Η Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς» με έδρα το δήμο Παλλήνης (Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη) ιδρύθηκε το 1996 με στόχο να υπηρετεί τον κλασσικό αθλητισμό και να καλλιεργεί στους νέους την ευγενή άμμιλα και το «ευ αγωνίζεσθαι». Έχουν περάσει 25 χρόνια από την πρώτη προπόνηση και ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ έχει «γαλουχήσει» σχεδόν 10.000 νέους και νέες στις αξίες της άθλησης.

Οι αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΑΜΕΙΝΙΑΣ Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ» διοργανώνονται αδιαλείπτως από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του σωματείου μας, - εκτός από την διετία του 2020 -2021 λόγω πανδημίας- και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά δρώμενα στίβου, που διοργανώνονται από ένα σωματείο.

Μέχρι τώρα, στους εν λόγω αγώνες έχουν αγωνισθεί αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου, περισσότερων από 120 αθλητικών συλλόγων, όχι μόνο της Αθήνας - Αττικής, αλλά και πέραν των 20 περιοχών από Στερεά, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Κυκλάδες, Ιόνια, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Η αξία του ενδιαφέροντος και του επιπέδου των εν λόγω αγώνων, καταδεικνύεται κάθε φορά, από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχής, κοντά στους 1000 αθλητές και αθλήτριες σχεδόν 80 σωματείων της χώρας. Στην φετινή χρονιά, οι αγώνες αυτοί είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και αποτελούν «αγώνες κριτήριο» επίτευξης ορίων για διεθνείς διοργανώσεις.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 guests και κανένα μέλος