Από την Μαδρίτη, μεταφέρθηκε στον Μαραθώνα η έδρα της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών στον Μαραθώνα. Ενα σημαντικό γεγονός για την πόλη αλλά και για τη χώρα γενικότερα...

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών (ΕΟΒΑ)

Εγκαθίσταται στο Μαραθώνα


Από την Μαδρίτη, μεταφέρθηκε στον Μαραθώνα η έδρα της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών στον Μαραθώνα. Ενα σημαντικό γεγονός για την πόλη αλλά και για τη χώρα γενικότερα, αφού η Ομοσπονδία εκπροσωπεί περισσότερα από 300.000 μέλη σε 50 χώρες της Ευρώπης και όπως είναι φυσικό θα αποτελέσει έναν μοχλό προβολής και ανάπτυξης.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΟΒΑ στις κτιριακές εγκαταστάσεις της αφετηρίας του μαραθωνίου δρόμου έγιναν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου. Εφεξής η AIMS  και η IAAF θα διοργανώνουν, κάθε χρόνο το συνέδριό τους στο Μαραθώνα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από το δήμαρχο στην τεράστια συμβολή του Γεν. Γραμματέα της ΕΟΒΑ Γεώργιου Κωνσταντόπουλου,  χωρίς την υποστήριξη του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας.


Ο Δήμαρχος Σπύρος Ζαγάρης καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΒΑ είπε μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία σας εδώ, είναι για μας ξεχωριστή τιμή. Η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων, δεν είναι απλά μια αθλητική ένωση. Είναι η ίδια η ιστορία του αθλητισμού. Στη σημερινή εποχή, που – όχι μόνο η πολιτική- αλλά και ο αθλητισμός, πολλές φορές έχει απομυθοποιηθεί και κατηγορηθεί, τα υγιή σύμβολα είναι απαραίτητα.

...Οι βετεράνοι, μας γεμίζουν υπερηφάνεια για την αθλητική τους ιστορία και τις επιδόσεις τους. Κινούνται μόνο από αγάπη για τον αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη. Αποτελούν πραδείγματα ήθους, χαρακτήρα και αθλητικών αξιών, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα.

...Από σήμερα τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βετεράνων, θα βρίσκονται στην αφετηρία του μαραθωνίου δρόμου. Ο Μαραθώνας σύμβολο αθλητισμού, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα και το σπίτι κάθε αθλητή. Καλώς ήρθατε λοιπόν στο σπίτι σας»

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης   Άρης Σπηλιωτόπουλος μη μπορώντας  να παρευρεθεί, απέστειλε εγκάρδιο μήνυμα στο Δήμαρχο Μαραθώνα.

Πολύ συγκινημένος ο Πρόεδρος της ΕVAA,  Dieter Massin, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Δεν μπορείτε να καταλάβετε, τι σημαίνει για μας που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στον αθλητισμό, να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον Μαραθώνα τον ιερό χώρο, προσκύνημα όλων των αθλητών του κόσμου» και κλείνοντας υποσχέθηκε στενότερη συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Ακολούθησε η βράβευση των κορυφαίων βετεράνων αθλητών της Ευρώπης για το 2007, το Σουηδό Carl-Erik Sarndahl  και τη Βελγίδα Edith Graff.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Απ. Σταύρου και Νικ. Καντερές, ο νομ/κός σύμβουλος Γιώρ. Πλακίτσης, ο Πρόεδρος Πικερμίου Θαν. Αδαμόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Χρ. Μπάρμπας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων αθλητών,  και πολλοί αθλητικοί παράγοντες.

Την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας του διοικητικού συμβουλίου της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 guests και κανένα μέλος