Στο κλείσιμο του χρόνου (30/12), η μαραθώνια φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για την Κίνα. Σε μια απλή αλλά και συμβολική τελετή που έγινε στο Κέντρο Προβολής μαραθωνίων δρόμων, ο «αρχαίος οπλίτης ημεροδρόμος» παρέδωσε τη φλόγα στο...

Η Μαραθώνια φλόγα στην Κίνα από το χέρι του

Δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου ΖαγάρηΣτο κλείσιμο του χρόνου (30/12), η μαραθώνια φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για την Κίνα. Σε μια απλή αλλά και συμβολική τελετή που έγινε στο Κέντρο Προβολής μαραθωνίων δρόμων, ο «αρχαίος οπλίτης ημεροδρόμος» παρέδωσε τη φλόγα στο δήμαρχο Σπύρο Ζαγάρη για να την μεταφέρει στην Κίνα.
Η φλόγα έφθασε στην πόλη Ξιαμέν όπου άναψε τον βωμό της αφετηρίας του διεθνούς μαραθωνίου της πόλης. Ο Δήμαρχος Μαραθώνος έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές.
Παρόντες στην τελετή εκτός από τη Δημοτική αρχή Μαραθώνα, ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Αθλητισμού Στ. Δουβής, ο Γεν. Γραμματέας της Ν.Δ. βουλευτής Λευτ. Ζαγορίτης, ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος, οι βουλευτές Ν. Καντερές και Θ. Πάγκαλος, ο Γεν. Γραμ. του ΣΕΓΑΣ Αθ. Βογιατζής, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Κ. Παναγόπουλος, οι Δήμαρχοι: Αμαρουσίου Γ.Πατούλης, Ν.Μάκρης Ιορδ. Λουΐζος, Ν.Ψυχικού Παντ. Χαρακόπος, Γέρακα Αθ. Ζούτσος, οι Πρόεδροι Πικερμίου κ. Θαν. Αδαμόπουλος και Γραμματικού Ν.Κούκης, ο Νομ/κός Σύμβ. Γ.Πλακίτσης, αθλητικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου, ενώ την κινεζική κυβέρνηση εκπροσώπησε αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής την Τσού Μέιφεν, μορφωτική ακόλουθο.
marathonas-kina-4xr.jpg
Ο διεθνής μαραθώνιος της Ξιαμέν ήταν το πρώτο αθλητικό γεγονός της Κίνας που εγκαινίασε έτσι την Ολυμπιακή της Χρονιά 2008.
Μιλώντας στο 1ο ετήσιο Συνέδριο Μαραθωνίων της Κίνας ο Δήμαρχος Σπύρος Ζαγάρης μεταξύ άλλων είπε:
«...Οι δύο χώρες μας έχουν πίσω τους αιώνες πολιτιστικής προσφοράς στην ανθρωπότητα και πλούσια πολιτισμική κληρονομιά. Από σήμερα αποκτούμε έναν ακόμα συνδετικό κρίκο. Την μαραθώνια φλόγα, που εύχομαι να ζεσταίνει πάντα τους μεταξύ μας φιλικούς δεσμούς».
Ο Δήμαρχος της πόλης Ξιαμέν Liu Cigui κατά την υπογραφή διακήρυξης ενδιαφέροντος ευχαρίστησε το Δήμο του Μαραθώνα για την τιμή να είναι η πόλη του, η πρώτη που παραλαμβάνει την μαραθώνια φλόγα από τη γενέτειρα του μαραθωνίου δρόμου και ευχήθηκε για μια στενότερη συνεργασία των δύο πόλεων στο άμεσο μέλλον.
Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού του Δημάρχου ήταν το Πεκίνο, όπου ξεναγήθηκε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και έδωσε συνέντευξη τύπου σε τηλεοπτικό δίκτυο.
Κατά την επιστροφή του, ο Δήμαρχος Μαραθώνος Σπύρος Ζαγάρης έκανε την εξής δήλωση:
«Το ταξίδι αυτό ήταν μια πρώτη δικαίωση του υψηλού στόχου της δημοτικής μας αρχής, να προβάλουμε την πόλη μας διεθνώς, ως γενέτειρας του μαραθωνίου δρόμου. Η μαραθώνια φλόγα μπορεί και θα γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος