Ένας αγώνας 600 ν.μ., χωρίς σταθμό! Η εκκίνηση και ο τερματισμός στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. 

Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζει η Αττική, μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των ιστιοπλοϊκών αγώνων «AEGEAN 600» 2022. Οι αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και της Περιφέρειας Αττικής, έχουν τη θεσμική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε Σάββατο βράδυ στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο, παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κ.α, Τον Γ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ι. Μαραγκουδάκης.

Στο χαιρετισμό του ο Γ. Πατούλης καλωσόρισε με θέρμη τις Αθλήτριες και τους Αθλητές που συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί στα μαγευτικά νερά του Αιγαίου Πελάγους.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής και τουριστικής ταυτότητας της Αττικής μας, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο ένα από τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που είναι τα μοναδικά νερά της. Αυτό είναι και το όραμά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας για την Αττική μας. Να την καταστήσουμε ένα δημοφιλή τουριστικό και αθλητικό προορισμό, ελκυστικό και σύγχρονο» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο θαλάσσιος τουρισμός. Στην Περιφέρεια Αττικής πιστεύουμε ισχυρά στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού. Η Αττική και η χώρα μας μέσα από αυτή τη διοργάνωση αποδεικνύει ότι μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα στα οποία λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι ιστιοπλόοι της ανοικτής θάλασσας από όλο τον κόσμο. Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα συνυφασμένο με την Ελλάδα και η όλη διοργάνωση θα αναδείξει τη μοναδικότητα του Αιγαίου Πελάγους ως ιστιοπλοϊκού στίβου» υπογράμμισε και αφού συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή, ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία.

AEGEAN 600

Ο κορυφαίος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θάλασσας της Ελλάδος «AEGEAΝ 600», πραγματοποιείται φέτος με τη συμμετοχή superyachts, trimaran, catamaran και άλλων εντυπωσιακών ιστιοπλοϊκών σκαφών από 13 χώρες (Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Ελβετία, Νήσοι Κέιμαν και Ελλάδα).

Πρόκειται για έναν αγώνα 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς σταθμό, που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Τα ιστιοφόρα θα ακολουθήσουν πορεία προς τη Μήλο, θα περάσουν από την Καλντέρα της Σαντορίνης, θα συνεχίσουν νοτιότερα προς την Κάσο, και αφού αφήσουν αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσουν σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Πάτμο, θα διασχίσουν το απρόβλεπτο Ικάριο Πέλαγος, θα πλεύσουν ανάμεσα σε Μύκονο και Δήλο και, αφού περάσουν, από Γυάρο και Κέα θα τερματίσουν στο Σούνιο. Η συνολική απόσταση είναι, περίπου, 605 ν.μ. και η διαδρομή είναι σχεδιασμένη «από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους» με στόχο να προβάλλει και να διαφημίσει τον ελληνικό ιστιοπλοϊκό στίβο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 368 guests και κανένα μέλος