στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, το 1ο Λύκειο Βούλας επικράτησε με 52-48 του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κατακτώντας το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα κοριτσιών. Η τελική φάση του Πρωταθλήματος διεξαγόταν στη Λεμεσό χθες και σήμερα όπου η ομάδα της Βούλας νίκησε στον ημιτελικό το 5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου με σκορ 69-45 και έτσι προκρίθηκε στο σημερινό τελικό που την οδήγησε στη μεγάλη νίκη και τη μοναδική διάκριση για τον αθλητισμό στην πόλη μας.

Η σύνθεση της ομάδας

Μαρία Αναστασόπουλου, Αλεξάνδρα Δανδουλάκη, Σαβίνα Καραλή, Ζωή Κορρέ, Ελευθερία Μαγγίνα, Χριστίνα Μαργαρίτη, Βαρβάρα Μυλωνάκη, Μαρία Παυλινέρη, Ιβάνα Ράτσα

Δήμητρα Συγγρού, Γεωργία Τσιχλάκη, Ιωάννα Χατζηβασιλείου

Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη σε διάταξη box and one, με την Κατερίνα Τσινέκε να ακολουθεί παντού την Ιβάνα Ράτσα, και τις άλλες τέσσερις παίκτριες σε άμυνα ζώνης, είχε ως στόχο να αποσυντονίσει το μεγάλο επιθετικό όπλο της Βούλας, κάτι το οποίο κατάφερε σε μεγαλο βαθμό. Τα 30(!) όμως επιθετικά ριμπάουντ που πήρε το Λύκειο της Βούλας ήταν το κλειδί της αναμέτρησης, καθώς πέτυχαν παραπάνω από τους μισούς τους πόντους από δεύτερες ή και τρίτες επιθέσεις.

Μπορεί η Ράτσα να πέτυχε 16 πόντους, αλλά η Βαρβάρα Μυλωνάκη με κρίσιμους πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο κράταγε την ομάδα της μπροστά στο σκορ. Από την ομάδα της Θεσσσαλονίκης, οι αδερφές Τσινέκε είχαν για ακόμα μία φορά σπουδαία απόδοση.

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 21-36, 31-40, 48-52

1ο Λύκειο Βούλας: Χατζηβασιλείου 6 (10ρ.), Μαγγίνα 3, Κορρέ, Τσιχλάκη 7 (1), Ράτσα 16 (2τρ., 15ρ.), Κάραλη 5 (1), Αναστασοπούλου 6, Μυλωνάκη 9 (1).

Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης: Παπαδοπούλου 2, Τσινέκε Ε. 15, Τσινέκε Κ. 15 (2), Κατσαμούρη 3, Βαντσιούρη 5 (1), Γρίτζαλη 3, Δαιμονάκου, Μπουντούκα 5 (10ρ.)

O Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε:

«Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια του 1ου Λυκείου Βούλας για τη μεγάλη νίκη τους. Για μία ακόμα φορά η πόλη μας ακούγεται στο πανελλήνιο εξ αιτίας των αθλητικών διακρίσεων της νεολαίας μας η οποία μας πλημμυρίζει πάλι με υπερηφάνεια. Θέλω να συγχαρώ κάθε μία ξεχωριστά τις παίχτριες της ομάδας, τον προπονητή τους, Γιάννη Παπαϊωάννου και όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και να προτρέψω όλα τα νέα παιδιά της πόλης μας να παραδειγματιστούν απ’ αυτή τη διάκριση και να γεμίσουν τα γήπεδα μας».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 guests και κανένα μέλος