Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η και προτελευταία στάση της Kayak Greece «Τέσσερις πόλεις, μία διοργάνωση, ένα όραμα» στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης!

Προηγήθηκαν η Νεάπολη Λακωνίας (7/9) και η Γυάλα Σαλαμίνας (14/9), Ν.Ο. Βουλιαγμένης και η τελευταία θα είναι στις 19/10 στη Χαλκίδα.

Kayak-Greece-goufasΟι αγώνες Kayak, έγιναν με τη συμμετοχή του πρωταθλητή Αγγλίας Damian Goworek, όπου βάση της συνολικής βαθμολογίας προηγήθηκε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος σε απόσταση αναπνοής από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, αγώνες με αθλητές των Special Olympics, εκμάθηση Kayak σε αρχάριους με το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους, περιβαλλοντική δράση με καθαρισμό της δημοτικής παραλίας με το Let’s do it Greece, αγώνες Zumba και ανάδειξη του έργου του συλλόγου Φλόγα.

Μετά τους αγώνες η Kayak Greece σε συνεργασία με τη σχολή Vouliagmeni Waterski and Wakeboard πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο αθλητής του ΝΟΒ Κωστής Γκούφας τραβήχτηκε από ένα τετραπλό καγιάκ (Wakeboard) από τους αθλητές του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου (Γιώργο Παραδείση, Θανο Σώρα, Γιάννη Σώρα, Πάρη Μαινεμένιο).

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το highlight των αγώνων καθώς έκοψε την ανάσα σε όλους τους παρευρισκομένους, προσφέροντας ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα θέαμα. Το βάρος του αθλητή, αλλά και η τριβή που δημιουργεί το Wakeboard στο νερό καθιστούν το εγχείρημα αυτό εξαιρετικά δύσκολο. Απαιτείται ιδιαίτερη σωματική δύναμη εκ μέρους των αθλητών του καγιάκ για να μπορέσουν να «βγάλουν» από το νερό το wakeboard και να καταφέρουν να το σύρουν. Κάτι ανάλογο έχει γίνει σε Αγγλία, Ουγγαρία και Ιταλία με παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες.

kayak-goufasΟ Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, δήλωσε ότι «Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει πλέον ανοιχτές τις πόρτες της πόλης προς τον αθλητισμό και κυρίως τον μαζικό και ιδιαίτερα όσες έχουν ναυταθλητικό θέμα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κι εμείς από την πλευρά μας βοηθήσαμε να στεφθεί μ’ επιτυχία ο τρίτος αγώνας της ομάδας KayakGreece και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμμετέχουμε και του χρόνου».



Η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα δήλωσε:

«Η διοργάνωση ήταν άψογη. Όλοι οι αθλητές αισθάνθηκαν σαν το σπίτι τους στον όμιλο. Θέλουμε το καγιάκ να ενταχθεί στα τμήματά μας. Ήμαστε πάντα υποστηρικτές σε ότι έχει να κάνει με τον ναυταθλητισμό. Άλλωστε ήδη ο ΝΟΒ, καλλιεργεί έξι αθλήματα, τρία της θάλασσας και τρία της πισίνας. Ο αθλητισμός είναι το αύριο για την ελληνική νεολαία», δήλωσε η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος