Από την Πάτμο στηΝίσυρο και από τη Νίσυρο στη Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεθνείς ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης “Αιγαίο Regata που έχουν θεσμοθετηθεί και οργανώνονται κάθε χρόνο τα τελευταία 16 χρόνια. Ξεκίνησαν από τη νήσο Πάτμο, την Κυριακή 20 Αυγούστου, με πρώτο προορισμό τη νήσο Αστυπάλαια.

Δεύτερο σκέλος είναι η Αστυπάλαια - Νίσυρος και τερματισμός στο όμορφο νησί τη Ρόδο, το Σάββατο 26 Αυγούστου.

Το αυγουστιάτικο μελτέμι στάθηκε σύμμαχος στα σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta και άνοιξαν πανιά το πρωί της Τρίτης για τη δεύτερη διαδρομή, από την Αστυπάλαια για τη Νίσυρο, 40 ναυτικά μίλια.

afroesaΗ προετοιμασία για την εκκίνηση στο σκάφος Αφρόεσα του ΝΑΟΒ.

Ο άνεμος, βόρειος και βορειοδυτικός, ευνόησε τα πληρώματα για γρήγορες κούρσες, που την ευχαριστήθηκαν όλοι οι ιστιοπλόοι.

Στην κατηγορία ΙRC πρώτο τερμάτισε το "ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ" του Γιώργου Αυγερινού, αφήνοντας πίσω του τα δύο τουρκικά σκάφη, το "MATRAK II" με κυβερνήτη τον Orhan Ozdas και το "SHAK SHUKA" με κυβερνήτη τον Hasan Utku Çetiner.

Στα σκάφη ΟRC CLUB, την πρώτη θέση πήρε το σκάφος από την Κρήτη "SIMERA" του Γιώργου Καμπιτάκη, ακολούθησε το "DRAGON" του Γιάννη Μυτακίδη και στην τρίτη θέση ήταν το "ΜOUSMOULO" από τη Ρόδο, με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη.

Στην κατηγορία ORCi, πρώτο και πάλι ήταν το σκάφος "BLACK JACK-STATUS MARITIME" με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Παναγώτη Μάντη, που αγωνίζεται μαζί με τον επίσης Ολυμπιονίκη, Παύλο Καγιαλή, δείχνοντας ότι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης. Επόμενο το σκάφος "ΤΑΜUMΜ" με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατιγιαννίδη και τρίτο το "ΑΕLLΑ" με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 534 επισκέπτες και κανένα μέλος