Ξέχασε τους πρώτους παλιούς και μεγάλους αθλητές!

 

Τα 120 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε ο ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) (1.12.17) παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αθλητές του, καθώς επίσης και φορείς που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί σε όλες τις δραστηριότητές του, στη σκηνή του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), όπου το 1897 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, που καθόρισε την ύπαρξη της ομοσπονδίας.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 11 Σωματεία που συμμετείχαν στην ίδρυση της ομοσπονδίας και συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Ομοσπονδία βράβευσε παράγοντες του αθλητισμού και της πολιτείας:

Τον Υφ. Αθλητισμού - Το Υπουργείο Παιδείας - την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή - την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού - τους αθλητικούς συντάκτες.

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK

Ξέχασε τους πρώτους παλιούς και μεγάλους αθλητές!

Βρέθηκα απόψε στην εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ για τα 120 χρόνια του, εκτός των θετικών της εκδήλωσης, πραγματικά μου έκανε αρνητική εντύπωση η απουσία αφενός - από το ντοκυμανταίρ - ότι ο Μεσσηνιακός ήταν το πρώτο ελληνικό Αθλητικό Σωματείο (έτος ίδρυσης 1888) και δεν αναφέρθηκε. Και όλα ήταν γύρω από τον Πανελλήνιο και τον Πναιώνιο... και αφτέρου η μη αναφορά σε ονόματα όπως:

Νίκος Γεωργόπουλος που ήταν παρών σε πολλά πανελλήνια ρεκόρ στα 100- και 200 μ.

Βασίλειος Παπαδημητρίου πρωταθλητής Ευρώπης, ύψος

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος πρωταθλητής Ευρώπης, 1500

Νίκος Ρεγκούκος ο πρώτος Ελληνας που κατέβασε τα 50’’ στα 400 μέτρα

Κώστας Φιλιππίδης παγκόσμιος πρωταθλητής επί κοντό

Λάμπρος Παπακώστας παγκόσμιος πρωταθλητής, ύψος

Νίκη Ξάνθου, Λουίς Τσατούμας και πολλοί άλλοι.

Στράτος Μολυβάς (παρ’ ότι ήταν αντίπαλός μου) πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ από το 1986 έως το 1996.

Πάντως η ιστορία γράφεται στους στίβους... και όχι στις δημόσιες σχέσεις.

Μπάμπης Βακαλόπουλος

Χάθηκε μια σπάνια ευκαιρία...

Μια σπάνια ευκαιρία χάθηκε απόψε το βράδυ στη γιορτή για τα 120 χρόνια του ΣΕΓΑΣ. Και το λέω αυτό γιατί ήταν ίσως η μοναδική ευκαιρία να λεχθούν κάποιες αλήθειες που αποφεύγονται συστηματικά από όλα τα αστικά κόμματα και τους οπαδούς τους. Κρίμα, και το κακό είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο χωρίς να υπάρχει ίχνος ελπίδας για κάτι καλύτερο. Αυτό φάνηκε κα από τον πρόχειρο τρόπο της οργάνωσης, από το βίντεο, και κυρίως από αυτά που ειπώθηκαν από τους διακεκριμένους μας πρωταθλητές.

Π.χ. το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ήταν μοναδική ευκαιρία μια και όλοι σχεδόν είναι καθηγητές Γυμναστικής να θυμίσουν, ότι από το1833 μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν έβαλε στο σχολείο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Μια Ομοσπονδία με το κύρος που θα έπρεπε να έχει ο ΣΕΓΑΣ δεν θα έπρεπε να έχει λόγο για όλο τον αθλητισμό μια και ο κλασσικός αθλητισμός είναι η μήτρα του αθλητισμού.

Αυτό που με λύπησε επίσης προσωπικά, ήταν η συμπεριφορά των πρωταθλητών μας... Τί κρίμα για την όμορφη ιστορία της χώρας μας...

Νίκος Γεωργόπουλος

Πατριωτικός παλμός...

Σωστός, διορατικός, ανιδιοτελής, γιατί έχει νοιώσει το σωστό πατριωτικό παλμό του ελληνικού φίλαθλου κοινού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όταν χιλιάδες λαού, σαν μια φωνή συνόδευε και παρότρυνε τον Έλληνα αθλητή στην προσπάθειά του... με την ιαχή ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, όπου νόμιζε κανείς ότι ραγίζουν τα μάρμαρα των κερκίδων του Σταδίου.

Αναφέρομαι στο Νίκο Γεωργόπουλο και σε όλους τους Έλληνες Πρωταθλητές σαν κι αυτόν...

Πρέπει όμως κάθε Έλληνας να έχει ζήσει... να έχει παρακολουθήσει αυτή την υπερβατική συλλογική κατάσταση για να νιώσει την προσπάθεια και το δώσιμο ψυχής του Έλληνα πρωταθλητή του κλασσικού αθλητισμού, που εκείνη τη στιγμή δεν βάζει πρώτα τον εαυτό του, αλλά τα εθνικά χρώματα της Πατρίδας του.

Ελευθέριος Τζιραρκας

σ.σ. Ενας ατέλειωτος κατάλογος δικαίων σχολίων...

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος