Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας (ΝΑΟΒ) φέτος έκλεισε τα πρώτα είκοσι χρόνια διοργάνωσης του Κυπέλλου Άνοιξης.

Η συμμετοχή των δεκάδων ιστιοπλοϊκών σκαφών κάθε κατηγορίας κάθε χρόνο, είναι η πραγματική απόδειξη της ευρείας αποδοχής τού αγώνα που διεξάγεται σε τρείς διαδοχικές φάσεις.

Παρ όλον ότι η διεξαγωγή των αγώνων συνέπεσε με την παράλληλη διεξαγωγή των Ποσειδωνίων και την διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Πάτρα, ο θεσμός του Κυπέλλου Άνοιξης τιμήθηκε από πολύ μεγάλο ποσοστό ιστιοπλόων.

Η πρώτη φάση των ιστιοδρομιών περιλαμβάνει μια διαδρομή από τη Βούλα μέχρι τον Πάτροκλο και επιστροφή στη Βούλα. Διεξάγεται σαν ημερήσιος αγώνας και συμμετέχουν σκάφη όλων των κατηγοριών. Το Σάββατο 24 Μαΐου συμμετείχαν 57 σκάφη σε όλες τις κατηγορίες.

Στη δεύτερη ημέρα αγώνων Κυριακή 25 Μαΐου, ήρθε η σειρά των Όρτσα Πρίμα για τις κατηγορίες ORCi και παράλληλα για τα ORC CLUB διαδρομή από τον ΝΑΟΒ μέχρι την περιοχή των Φλεβών, την Βάρκιζα και τελικό τερματισμό στην Βούλα.

Το επόμενο τριήμερο από Παρασκευή 30 Μαΐου το μεσημέρι μέχρι την Κυριακή 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο ανοιξιάτικος αγώνας της Κέας. Εφέτος ο καιρός επεφύλασσε πολλές όμορφες εκπλήξεις. Στην διαδρομή πηγαίνοντας προς την Κέα, μετά την εκκίνηση, ο αέρας έδειξε μέχρι 28 μίλια και 5 BF. Όπως ήταν αυτονόητο, έγινε μια ιστιοδρομία σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και όπως λένε οι ιστιοπλόοι, ήταν από τις γρηγορότερες κούρσες της Κέας. Μέχρι την Νησίδα Πάτροκλος, έγινε η πρώτη ιστιοδρομία, ενώ η δεύτερη είναι με παράλληλη εκκίνηση από τη Βούλα και με προορισμό το λιμάνι της Κέας. Στα ORCi Racing Το CHIARA IASON έκοψε πρώτο το νήμα σε 4 ώρες και 1 λεπτό από την Βούλα στην Κέα, ενώ αντίστοιχα στα ORCi Performance, το ABSOLUT MELISSA με τον Ε Καφετζιδάκη, έκανε 4.14 λεπτά για να ολοκληρώσει την ιστιοδρομία. Στα σκάφη ORC Club ο ταχύτερος στο νήμα, ήταν ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ του ΝΑΟΒ 4 ώρες 7 λεπτά.

Στην Κέα, το γλέντι ήταν ότι έπρεπε και πολλοί απόλαυσαν το πρώτο μπάνιο τους, είτε στο Γυαλισκάρι, είτε σε κοντινές παραλίες με απογευματινές βόλτες στην υπέροχη Ιουλίδα. Τα περισσότερα σκάφη έδεσαν άνετα στις προβλήτες είτε στην Κορησία, είτε στο Βουρκάρι με την υπέροχη περατζάδα και τα βραδινά στα μουσικά μπαράκια της περιοχής.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΚΕΑ. Η επιστροφή ήταν το άκρως αντίθετο τού πηγαιμού. Τα πληρώματα και οι κυβερνήτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, γιατί ό άνεμος ήταν πάρα πολύ χαμηλός και έπρεπε η τακτική και τα τριμαρίσματα να είναι συνεχή και η εκμετάλλευση του ελάχιστου αέρα να είναι το απαραίτητο της κίνησης.

Αντίστοιχα στην ίδια διαδρομή από την Κέα προς την Βούλα και πάλι το CHIARA IASON έκοψε το νήμα και έκανε 8 ώρες και 20 λεπτά (δηλαδή με το διπλάσιο χρόνο λόγω του χαμηλού αέρα). Το ABSOLUT MELISSA έκανε 9 ώρες και 28 λεπτά. Στα σκάφη ORC Club ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ του ΝΑΟΒ έκανε 9ώρες και 56 λεπτά.

Από πλευράς του ΝΑΟΒ χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα μεγάλα σκάφη συνοδείας με τις αντίστοιχες αποστολές και τρία από τα φουσκωτά του ομίλου μαζί με τούς οδηγούς. Γενικά απασχολήθηκαν σχεδόν πάνω από 40 άτομα για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων.

Η επικοινωνία του ΝΑΟΒ με τους αθλητές γινόταν σχεδόν on line από την ιστοσελίδα του ΝΑΟΒ - www. naov.gr - και παράλληλα γινόταν και η άμεση αναμετάδοση των αποτελεσμάτων. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε επίσης να δείτε και αποτελέσματα από προηγούμενα χρόνια.

Ενστάσεις από σκάφος σε σκάφος δεν υπήρξαν αν και ο αγώνας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο άμιλλας. Σε αρκετά σκάφη έγιναν οι απαιτούμενες επιθεωρήσεις εκ μέρους της επιτροπής αγώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο overall στα σκάφη ORC Club τις τέσσερεις πρώτες θέσεις τις κέρδισαν σκάφη του ΝΑΟΒ!!

Τα τελικά αποτελέσματα του “20ου Κυπέλλου Άνοιξης» είναι τα παρακάτω:

kypelo-anoixi-14-1ORCI
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
 
ΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ
1 ANAX Ν. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΟΤΚ
2 BLUE LINE Μ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΑΝΑΤΚ
3 MANIA Γ. ΣΑΡΑΣΙΤΗΣ ΝΑΟΒ
 
 
ORC CLUB
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
 
ΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ
1 ΑΔΡΑ Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΑΟΒ
2 ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ Θ. ΓΙΟΥΒΑΝΟΓΛΟΥ ΝΑΟΒ
3 ΑΛΚΥΩΝ Γ. ΛΟΥΝΤΡΑΣ ΝΑΟΒ
 
kypelo-anoixi-14-2Α’ ΟΜΑΔΑ
ΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ
1 ΑΔΡΑ Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΑΟΒ
2 ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ Θ. ΓΙΟΥΒΑΝΟΓΛΟΥ ΝΑΟΒ
3 ΑΛΚΥΩΝ Γ. ΛΟΥΝΤΡΑΣ ΝΑΟΒ
 
Β’ ΟΜΑΔΑ
ΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ
1 ΣΕΜΕΛΗ ΙΙ Η. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΑΟΒ
2 PERAN Σ. ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ ΣΕΑΝΑΤΚ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kypelo-anoixi-14-3kypelo-anoixi-14-4kypelo-anoixi-14-5kypelo-anoixi-14-6kypelo-anoixi-14-7kypelo-anoixi-14-8kypelo-anoixi-14-9kypelo-anoixi-14-10kypelo-anoixi-14-11kypelo-anoixi-14-12

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 346 guests και κανένα μέλος