Σε «Πρεσβευτή» της Ελλάδας στο εξωτερικό για θέματα ασφάλειας στο νερό, έχει εξελιχθεί ο συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ και της ΕΟΥΔΑ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, αφού εκτός από τις πολλές παγκόσμιες διακρίσεις του, πρωτοστατεί σε διεθνείς εκδηλώσεις. Πρόσφατα δημιούργησε το δωρεάν πρόγραμμα άνευ διδασκάλου, «Ασφάλεια στο Νερό», του International Swimming Hall of Fame (ISHOF).
 
Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 6 ενότητες. «Πνιγμός: Πρόληψη, Διάσωση, Φροντίδα», «Ασφάλεια στην Πισίνα», «Ασφάλεια σε Υδροψυχαγωγικό Πάρκο», «Ασφάλεια στη Θάλασσα & Ενδοχώρια Ύδατα», «Εισαγωγή σε Αγωνίσματα Πισίνας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής», «Θεωρίες & Μοντέλα Διάσωσης». Προσφέρει στον χρήστη γνώσεις γύρω από την ασφάλεια στο νερό μέσα από ανάγνωση και απαντήσεις σε ερωτήσεις. Όσοι απαντούν επιτυχημένα, εκτυπώνουν από τον υπολογιστή τους την «Βεβαίωση Εκπλήρωσης» του υπό κατασκευή προγράμματος, που θα διατίθεται από τον Αύγουστο δωρεάν στο www.ishof.org/safety.
 
Ο δημιουργός του προγράμματος, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, έχει τιμηθεί δύο φορές (2009, 2012) από το ISHOF, «για την παγκόσμια προσφορά του στη ναυαγοσωστική και την ασφάλεια στο νερό». Στην Φλόριντα, έδωσε συνέντευξη για το πρόγραμμα, «Πνιγμός: Πρόληψη, Διάσωση, Φροντίδα» που θα εκπονήσει το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό την αιγίδα των οργανισμών ISHOF, Princess Charlene of Monaco Foundation, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΥΔΑ, και για το νομοσχέδιο των ατυχημάτων στο νερό που έχει εκπονήσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Έδειξε στον εφευρέτη του ναυαγοσωστικού σωσιβίου και πρώην αρχηγό ναυαγοσωστών του σκηνοθέτη του Μπέιγουοτς, Bob Burnside, το υπό έκδοση βιβλίο του «Μια Ευκαιρία για Παιδιά», που τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Έφορος του Hall of Fame, Bob Duenkel, έδωσε στον Δρ. Αβραμίδη αναμνηστικό κειμήλιο-μετάλλιο εις ανάμνηση της βοήθειάς του σε 7 δραστηριότητες.
 
Το ISHOF (υπό την αιγίδα της FINA) βραβεύει τις μεγαλύτερες προσωπικότητες υγρού στίβου και ασφάλειας στο νερό του κόσμου. Ξεχωρίζουν ο «Ταρζάν» / Ολυμπιονίκης Johnny Weissmuller, ο Πρίγκιπας Albert ΙΙ του Μονακό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan και ο δημιουργός του Baywatch, Greg Bonann.
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 επισκέπτες και κανένα μέλος