Σε μια ακόμη καινοτομία προχώρησε ο Δήμος Παλλήνης, εφαρμόζοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Οικογενειακού Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται, από τις αρχές Ιανουαρίου, με την συμμετοχή εκατοντάδων γονέων και παιδιών. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ο κοινός ποιοτικός χρόνος άσκησης, στα μέλη των οικογενειών που συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου.

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε πρώτο, δεύτερο και τρίτο Σαββατοκύριακο, κάθε μήνα, στο 1ο, στο 4ο και στο 5ο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται. Πληροφορίες δίνονται από τους ΚΦΑ των τμημάτων και τις γραμματείες των αθλητικών κέντρων.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αθλήματα του Μπάσκετ και του Βόλεϊ, ενώ θα επεκταθεί και στο Ποδόσφαιρο, στον Στίβο και στο Τένις.

Ο Δήμος Παλλήνης προχώρησε στην υλοποίηση του Προγράμματος Οικογενειακού Αθλητισμού, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, μέσω ερωτηματολογίων από τους συμμετέχοντες στα πιστοποιημένα με ISO, αθλητικά προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου (ΚΕΑΠΠΔΠ).

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, προκύπτει ότι περίπου το 60% των συμμετεχόντων επιθυμεί να ασκείται με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του (παιδιά, πατέρας, μητέρα).

Επίσης, φαίνεται ότι οι γονείς ασκούνται περιοδικά (1 έως 3 μήνες το χρόνο), με το ποσοστό του πατέρα ή της μητέρας που ασκείται να είναι ιδιαίτερα χαμηλό (περίπου 25%), ενώ από την άλλη πλευρά τα παιδιά τους ασκούνται για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 10 μήνες το χρόνο) και σε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό 75%.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στο Δήμο Παλλήνης, η συμμετοχή των γονέων είναι σημαντικά χαμηλότερη έναντι των παιδιών τους. Αυτό το στοιχείο είναι ένας ιδιαίτερα αρνητικός παράγοντας για την υιοθέτηση από τα παιδιά της άσκησης ως τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος, γονείς και παιδιά, προτρέπονται να συμμετέχουν σε δραστηριότητες με την ακόλουθη μορφή:

1. ο γονιός με το παιδί του εκτελούν κοινές ασκήσεις σε ζευγάρια,

2. το παιδί και ο γονιός εκτελούν συναγωνιστικές ασκήσεις,

3. ο γονιός με το παιδί του εκτελούν συναγωνιστικές ασκήσεις προς άλλα ζευγάρια γονιού-παιδιού,

4. ο γονιός με το παιδί του συμμετέχουν στην ίδια ομάδα στο πλαίσιο εσωτερικού πρωταθλήματος με στόχο την ευγενή άμιλλα και το συναγωνισμό,

5. ο γονιός με το παιδί του συμμετέχουν σε αντίπαλες ομάδες στο πλαίσιο εσωτερικού πρωταθλήματος με στόχο την ευγενή άμιλλα και το συναγωνισμό.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος