Η κωπηλασία έγραψε χρυσές σελίδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 στη Σαρασότα των ΗΠΑ.

Χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια γέμισαν οι αθλητές και οι αθλήτριες επιστρέφοντας στην Ελλάδα, που την δόξασαν και την κατέταξαν στην 4η θέση στον πίνακα των μεταλλίων αφήνοντας πίσω δυνατές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Ολλανδία.

Χρυσές οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες για πρώτη φορά στην κατηγορία Κ23 στη δίκωπο κοριτσιών αναδείχθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στις ΗΠΑ οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, που τερμάτισαν σε 7.11.67 και άφησαν στη δεύτερη θέση τη Ν. Αφρική με 7.16.24 και στην τρίτη τη Ρωσία με 7.18.35.

Να σημειωθεί ότι οι δύο αθλήτριες από τη Θεσσαλονίκη είναι αήττητες ως πλήρωμα και πλέον έχουν φτάσει τα τέσσερα χρυσά μέσα σε ένα χρόνο, αφού ήταν πρώτες στο Παγκόσμιο εφήβων του 2018, στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2018 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων πέρυσι στο Μπουένος Αϊρες.

Χρυσές και οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου

Aκολούθησαν επίσης η Αννέτα Κυρίδου και η Δήμητρα Τσαμοπούλου κατακτώντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα -23 ετών στο διπλό σκιφ.

Οι δύο νεαρές κωπηλάτριες, ύστερα από ένα δύσκολο αγώνα, τερμάτισαν σε χρόνο 7.04.20, άφησαν στη δεύτερη θέση το πλήρωμα της Αυστραλίας (7.07.77) και στην τρίτη την ομάδα της Ουγγαρίας με 7.11.68.

«Ήταν μια πραγματικά σκληρή κούρσα για μας αλλά ήρθαμε για να πάρουμε το χρυσό για το οποίο ετοιμαζόμασταν όλο το χρόνο. Ήταν πολύ δύσκολο ως την τελευταία κουπιά αλλά τα καταφέραμε», είπε η Αννέτα Κυρίδου.

Η Δήμητρα Τσαμοπούλου είναι Βουλιώτισσα και οι γονείς της είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι. Ευχόμαστε πρωτιά και στους Ολυμπιακούς!

Ασημένιο ο Στέφανος Ντούσκος

Μετά από μια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ αγοριών. Ο Στ. Ντούσκος, ξεκίνησε πολύ δυνατά και πέρασε πρώτος στα 500 και τα 1000μ. Στη συνέχεια ο Γερμανός Βέμπερ έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να πέσει πρώτος στον τερματισμό σε χρόνο 6.54.59 αφήνοντας στη 2η θέση τον Στέφανο που τερμάτισε σε 6.56.15 ενώ σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε τρίτος με 6.56.22 ο Νορβηγός Ζουέλ.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος