Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά, τον Χειμερινό Κολυμβητικό Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.  

Μετά την απολύτως πετυχημένη διοργάνωση του 2013 που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών για Χειμερινό αγώνα ανοικτής θάλασσας, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει και πάλι μεγάλο αριθμό συμμετοχών, αφού οι διαφορετικές κολυμβητικές αποστάσεις του αγώνα προσφέρονται για αθλητές όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών.

Σας περιμένουν στην πιο όμορφη παραλία της Αττικής για ακόμα μια αξέχαστη XTERRA εμπειρία!

Ημ/νία Διεξαγωγής: Κυριακή 23 Νοεμβρίου και ώρα 11:00

Αποστάσεις-Διαδρομές:

1.000 μέτρα (μικρή απόσταση)

2.500 μέτρα (μεσαία απόσταση)

5.000 μέτρα (μεγάλη απόσταση) - 2 στροφές 2.500 μέτρων

Αγώνας για παιδιά από 06-14 ετών

Όλες οι αποστάσεις και οι διαδρομές θα μετρηθούν με ακρίβεια με προϊόντα της Garmin και είναι διαθέσιμες στους αθλητές μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης στο www.xterragreece.com.

Όλοι οι αθλητές θα λάβουν κολυμβητικό σκουφάκι της Arena.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής για την μικρή, μεσαία και μεγάλη απόσταση έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.

Κατηγορίες: 16-29, 30-44 ετών, 45-60 και 60 +

Κατηγορία Wetsuit (για όσους χρησιμοποιήσουν στολή κολύμβησης)

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις της ημέρας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τοποθετήσουν το chip χρονομέτρησης στο πόδι στον δεξιό ή αριστερό αστράγαλο και οφείλουν να το επιστρέψουν αφού ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Υγειονομική κάλυψη: Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πριν τον αγώνα.

Ναυαγοσώστες: Την Ναυαγοσωστική κάλυψη της διοργάνωσης θα αναλάβει η έμπειρη και εγγυημένη ομάδα της LIFEGUARD HELLAS www.lifeguardhellas.gr

Εκκίνηση-Τερματισμός: H Εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό ( water start) για όλες τις αποστάσεις. Σε όλες τις αποστάσεις οι αθλητές θα τερματίσουν στην προβλήτα του Ν.Ο.Β έξω από το νερό σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Οι αθλητές της μεγάλης απόστασης στην πρώτη στροφή θα εξέλθουν από το νερό και θα διανύσουν μια μικρή απόσταση στην προβλήτα προτού επανέλθουν στο νερό για την ολοκλήρωση της δεύτερης στροφής και τον τερματισμό τους με τον ίδιο τρόπο στην αψίδα τερματισμού.

*Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), καθώς θα υπάρχει τροποποίηση της διαδρομής ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, ισοτονικό Powerade, Coca Cola και ενεργειακά gel Zipvit, για την τροφοδοσία των αθλητών της μεγάλης απόστασης στην έξοδο τους από το νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά και μπανάνες.

Κόστος Συμμετοχής: Μικρή, μεσαία και μεγάλη απόσταση 20€.Παιδιά κάτω των 14 ετών δωρεάν.

Αιτήσεις Συμμετοχής: Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης στο www.xterragreece.com .

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 269 guests και κανένα μέλος