Η καινοτομία του Δήμου Παλλήνης, που προβλέπεται να εφαρμοστεί πιλοτικά αρχικά στην Κάντζα...

Η καινοτομία του Δήμου Παλλήνης, που προβλέπεται να εφαρμοστεί πιλοτικά αρχικά στην Κάντζα, είναι η υπογειοποίηση των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων.

Με ικανοποίηση βλέπουμε τον πρώτο Δήμο να ενστερνίζεται και να υλοποιεί πρόταση της εφημερίδας μας, σε σχετικό περυσινό ρεπορτάζ ("7η", 26.8.06 αρ. φ. 439).

Ο Δήμος Παλλήνης ήδη προγραμματίζει εκτός των παραπάνω κάδων, να προμηθευτεί και δύο ανάλογα απορριμματοφόρα των 22κ.μ. - διπλάσιας χωρητικότητας των ήδη υπαρχόντων - αντί 300.000 ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς, επιπλέον των επιβαρύνσεων λόγω των διαφόρων αυξήσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση του 3% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, μειοψηφούντος του δημοτικού Συμβουλίου Αναστ. Μπουντουβά, που θεώρησε ότι δεν έπρεπε να υπάρξει καμία αύξηση στις ήδη δυσβάστακτες επιβαρύνσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι από τις αυξήσεις των αγαθών και υπηρεσιών. Ο Γιώργος Σμέρος ψήφισε "παρών".

Η απόφαση του Δ.Σ. μετά από πρόταση του Δημάρχου διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Για στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή εγκατάσταση νοσηλευτικών ιδρυμάτων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (εξαιρουμένων των ιδιωτικών κλινικών) 1,07 ευρώ/ανά τ.μ.

2. Για κατοικίες πολύτεκνων οικογενειών 0,54ευρώ/ανά τ.μ.

3. Για στεγασμένους χώρους επαγγελματικών χρήσεων (καταστήματα, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κλπ.) εμβαδού μέχρι 6.000 τ.μ. 3,40ευρώ ανά τ.μ. και για πέραν των 6.000 τ.μ. 2,04 ευρώ ανά τ.μ.

4. Για εκπαιδευτικά ιδρύματα δημοσίου δικαίου (σχολές ΟΑΕΔ κλπ.), εμβαδού μέχρι 6.000 τ.μ. 1,36 ευρώ ανά τ.μ. και για πέραν των 6000 τ.μ. 0,82 ευρώ ανά τ.μ.

5. Για τους μη στεγασμένους χώρους της παρ. 3 του άρ. 3 του Ν. 25/75, εμβαδού μέχρι 6.000τ.μ. 1,70ευρώ ανά τ.μ. και για πέραν των 6000 τ.μ. 051 ευρώ ανά τ.μ.

3% αύξηση  στα δημοτικά τέλη στα όρια του  πληθωρισμού

Θα ξεπεράσουν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ οι ετήσιες δαπάνες του Δήμου για καθαριότητα και φωτισμό, όπως προβλέπουν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, για το 2008 στην Παλλήνη.

Μόνο οι ανελαστικές δαπάνες των αμοιβών του τακτικού και έκτακτου προσωπικού, με τ' ασφάλιστρά τους, φθάνουν το ένα εκατομμύριο πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ.

Η προβλεπόμενη δαπάνη για την αγορά κάδων φθάνει  τα 55.000 ευρώ, ενώ οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων των 3 κυβομέτρων, θ' απορροφήσει 145.000 ευρώ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 508 guests και κανένα μέλος