Κατευόδιο στον τελευταίο “Ασο” του Παμπαιανικού
Στη φωτογραφία, ο Τάσος Δημητράκης πρόεδρος του Παμπαιανικού (πρώτος από αριστερά) το 1951, με προπονητή το μεγάλο Αλέκο Χατζησταυρίδη (δεύτερος από δεξιά) και χαφ τον Κώστα Πολυχρονίου (τρίτος από δεξιά, με τη φόρμα).

Κηδεύτηκε την Κυριακή ο Τάσος Δημητράκης - «o Μπουρούς»- πρώτος Πρόεδρος της ιστορικής ομάδας της Παιανίας, του «Παμπαιανικού».

Ο Δημητράκης γεννήθηκε στην Παιανία το 1922 από γονείς κτηματίες. Στα χρόνια της Κατοχής εντάχθηκε στην ενδεκάδα του Παμπαιανικού, όπου και αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς των Μεσογείων. Το 1949 ο Παμπαιανικός επανιδρύεται με νέο καταστατικό και ο Δηματράκης, που ήδη πρωτοστάτησε στην ίδρυση της αναγεννημένης ομάδας αναλαμβάνει Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και οδηγεί τον Παμπαιανικό στην πρώτη «χρυσή» εποχή του, στον dimitrakisπροθάλαμο των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών κατηγοριών της Αθήνας. Την περίοδο αυτή ανατέλουν μέσα στην ομάδα του Παμπαιανικού και τα πρώτα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Κώστας Πολυχρονίου του Ολυμπιακού, ο Στάμος Στάμου της Εθνικής Ελπίδων, ο Βασίλης Πάνας της Προοδευτικής, κ.ά.

Στα νεώτερα χρόνια ο T. Δημητράκης εξακολούθησε να υπηρετεί τον Παμπαιανικό θεωρούμενος όχι μόνον ένας πολύτιμος συνεργάτης των διοικητικών δραστηριοτήτων της ομάδας, αλλά και άριστος γνώστης της τεχνικής του ποδοσφαίρου, πράγμα που οδήγησε συχνά και στην εκλογή του ως διαιτητή αγώνων με εξαιρετική επιτυχία.



Άρθρα & Στήλες

Τέχνες & Αθλητισμός

Videos