καλύπτει 1,9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο

Ολοκληρώθηκε ο τριαθλικός αγώνας, IRONMAN® 70.3.Vouliagmeni, Greece, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1600 αθλητών από 65 χώρες, οι οποίοι κάλυψαν 1,9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο.

Η διοργάνωση -όπως σημειώνει ο Δήμος 3Β που ήταν και διοργανωτής, ήταν υψηλού επιπέδου και ο αγώνας συναρπαστικός!

Στο φετινό αγώνα συμμετείχαν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι «IRON BROTHERS», δύο αδέρφια από την Πορτογαλία, ο Pedro και ο Miguel. Ο Pedro πάσχει από εγκεφαλική παράλυση ενώ ο Miguel είναι αρτιμελής και μαζί ολοκλήρωσαν τον αγώνα σε χρόνο 06:53:37, καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες θεατές στέλνοντας προς όλους ένα ισχυρό μήνυμα δύναμης ψυχής και αδερφικής αγάπης ικανής να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.  

Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα, ο Παναγιώτης Πολύζος θριάμβευσε στους άνδρες με χρόνο 04:08:53, ενώ δεύτερος ήταν ο Φίλιππος Βόκος και τρίτος αναδείχθηκε ο Dean Hanwell.

Στις γυναίκες η Lola Bachet κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 04:25:25 και ακολούθησε η Κωνσταντίνα – Νάντια Σιντζανάκη ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Alexandra Imre.

Η τριαθλητική κοινότητα των γυναικών στην Ελλάδα αυξάνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Οι τρεις πρώτες μας Ελληνίδες γυναίκες είναι η Κωνσταντίνα – Νάντια Σιντζανάκη που ήταν εξαιρετική, τερματίζοντας με χρόνο 04:40:13. Δεύτερη με χρόνο 4:51:42 τερμάτισε η Αγγελική Μαρλαγκούτσου, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε η Ευστρατία Παπαδοπούλου που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 04:58:30.

Ταχύτερος αθλητής της ημέρας αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, ο νεαρός υπεραθλητής από τη Μυτιλήνη ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα εκτός συναγωνισμού (καθώς είναι επαγγελματίας αθλητής) με στόχο να βιώσει και να δοκιμάσει τα όρια του στο τρίαθλο με εκπληκτικό χρόνο, 03:47:01.

Κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων στους διακριθέντες, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στους αθλητές και στις αθλήτριες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ολοκλήρωση του αγώνα με επιτυχία, υψηλές επιδόσεις και χωρίς κανέναν σοβαρό τραυματισμό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συντέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία, τους αγωνιζόμενους, τους εκατοντάδες εθελοντές, την οργάνωση Polygreen που συνεργάστηκε για να είναι ο αγώνας μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τους συνδιοργανωτές και εμπνευστές του αγώνα, την ΕΥ ΖΗΝ Greece για την άριστη συνεργασία».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσω ότι το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece από του χρόνου θα γίνεται με άλλο αέρα. Γιατί πλέον η Ελλάδα έχει Ομοσπονδία Τριάθλου με πρόεδρο τον Χρήστο Γείτονα. Επομένως αυτό το ιδιαίτερο άθλημα θα αναπτυχθεί σωστά στην χώρα μας και οργανωμένα. Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές, στους εθελοντές και στην διοργάνωση».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος