Ο εκπαιδευτής της, “Τριπλής Αρμονίας”, Θανάσης Γκίκας, ήταν ένας από τους Έλληνες αθλητές που θριάμβευσαν στο 4ο Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών του Χονγκ Κονγκ, που έγινε από τις 3-8 Μαρτίου σε μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις των Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών και με μεγάλη συμμετοχή διαγωνιζομένων από όλο τον κόσμο...

Καλύτερη αναδείχθηκε η Ελληνική Ομάδα

στο 4ο Διεθνές πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών


Ο εκπαιδευτής της, “Τριπλής Αρμονίας”, Θανάσης Γκίκας, ήταν ένας από τους Έλληνες αθλητές που θριάμβευσαν στο 4ο Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών του Χονγκ Κονγκ, που έγινε από τις 3-8 Μαρτίου σε μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις των Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών και με μεγάλη συμμετοχή διαγωνιζομένων από όλο τον κόσμο. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 147 σύλλογοι, οργανώσεις και σχολές Πολεμικών Τεχνών από χώρες απ’ όλο το κόσμο και από 23 διαφορετικούς νομούς και επαρχίες της Κίνας. Περισσότεροι από χίλιοι αθλητές διαγωνίστηκαν σε ατομικά, δύο ατόμων και ομαδικά αγωνίσματα, όχι μόνο στο μοντέρνο και στο παραδοσιακό Γου Σου αλλά και σε κατηγορίες άλλων Πολεμικών Τεχνών όπως Τάε Κβον Ντο, Καράτε, Τζούντο και Κέντο.

kounk-fou.jpgΟι έξι Έλληνες πολυπρωταθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση εκπροσωπούσαν το Σύνδεσμο Κινέζικο Κουνγκ Φου Ελλάδας Τανγκ, που καλλιεργεί το Κινέζικο Κουνγκ Φου στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια. Ιδρυτής και διευθύνων εκπαιδευτής του Συνδέσμου είναι ο Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ, που ήταν και ο προπονητής της Ελληνικής ομάδας που τη συνόδευσε στο μεγάλο πρωτάθλημα. Οι έξι Έλληνες που συμμετείχαν ήταν: η Μπιτσικόκου Τζούλη (κάτοχος ενός χρυσού και ενός ασημένιου μεταλλίου από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου του 2006), ο εκπαιδευτής Παναγόπουλος Κυριάκος, ο Παναγόπουλος Λεωνίδας, η Παναγοπούλου Ευγενία, ο Τούντας Παναγιώτης και ο εκπαιδευτής Γκίκας Θανάσης από το Σύλλογο Κουνγκ Φου «Η Τριπλή Αρμονία» της Βούλας.

Οι έξι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν συνολικά 15 χρυσά μετάλλια, αγωνιζόμενοι σε διαφορετικές κατηγορίες του παραδοσιακού Γου Σου. Η ελληνική ομάδα ανακηρύχθηκε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ο Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ αναγνωρίστηκε σαν ο καλύτερος προπονητής και του απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο προπονητή.


Θρίαμβος του Θανάση Γκίκαgkikas.jpg

Ο εκπαιδευτής Θανάσης Γκίκας κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια, στις φόρμες άδειων χεριών και στα όπλα του παραδοσιακού Γου Σου και παρά τα πενήντα πέντε του χρόνια, ανακηρύχθηκε ο καλύτερος αθλητής της κατηγορίας του, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία. Μαθητής του Δασκάλου Παναγιώτη Δήμα της Τριπλής Αρμονίας, ο Θανάσης Γκίκας ασχολείται ήδη μια δεκαετία με τις Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες και συγκεκριμένα με το Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου σαν κύριο στυλ, ενώ εκπαιδεύεται και στο Τσεν Τάϊ Τσι από το δάσκαλό του. Κατακτώντας το βαθμό του εκπαιδευτή του Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου το 2007, ο Γκίκας Θανάσης είναι από τότε ο υπεύθυνος εκπαιδευτής του Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου του συλλόγου της Βούλας.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος