Ξεχείλισε το Κλειστό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, επικροτώντας έτσι την πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», για τη διοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης το Σάββατο 3 Μαΐου, αφιερωμένης στη διαφορετικότητα, η οποία κατάφερε να πετύχει ένα από τα πιο δύσκολα «τρίποντα».

Σε επίπεδο πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, οι «Γιατροί του Κόσμου», αποτελούμενη από 12 εθελοντές φυσικοθεραπευτές, παιδίατρους, παθολόγους και νοσηλευτές, πραγματοποίησαν δωρεάν εμβολιασμό, προληπτικό ορθοπεδικό, καρδιολογικό και παιδιατρικό έλεγχο, καθώς και χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, για περισσότερα από 80 παιδιά του Δήμου!

Στο καθαρά αθλητικό μέρος, πραγματοποιήθηκαν αγώνες καλαθοσφαίρισης μεικτών ομάδων, όπου συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου Δημοτικών Σχολείων Μαρκοπούλου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, καθιερώνοντας πλέον σε θεσμό, το Σχολικό Πρωτάθλημα, που διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, ο φιλικός αγώνα καλαθοσφαίρισης - αθλητών με αναπηρικά αμαξίδια, μεταξύ των ομάδων «Μέγας Αλέξανδρος 1994» Θεσσαλονίκης και «Π.Α.Σ.Κ.Α.» Αττικής, ξεπέρασε σε παρουσία του κόσμου, ακόμη και το κοινό αντίστοιχης πανελλήνιας διοργάνωσης!

marko-triponto-2Την τιμητική βράβευση των ομάδων καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο φιλικός αγώνας που παρακολουθήσαμε έχει μόνο νικητές. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα στο αγωνιστικό τερέν, έχουν ήδη νικήσει στο «τερέν» της ζωής και κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας εμψυχώσουν όλους. Η δύναμη της ψυχής τους, αποτελεί το πιο σημαντικό μάθημα και παράδειγμα, για όλους μας».

H Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή συνεχάρη τους αθλητές με αμαξίδια, για την έμπνευση και το πρότυπο που αποτελούν και τους παρέδωσε τον πίνακα - κολάζ, που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του τμήματος ζωγραφικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» του . «Βραυρώνιος».

Αναμνηστικά έλαβαν όλοι οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν.  

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος