1η θέση το σκάφος GIORGIO - FURUNO με κυβερνήτη τον Π. ΣΚΙΑΘΙΤΗ

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας διοργάνωσε φέτος για 21η χρονιά τον αγώνα Ιστιοφόρων Σκαφών Ανοιχτής θαλάσσης με την ονομασία “ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ 2023” στον οποίο συμμετείχαν 215 ιστιοπλόοι από 40 ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Ο παράκτιος αυτός αγώνας συµπεριλαµβάνεται στο επίσηµο πρόγραµµα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας.

Πρόκειται για έναν πολύ τεχνικό αγώνα, κατά τον οποίον τα πληρώµατα απαιτείται να δώσουν σηµασία στις λεπτοµέρειες και να κινηθούν γρήγορα, καθώς η σύντοµη διάρκειά του δεν αφήνει περιθώρια διόρθωσης λαθών.

Η πρωτοτυπία και ο στόχος του αγώνα είναι η ολοκλήρωση συγκεκριμένης διαδρομής υπό μορφή τρίγωνου στον κόλπο της Βούλας αλλά και τα χιουμοριστικά βραβεία που περιμένουν τους νικητές.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου λοιπόν δόθηκε εκκίνηση στις 11.00 το πρωί µε ήπιες καιρικές συνθήκες.

Οι νικητές του αγώνα ήταν:

Κατηγορία ORC Sport

1η θέση το σκάφος

GIORGIO - FURUNO με κυβερνήτη τον Π. ΣΚΙΑΘΙΤΗ

2η θέση το σκάφος ADRA DOCULAND με κυβερνήτη τον Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ

3η θέση το σκάφος APNEA με κυβερνήτη τον Ι. ΠΗΛΙΧΟ

Κατηγορία ORC Performance

1η θέση το IRONFX με κυβερνήτη τον Ν. ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΥ

2η θέση το σκ. JOLLY με κυβερνήτη τον Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

3η θέση το σκ. PETE με κυβερνήτη τον Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

Ο πρώτος νικητής βραβεύτηκε με το επαµειβόµενο κύπελλο “ΓΟΥΡΟΥΝΙ” και με βάση την παράδοση, από την οποία ο αγώνας πήρε και την ονομασία του, μοιράστηκε με τον δεύτερο και τρίτο νικητή για έπαθλο καλοψηµένα γουρουνόπουλα.

Μετά τη λήξη του αγώνα, τα πληρώµατα βγήκαν στη στεριά, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο.Βούλας όπου και ξεκίνησε ο εορτασμός. Όλα τα εδέσματα παρασκευάστηκαν με την φροντίδα και την επιμέλεια μελών του Ομίλου που προετοιμάζονταν αρκετές ημέρες πριν τον αγώνα. Εδέσματα, ποτά, μουσική, χορός και   καλή διάθεση κράτησαν τους συμμετέχοντες ιστιοπλόους στο ΝΑΟΒούλας μέχρι τη Δύση του ηλίου.

Λίγα λόγια για την ιστορία του αγώνα

Τον Οκτώβρη του 2001 πέντε κυβερνήτες σκαφών του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας αποφάσισαν να αναμετρηθούν σε έναν αυτοσχέδιο αγώνα τριγώνου γύρω από τις βραχονησίδες του κόλπου της Βούλας. Μετά το τέλος του αγώνα, συμφωνήθηκε να παραγγελθεί φαγητό για όλα τα πληρώματα και ο 1ος νικητής να μην πληρώσει. Όλα τα πληρώματα πέρασαν καλά με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να επαναλάβουν αυτή τη συμφωνία καλώντας μάλιστα να συμμετέχουν και επιπλέον σκάφη από γειτονικούς ομίλους. Μετά από 3 χρόνια αυξήθηκε το ενδιαφέρον, οι συμμετοχές έγιναν περισσότερες και ακολούθησε εισήγηση για την ονομασία του αγώνα και την θέσπιση πλέον να είναι το βραβείο, τι άλλο, από Γουρουνόπουλο. Η συνέχεια δόθηκε, όταν το 2011 ο αγώνας πέρασε στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Από τότε στον αγώνα Γουρουνόπουλο συμμετέχουν αγωνιστικά σκάφη όλων των Ομίλων.

Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ν.Α.Ο.Β. Ιωάννα Βαμβακάρη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 guests και κανένα μέλος