Τρία μετάλλια, όλων των βαθμίδων, χρυσό, αργυρό και χάλκινο, κατέκτησε η Αναστασία Μάντσιου σε διεθνείς αγώνες αλπικών αγωνισμάτων, που έγιναν στο Σεντάρς του Λιβάνου.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας με εξαιρετικό σκι στη δεύτερη διαδρομή, ήταν άπιαστη και κέρδισε καθαρά και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, την Κυριακή 15.1.

 

Ιδανικό φινάλε για την αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, που είχε συνολικό χρόνο 2:12,58 και αποκόμισε 122,10 βαθμούς FIS.

Αυτή ήταν η τρίτη επιτυχία – μετάλλιο για την Αναστασία Μάντσιου, στο Λίβανο. Είχαν προηγηθεί…

 

• η 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, με συνολικό χρόνο 2:08,98 και 123,53 βαθμούς FIS.

 

• η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, με συνολικό χρόνο 1:44,70 και 201,81 βαθμούς FIS, γεγονός που της βελτίωσε τη διεθνή βαθμολογία της.

 

Οι παραπάνω διακρίσεις έδωσαν προβάδισμα στην αθλήτρια, στην διεκδίκηση της πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεν Μόριτς.

 

Επιτυχίες αντρών στην

Τεχνική κατάβαση

 

Στους άντρες και στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, ο Εμμανουήλ Ζωγράφος - Μάνος ήταν o καλύτερος Έλληνας αθλητής, τερμάτισε 8ος με συνολικό χρόνο 1:58,19 και 97,54 βαθμούς FIS. H επίδοση του αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, με την οποία βελτίωσε περαιτέρω τη διεθνή βαθμολογία του.

 

Στο ίδιο αγώνισμα, 9ος τερμάτισε ο Βασίλης Μάντσιος και 13ος ο Γιώργος Στοΐδης, οι οποίοι κέρδισαν 107,24 και 120,81 βαθμούς FIS αντίστοιχα.

 

Επίσης πολύ καλή παρουσία στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση οι έφηβοι Εμμανουήλ Ζωγράφος- Μάνος και Γιώργος Στοΐδης, οι οποίοι έκαναν ατομικά ρεκόρ συγκομιδής βαθμών FIS (110,60 και 117,47 αντίστοιχα) και βελτίωσαν σημαντικά τη διεθνή βαθμολογία τους.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 553 επισκέπτες και κανένα μέλος