Mε σύμμαχο τον καλό καιρό και με ικανοποιητικά μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βούλας ο παράκτιος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτή θάλασσα «Γουρουνόπουλο 2014».

Ημέρα Εθνικής εορτής,  28η Οκτωβρίου και οι ψησταριές είχαν στηθεί από το πρωί στο χώρο ώστε να προετοιμαστεί το μεγάλο έπαθλο για τους τρεις πρώτους νικητές εκ των 52 σκαφών που πήραν μέρος, ένα ξεροψημένο γουρουνόπουλο το οποίο και  μοιράστηκαν στο γλέντι που ακολούθησε μετά τον αγώνα, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τη συνοδεία μουσικής.

Με την εκκίνηση να δίνεται στις 11 το πρωί και τον τερματισμό να γίνεται λίγο μετά τις 12, οι περίπου 400 ιστιοπλόοι που βρέθηκαν στη Βούλα προσέφεραν θέαμα στους λάτρεις του αθλήματος, με τις συνεχείς εναλλαγές στα σκάφη που συναγωνίζονταν μεταξύ τους, να κάνουν πιο εντυπωσιακή την εξέλιξη του αγώνα. Ο Αίολος έκανε το χατήρι στους επίδοξους διαγωνιζόμενους, ενώ την εμφάνιση τους έκαναν και τα σκάφη Lighting, σε ένα ενδιαφέρον χάπενινγκ με 17 συμμετοχές στην κατηγορία και εξ’ ίσου συναρπαστική εξέλιξη στις μεταξύ τους μονομαχίες.

Είναι η 14η χρονιά για το «Γουρουνόπουλο», με τον αγώνα να συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Τόσο η ασυνήθιστη ονομασία του με το πρωτότυπο βραβείο, όσο και η διαδρομή αποτελούν δέλεαρ, ενώ χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις, τεχνική αρτιότητα και καλή προετοιμασία, με το συναγωνισμό και την αγωνία για το νικητή και φέτος να φτάνουν στο κατακόρυφο.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία, των ΟRCI, το σκάφος ΑCES κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενο από το BANA BIOLETTA 3 και το DECLARE.

Ο Νίκος Βαζάκας, προπονητής του ΝΑΟΒ στην κατηγορία των Lighting, μιλώντας αποκλειστικά στην «Εβδόμη» για τη διοργάνωση εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσέλευση και τη μεγάλη επιτυχία του αγώνα, ενώ τόνισε ότι το άθλημα αναπτύσσεται γοργά:

 «Ήταν ένας αγώνας, ο οποίος διοργανώνεται για 14η χρονιά, μέσα σε κλίμα φιλικό και με άριστες συνθήκες διεξαγωγής. Ήταν αθρόα η προσέλευση για μία ακόμη χρονιά και πολλοί τίμησαν και τον Όμιλο με την παρουσία τους. Το άθλημα αυτό, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και η δομή του, το κάνουν πολύ ενδιαφέρον. Εξάλλου μη ξεχνάμε ότι η ιστιοπλοΐα έχει χαρίσει Ολυμπιακά μετάλλια στη χώρα μας. Σε κάθε κατηγορία, υπάρχουν πολλά οφέλη για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με ένα άθλημα όπως το δικό μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Βούλας δίνει τη δική του μάχη και ήδη παρουσιάζεται ανάπτυξη και γίνονται πολλοί αγώνες, οι οποίοι με την απαραίτητη προβολή, θα γίνονταν γνωστοί και σε ένα ευρύτερο κοινό, το οποίο θέλει να γνωρίσει την ιστιοπλοΐα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το «Γουρουνόπουλο» και περιμένουμε την ίδια επιτυχία και τις επόμενες χρονιές».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 guests και κανένα μέλος