2,500 χρόνια μετά από την Μάχη του Μαραθώνα, η Αθλήτρια Μαρία Πολύζου αναβιώνει τον Δρόμο του Φειδιππίδη ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ 520χλμ. στο πλαίσιο της επετείου από την Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. για να τιμήσει τους προγόνους μας, που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία των Ελλήνων, και για να αναδείξει τον άθλο του ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

 

Η Μαρία Πολύζου, Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού και Πρωταθλήτρια Ελλάδος - κάτοχος του Ρεκόρ Ελλάδοςpolyzou_maria στον Μαραθώνιο Δρόμο θα ξεκινήσει την Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06.00 από την Ακρόπολη και θα τρέξει στα χνάρια του Φειδιππίδη μέχρι τη Σπάρτη 240χλμ. Από εκεί θα επιστρέψει στην Αθήνα και εν συνεχεία θα φτάσει μέχρι τον Τύμβο του Μαραθώνα, διανύοντας μία απόσταση 520 χιλιομέτρων.

 

Με μεγάλη συγκίνηση και αίσθημα υπερηφάνειας, δήλωσε ότι  «η δική μου προσπάθεια δεν θα αποτελέσει ένα μονοσήμαντο αθλητικό γεγονός, αλλά έναν αγώνα ψυχής και ζωής που θα αναδείξει το θρύλο του Φειδιππίδη, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Μάχη του Μαραθώνα. Είναι μία πορεία στην ιστορία με σεβασμό στην Ελλάδα. Δεν φιλοδοξώ η πραγματοποίηση του Φειδιππίδειου Δρόμου να είναι προσωπική μου υπόθεση.

Στην διάρκεια του αγώνα θα τρέχω 18 ώρες περίπου την ημέρα διανύοντας 80 με 90 χιλιόμετρα. Άλλες φορές νύχτα και άλλες μέρα».

 

Με την αναβίωση του Φειδιππίδειου Δρόμου, το ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ του ημεροδρόμου θα σφραγίσει με μοναδικό τρόπο την επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, και θα εξαπλωθεί το μήνυμα της επετείου σε όλο τον κόσμο όπου εκατομμύρια δρομείς - μέσω των 1700 μαραθωνίων που διοργανώνονται κάθε χρόνο - δοξάζουν το όνομα της πόλης του Μαραθώνα.

 

Η Διαδρομή του Φειδιππίδιου δρόμου είναι.:

ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ -

Δευτέρα 26 Ιουλίου, 06:00

Άθήνα - Ιερά Οδός - Αιγάλεω - Χαιδάρι - Δαφνί - Σκαραμαγκάς - Ασπρόπυργος - Ελευσίνα - Ναυπηγεία - Λουτρόπυργος- Νέα Πέραμος - Μέγαρα - Κινέττα - Αγ. Θεώδοροι - Ισθμός - Εργοστάσιο Εξαμίλλια - Διασταύρωση με Δρόμο προς Άργος, Ναύπλιο, Σολωμός, Χιλιομόδι, Αγ. Βασίλειος, Αρχ. Κλεωνές, Αρχ. Νεμέα, Μαλανδρένι, Στέρνα, Λύρκεια, Καπαρέλι, Ανάβαση Αρτεμίσιου Όρου και Κατάβαση (θεωρείται το δυσκολότερο κομμάτι του αγώνα),  Σάγκας, Νεστάνη, παράδρομος Κορίνθου Τριπόλεως (δεξιά πλευρά) Τρίπολη, Τεγέα, (Κερασίτσα - Καμάρι), Δρόμος Τρίπολης - Σπάρτης - Μανθηρέα - Αλεποχώρι -Βουτιάνοι- Κλαδάς - Ευρώτας - ΣΠΑΡΤΗ.

Επιστροφή Αθήνα και από εκεί στο ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 520χλμ. την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, όπου ο Δήμαρχος του Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης θα πραγματοποιήσει επίσημη τελετή προς τιμήν της αθλήτριας.

Να περιμένουμε να την υποδεχθούμε όπως αξίζει και στην ίδια και στην ιστορία.

 

 

Ο Φειδιππίδης και η ιστορία...

 

Το 490 π.Χ όταν οι Αθηναίοι πληροφορήθηκαν τα σχέδια των Περσών να πολιορκήσουν την Αθήνα, ο Στρατηγός Μιλτιάδης λίγο πριν ξεκινήσει τη μεγάλη Μάχη, λέει στον ημεροδρόμο Φειδιππίδη να πάει στην Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια. Ο Φειδιππίδης έφτασε στην Σπάρτη, αλλά οι Σπαρτιάτες αρνήθηκαν την βοήθεια, λόγω ότι το φεγγάρι δεν feidipidisήταν στη γέμισή του. Ο Φειδιππίδης επέστρεψε στην Αθήνα και από εκεί στο Πεδίο της Μάχης για να ανακοινώσει τα νέα από την Σπάρτη. Ο Μιλτιάδης ξεκίνησε την Μάχη με το Νικηφόρο για τους Έλληνες αποτέλεσμα.

Η μάχη του Μαραθώνα υπήρξε το ενδοξότερο γεγονός της Αθηναϊκής ιστορίας και οι Αθηναίοι δεν έπαυσαν ποτέ να τιμούν τη μάχη και τους 192 πεσόντες Αθηναίους με γιορτές και επισκέψεις στον τύμβο. Οι Ιστορικοί συγκλίνουν στο ότι εάν δεν υπήρχε η νίκη των Ελλήνων εναντίων των Περσών στην Μάχη του Μαραθώνα η πορεία του κόσμου θα ήταν διαφορετική.

Μετά την Νίκη θεμελιώθηκε η Δημοκρατία και αναπτύχθηκε ο Χρυσός Αιώνας του Περικλέους με τον Παρθενώνα, τις τέχνες την ποίηση, τον αθλητισμό και τα υψηλά ιδεώδη.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος