Ισχυρός κρίκος η Περιφέρεια Αττικής

Η αναβάθμιση και αξιοποίηση, αλλά και οι νέες κατασκευές και ανακατασκευές για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Αττικής ανακοινώθηκαν  από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής, Υπουργών, κυβερνητικών στελεχών, αθλητών και παραγόντων του αθλητισμού. Στην παρουσίαση η οποία έγινε στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ έγινε εκτενής αναφορά στο Πρόγραμμα Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής, με όσα έργα έχουν έως τώρα υλοποιηθεί, καθώς και σε εκείνα που άμεσα θα πραγματοποιηθούν, για να «ξαναλάμψουν όπως το 2004».

Στην εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αξιοποίησης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Πρωταθλητές, αθλητικούς παράγοντες, εργαζομένους του ΟΑΚΑ, εκπροσώπους των επενδυτών και αθλούμενους στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, ενώ οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης παρουσίασαν μια σύντομη επίδειξη των ικανοτήτων τους στην κεντρική πισίνα.

 

Ισχυρός κρίκος η Περιφέρεια Αττικής

 Με αφορμή την εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του «καθώς στο πρόγραμμα αναβάθμισης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί έναν ισχυρό κρίκο.  Υπογράμμισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία,  με τον αρμόδιο Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη,  και με τους δημάρχους και τους αρμόδιους αθλητικούς παράγοντες.

Αναφέρθηκε ότι ήδη υπογράψει για τη χρηματοδότηση με 5.847.840,00€ (συν ΦΠΑ) έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και   η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει με δεκάδες εκατομμύρια στην αναβάθμιση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ειδική αναφορά έκανε μεταξύ άλλων:

·      Στη χρηματοδότηση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια,

·      Στο παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας-Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, που θα δώσει σε αθλητές ΑμεΑ τη δυνατότητα να ασκούνται σε ένα αξιοπρεπές, πλήρως λειτουργικό περιβάλλον

·      Στο κλειστό γήπεδο της Ν. Σμύρνης

·      Στο κλειστό γήπεδο Καπαγέρωφ στον Πειραιά

·      Στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης,

·      Στα κολυμβητήρια Ν. Μάκρης και Μαραθώνα,

«Στην Περιφέρεια Αττικής, σημείωσε ο Γ. Πατούλης, σε συνεργασία με τον κ. Αυγενάκη, τους δημάρχους και όλους τους αρμόδιους φορείς, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, για την αναβάθμιση ή την εξ αρχής δημιουργία μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Χώροι εμβληματικοί, που για χρόνια έμεναν κλειστοί ή τελούσαν υπό απόλυτη υποβάθμιση, αποκτούν νέα πνοή και αποδίδονται στην κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, αξιοπρεπείς συνθήκες προπόνησης, ενώ παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαύσει τη χαρά της άσκησης και να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει μια μητρόπολη αθλητισμού και να φιλοξενεί παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις, σε σύγχρονες υποδομές και με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τη διαμονή και μετακίνηση των συμμετεχόντων. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων στην Αττική μας, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την προβολή της στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι».


Μεταξύ άλλων παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, Βουλευτές, Δήμαρχοι των περιοχών με Ολυμπιακά Ακίνητα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας, Αντιδήμαρχοι, πλήθος Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, πρωταθλητών και αθλητών, πρόεδροι και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και πολλά άλλα μέλη της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 198 guests και κανένα μέλος