Σοβαρά επεισόδια εξελίχθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Μαρκοπούλου, στην αναμέτρηση Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός για την 2η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών η οποία τελικά διακόπηκε, όταν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κουκουλοφόροι με καδρόνια και μολότοφ και επιτέθηκαν προς τους οργανωμένους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από κόσμο και ανάμεσά τους 250 παιδιά Δημοτικού Σχολείου.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα και δημιούργησαν  συγχυση και πανικό και μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. 

Οι αθλήτριες των δύο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο δίχως να φορούν διακριτικά υπό το φόβο νέων επεισοδίων. Η ελληνική ομοσπονδία (ΕΟΠΕ) θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Στο γήπεδο υπήρχε ελλιπής αστυνομική δύναμη, η οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει τα επεισόδια, τα οποία προκάλεσαν οριστική διακοπή του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο πρόεδρος του Μαρκόπουλου, Πάρις Ευαγγελίου δήλωσε: "Είχαμε δημιουργήσει μια μαθητική εξέδρα με 250 ανήλικα παιδάκια που είχαν όλα κόκκινα φανελάκια και τραγουδούσαν. Στο 2-1 μπήκαν χούλιγκανς και πέταξαν κροτίδες, φωτοβολίδες και χτυπούσαν τους οπαδούς του Παναθηναικού με σιδερολοστούς και  καδρόνια. Άντε να ξαναφέρεις αυτά τα παιδάκια στο γήπεδο".

marko-pao3


 

 Ο Δήμος Μαρκοπούλου για τα επεισόδια

Τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, πιστοποιούν την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, με τη βία να εκδηλώνεται σε κάθε είδους συλλογική διαδικασία, είτε αυτή είναι ένα αθλητικό γεγονός, είτε μια δημόσια συνάθροιση. Αν συνυπολογισθεί και η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας, τόσο στην περιοχή μας όσο και στην υπόλοιπη χώρα, τότε μοιάζει, σαν να έχουμε να κάνουμε, με μια κοινωνία υπό διωγμό. 

Γι’ αυτούς που έχουν επιλέξει το δρόμο της τυφλής βίας, δεν έχει καμία σημασία, αν πρόκειται για έναν αγώνα βόλεϊ γυναικών ή αν στις εξέδρες βρίσκονται χίλιοι  φίλαθλοι και ανάμεσά τους διακόσια πενήντα μικρά παιδιά. Σημασία έχει μόνο η σύρραξη, η επίθεση στον αντίπαλο, η ταπείνωσή του και, γιατί όχι, η φυσική εξόντωσή του!  

Είναι προφανές, ότι η οργανωμένη πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της βίας, στο σχολείο, το γήπεδο, το χώρο εργασίας, τον ιδιωτικό βίο και παντού!

Πάντως, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, η αναποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της Πολιτείας γενικότερα, στην αποτροπή επεισοδίων, σαν και αυτών του περασμένου Σαββάτου στο Μαρκόπουλο, σε έναν αγώνα, που λογικά θα έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας! Και μάλιστα τη στιγμή, που τόσο οι αρμόδιοι, όσο και οι «ειδικοί» κομπάζουν για την τεχνογνωσία και την υποδομή που διαθέτουν συγκεκριμένες υπηρεσίες.

 

Θυμίζουμε, ότι την ώρα που έγινε η επίθεση από ογδόντα μαινόμενους χούλιγκαν, στο χώρο του Γηπέδου, δεν υπήρχαν περισσότεροι από οκτώ (8) άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Η εικόνα των δυνάμεων καταστολής, που καταφθάνουν στον εκάστοτε τόπο εγκλήματος, μετά το πέρας μιας σύγκρουσης, είναι πραγματικά τραγική. Εάν λάβουμε υπόψη και το ιδιότυπο καθεστώς προστασίας και ατιμωρησίας που απολαμβάνουν οι οργανωμένες ομάδες «οπαδών», οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της οργανωμένης βίας, δεν είναι ίσως στις προτεραιότητες της Πολιτείας.

Αυτό τουλάχιστον, αποκομίσαμε εμείς στο Μαρκόπουλο, από τα γεγονότα του Σαββάτου!

Επίσης, πριν από τρεις εβδομάδες, ζητήσαμε από την Ελληνική Αστυνομία, τον προγραμματισμό περιπολιών ή τουλάχιστον στάθμευσης για λίγα λεπτά της ομάδας «Δίας», μπροστά από τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, καθώς έχουν παρατηρηθεί κρούσματα επικίνδυνης για την ασφάλεια των μαθητών παραβατικότητας, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής αποχώρησης. 

Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση, αν και ευελπιστούμε, ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του ζητήματος, το αίτημά μας θα εξεταστεί με τη δέουσα  σοβαρότητα!

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίζει να διεκδικεί αυτά που κάθε σύγχρονη κοινωνία θεωρεί αυτονόητα: Την ασφάλεια των μελών της και ειδικότερα των μικρών παιδιών!


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 313 guests και κανένα μέλος