2 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα

 

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας 1.500 σημεία μέσα σε 1 μέρα!

Για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, πάσης φύσεως σύλλογοι, αθλητικά σωματεία.

 

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
Εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση
 
 

Ο Δήμος Κρωπίας σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το ΝΠΔΔ Σφηττός, στα πλαίσια του Lets do it in Greece, την Κυριακή 2 Απριλίου, καθαρίζουν τις παραλίες Αγίας Μαρίνας, Λουμπάρδας, Αγίου Δημητρίου, με προσυγκέντρωση, το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Κρωπίας, στη συμβολή της Λεωφ. Αγίας Μαρίνας και Ηφαίστου, 10:30π.μ.

Δημοτικό λεωφορείο θα εκτελέσει δρομολόγιο από τις 10 το πρωί με στάσεις, από την Πλ.Ελευθερίας-Δημαρχείο Κρωπίας προς το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και από εκεί προς τις παραλίες του Κορωπίου.

Η δράση περιλαμβάνει ενημέρωση για τα συστήματα ανακύκλωσης που λειτουργούν, το εργοστάσιο Ανακύκλωσης του Δήμου («Βασικό Πράσινο Σημείο»), τη δημιουργία μικρών «πράσινων γωνιών» σε περιφερειακές περιοχές καθώς και δράση κατά του φαινομένου της συσσώρευσης απορριμμάτων κάθε είδους γύρω από τους δημοτικούς κάδους (μπλε και πράσινους).

Μετά τη λήξη της δράσης, επιστροφή στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας για αποτίμηση. Το δημοτικό λεωφορείο θα εκτελέσει δρομολόγιο επιστροφής προς πόλη Κορωπίου.

Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας και όλους τους εξωραϊστικούς, τοπικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς να συμμετέχουν οργανωμένα στην κεντρική δράση ή να αναδείξουν στόχους της διοργάνωσης.

στην Αγία Μαρίνα Κρωπίας

Το Δ.Σ. του Προοδευτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας, την Κυριακή, 2 Απριλίου, τον καθαρισμό από σκουπίδια, των ερεισμάτων του εμπορικού τμήματος της Λεωφ. Αγίας Μαρίνας – Κορωπίου, με επίκεντρο το χώρο, του αρχαίου φρέατος Αλυκού.

Σύλλογοι της Βούλας

Τρεις εθελοντικές οργανώσεις στη Βούλα συμμετέχουν και κλείνουν ραντεβού στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βούλας (Υμηττου 71, Κρεμαστός Λαγός).

 

3o Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βούλας
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Δασοπροστασία Νότιου Υμηττού
 
Δηλώστε συμμετοχή:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τ: 6973007678 f: 2109642038
 

στην ελεύθερη παραλία Βούλας

Η οργάνωση για τα Δικαιώματα των Μελλοντικών γενεών και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Πολιτεία” Βούλας, θα καθαρίσουν την ελεύθερη παραλία της Βούλας. Σημείο συνάντησης η παραλία του Κόκκινου βράχου.

Η Εναλλακτική Δράση έχοντας πολύχρονη πείρα με την Ιστορία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, αναλαμβάνει φέτος δράση στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, στον Αρχαίο Αμαξιτό δρόμο του Μεγ. Καβουρίου στις 11 00 το πρωί.

O Δήμος Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού θα συμμετάσχει στην εθελοντική δράση που διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού (τομέας αδέσποτων), το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού και η Γεωπονική Καλυβίων για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των δέντρων που φυτεύτηκαν στο Πάνειο Όρος του Δήμου Σαρωνικού στις αναδασώσεις της περιόδου 2007 – 2010 μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007. Η σημαντική αυτή προσπάθεια για την αναγέννηση των καμένων εκτάσεων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή που οργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος τότε ήταν ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής) με την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή χιλιάδων εθελοντών, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια μετά την πρώτη αναδάσωση, με δράσεις φροντίδας των δέντρων και της αναδασωμένης περιοχής.

O Δήμος Μαρκοπούλου

ο Δήμος Μαρκοπούλου καθαρίζει την παραλία του Καλού Γιαλού, στο Πόρτο Ράφτη, από ώρες 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι!

Επίσης συμπεριλαμβάνει συμβολική δεντροφύτευση και εικαστική παρέμβαση σε σκάφες συλλογής ογκωδών απορριμμάτων, οι οποίες και θα «μεταμοφρωθούν» σε έργα τέχνης από τους εθελοντές «ζωγράφους» που θα συμμετάσχουν.

Ο Δήμος θα διαθέσει σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη.
 
 
Δενδροφύτευση στο Δήμο Λαυρεωτικής
 

Στο πλαίσιο της προστασίας και της αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος, ο Δήμος Λαυρεωτικής οργανώνει δενδροφύτευση στο χώρο της Παλαιάς Χωματερής Λαυρίου, που έχει ήδη αναπλαστεί, την Κυριακή 2 Απριλίου στις 09:00 το πρωί.

Η δενδροφύτευση θα γίνει με τη συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου, του 1ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων, των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και μαθητών των σχολείων.

Όλοι μαζί δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συμμετέχοντας για ακόμα μια φορά στην εθελοντική δράση για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Τόπος συνάντησης: χώρος της παλιάς χωματερής.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 517 επισκέπτες και κανένα μέλος