Επικρατώντας με 7-6 σε αγώνα μπαράζ επί των διοργανωτών Κροατών, η Εθνική Ελλάδος στο αγωνιστικό τάβλι (backgammon) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, που διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ. Η ομάδα μας σημείωσε συνολικά δύο νίκες (4-0 την Ουγγαρία και 3-1 τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη), τέσσερις ισοπαλίες (2-2 με την Ισλανδία, την υπερδύναμη του αθλήματος Δανία και δις με την Κροατία), ενώ έχασε μία φορά (3-1 από την Αυστρία). Με την Εθνική έπαιξαν οι Γιώργος Κλείτσας, Χάρης Χρηστίδης, Κώστας Χιωτίνης, Χρήστος Γρούτσος και Μιχάλης Προυκάκης. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Δανία, επικρατώντας με 3-1 στον μεγάλο τελικό της Αυστρίας.

Πρόκειται για μία ακόμα επιτυχία στο παλμαρές των Ελλήνων παικτών, η οποία έρχεται για να προστεθεί στην πρόσφατη επικράτηση του Κώστα Μητρέλη στο European Backgammon Tour, τον Ιούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική ομάδα είναι από πέρσι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και τέταρτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του διαδικτυακού backgammon.

Εν τω μεταξύ, κατά τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Backgammon, ο Μιχάλης Προυκάκης εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι φετινοί αγώνες για το 8ο Πρωτάθλημα και το 4ο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ σε λίγες ημέρες η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon θα φιλοξενήσει το διεθνές Athens Open (23 με 26 Οκτωβρίου) και θα ξεκινήσει το 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το αγωνιστικό τάβλι και τη δράση της Ομοσπονδίας μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα αυτής (www.bgfed.gr).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος