειρήσεις}. Η νέα ονομάζεται Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ).

Θα χρειαστεί στελέχωση από 80 άτομα, όπως εξήγησε ο διευθυντής της Αποστολόπουλος, και 950.000€ για να λειτουργήσει σε όλους τους τομείς.

Τη διετία θα λειτουργήσει με 25-30 άτομα και οι δραστηριότητές της θα επικεντρωθούν στο ΚΔΑΠ, ΚΔΑΥ, ΚΗΦΥ. Το κομμάτι του Πολιτισμού θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το Πνευματικό Κέντρο.

Πολλές οι σελίδες (120) και δυσνόητες για πολλούς δημοτικούς συμβούλους, που κράτησαν επιφυλάξεις.

Γ. Σπέλλας: Ο κ. Αποστολόπουλος έκανε 4,5 λεπτά ενημέρωση για 120 σελίδες. Πώς είναι δυνατόν να αποφασίσουμε. Δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος.

Σωτ. Λάμπρου: Το διάβασα 3-4 φορές για να το καταλάβω και να το εμπεδώσω. Ο Διευθυντής, παρά τω διευθυντή, ω διευθυντά! Πολλοί τεχνοκράτες, λίγοι εργάτες.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην παλιά επιχείρηση που έκλεισε με θετικό ισυζύγιο και η δραστηριότητά της ως αναπτυξιακή ήταν καλή. «Δεν κάναμε ποτέ αλόγιστη χρήση και πιστεύω ότι και η νέα θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια», εξήγησε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 guests και κανένα μέλος